سال گذشته به بیش از یک میلیون بیمار خارجی خدمات درمانی ارائه شده است
تهران - ایرنا - معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه بیش از 80 هزار گردشگر خارجی سلامت در سال 99 در کشور ما درمان شدند، گفت: در مجموع به صورت تخمینی در سال گذشته به بیش از یک میلیون بیمار خارجی خدمات درمانی ارائه شده است.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سعید کریمی با بیان اینکه حضور بیمار، فرایند درمان و ترخیص باید نظاممند و مطابق با استانداردهای جهانی باشد، افزود: در سال 99 بیش از 80 هزار بیمار بستری با ویزای درمانی به ایران مراجعه و تحت درمان قرار گرفتند. این تعداد جدا از بیمارانی است که به صورت سرپایی یا در مراکز جراحی محدود خدمات مورد نیاز را دریافت کرده اند.
کریمی اظهارداشت: از نظر تعداد، بیماران از 99 کشور به ایران مراجعه کردند که بیشتر آنها از کشورهای همسایه همچون افغانستان، عراق، آذربایجان و عمان بوده اند.
وی ادامه داد: با همکاری و تعامل وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در حال تشکیل مجموعهای هستیم که بتوانیم بیماران را از مبدا کاملاً منطبق با استانداردها به ایران بیاوریم و آخرین پروتکل های درمانی به روز شده را اجرا و بعد از درمان دوباره به کشور مبدا برگردانیم. کریمی اضافه کرد: اکنون 200 مرکز پزشکی، دارای مجوز پذیرش بیمار خارجی (IPD) هستند که از این تعداد 186 مورد بیمارستان و 14 مرکز جراحی به صورت کلینیک های کوچک برای اعمال جراحی محدود فعالیت می کنند. این مراکز در 22 دانشگاه علوم پزشکی و تحت نظارت وزارت بهداشت مستقر و در حال فعالیت هستند. معاون درمان وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه همه خدمات پزشکی در کشور قابل ارائه است، افزود: خدمات موسسه رویان در زمینه سلولی مولکولی ناباروری، پیوند مغز استخوان، پیوند اعضا (مشروط به اینکه گیرنده و دهنده هر دو از یک کشور باشند)، اعمال جراحی بزرگ قلب، جراحی های مرتبط به ارتوپدی، اعمال جراحی چشم، جراحی پلاستیک و زیبایی، پوست و مو، دندانپزشکی و ایمپلنت ها از جمله بزرگترین اقداماتی است که در کشور به بیماران خارجی ارائه می شود. کریمی اضافه کرد: سال 99 سالی همراه با پاندمی کرونا بود. انشاءالله با فروکش کردن این ویروس خدمات چندین برابر ارائه خواهد شد. ایران از جمله کشورهای پیشرفته علمی و باتجربه در زمینه پزشکی است و به دلیل توانمندیهایی که در این حوزه وجود دارد هر ساله تعداد زیادی بیمار از کشورهای مختلف تقاضا دارند به ایران مراجعه کرده و تحت درمان قرار گیرند. معاون درمان وزارت بهداشت در خصوص طب سنتی گفت: ایران به دلیل قدمت تاریخی، طب سنتی قوی دارد. مطالب در این زمینه به صورت علمی استخراج و به شکل پروتکل درمانی جهت استفاده در سلامتکده ها تدوین و ابلاغ می شوند. سلامتکده ها نیز موظفند مطابق این پروتکل ها، خدمات را به بیماران ارائه دهند. وی افزود: به دلیل فضای نمایشگاه از 14 بیمارستان جهت ارائه توانمندیها دعوت کرده ایم تا زمینه ای برای آشناسازی خدمات درمانی کشور باشد. در صورت تمایل بقیه بیمارستان ها و مراکز دارای مجوز نیز خدمات را در اختیار قرار میدهند.