سامانه ماسک راهی برای مهار کرونا است
تهران - ایرنا - رییس دانشگاه صنعتی شریف گفت: سامانه ماسک با قابلیتهای بسیار راهی برای مهار کرونا است و دستگاههای دیگر با ارائه داده و حفظ محرمانگی میتوانند از این طرح و اجرای آن حمایت کنند.
محمود فتوحی امروز - سه شنبه - در نشستی که با حضور عوامل راهاندازی سامانه ماسک در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، افزود: مجری این طرح دانشگاه صنعتی شریف و تیم دکتر شریفی است و استفاده کننده این سامانه وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا محلی است که در حال حاضر مدیریت کنترل بیماری کرونا برعهده آنها است البته با توجه به قابلیتهای فراوان این سامانه برای مهار کرونا، دستگاههای دیگر میتوانند با ارائه داده با حفظ محرمانگی از این طرح و اجرای آن حمایت کنند.
وی با تاکید بر کاربرپسند بودن طرح ماسک اظهارداشت: با گستره وسیعی از مردم روبرو هستیم که قرار است از این نرمافزار استفاده کنند. با ایجاد این توانایی و اشتیاق در مردم، بهترین استفادها از این طرح برای ارائه مسئولیت اجتماعی دانشگاه صنعتی شریف است.
رییس دانشگاه صنعتی شریف با تاکید بر اینکه این دانشگاه پس از شیوع کرونا در حد ظرفیت خود و با استفاده از ظرفیتها برای مهار این بیماری گامهای مهمی برداشته است، افزود: در حال حاضر بیشتر حجم قراردادهایی ارتباط با صنعت دانشگاه شریف مربوط به حوزه سلامت است. همچنین پروژه تحویل داده و مدلسازی شیوع کوید 19 و توسعه آن با استفاده از تصویربرداری قفسه سینه، مدیریت سیستم آموزش برخط برای آموزش و پرورش و طراحی سامانه ماسک از دیگر پروژهای اجرایی دانشگاه است.
فتوحی از آغاز پروژه مرکز تابآوری در این دانشگاه خبر داد و گفت: دانشگاه صنعتی شریف در حال بررسی پروژهای به نام مرکز تابآوری است که سیستم سلامت را بررسی میکند.
وی خاطرنشان کرد: باوجود اینکه مسایل ما از دیگر کشورهای جهان متفاوت است، شیوع کرونا نشان داد که میتوانیم بحران را در کشور کنترل کنیم.
سامانه ماسک وظیفه اطلاعرسانی و آمار شیوع کرونا را بر عهده دارد
علی شریفی سرپرست تیم طراحی سامانه ماسک نیز در خصوص تقسیمبندی مناطق براساس رشد کرونا با استفاده از این نرمافزار، رفع نیاز افرادی که در مخاطره هستند و چشم انداز نهایی این نرم افزار گفت: نرم افزار ماسک وظیفه اطلاعرسانی و آمار شیوع کرونا در مناطق مختلف را بر عهده خواهد داشت.
وی افزود: یک نقشه از موارد و مناطق آلوده از محل زندگی کاربر در اختیار وی قرار میگیرد. در زمان شیوع یک ویروس و ایجاد حالت اپیدمی آگاهی در مورد اینکه چه کسانی با افراد آلوده در ارتباط بودهاند از اهمیت بالایی برخوردار است. افراد دیگر نیز باید آگاهیهای لازم را دریافت کرده و این جز با وجود یک اپلیکیشن و ابزارهای مرتبط با آن امکانپذیر نخواهد شد.
سرپرست تیم طراحی نرم افزار ماسک با بیان اینکه این اپلیکیشن از روشها و متدهای امتحان شده در کشورهایی نظیر چین و کره جنوبی استفاده شده است، اظهار داشت: از دیگر قابلیتهای این نرم افزار، دادن آگاهیهای لازم در مورد این ویروس به کاربران و نقشه شیوع این ویروس در نزدیکی محل اقامت کاربر است. بدین ترتیب کاربر با اطلاع از نزدیکی این ویروس در محل اقامت و منطقه این موضوع را جدیتر دنبال خواهد کرد.
شریفی خاطرنشان کرد: اگر یکی از افراد با فرد مبتلا تماس داشته باشد و این موضوع توسط وزارت بهداشت نیز تائید شده باشد، این موضوع با کمک روشهایی نظیر بلوتوث، GPS و یا QR Code با حفظ محرمانگی و حریم خصوصی به افراد در تماس با وی اطلاعرسانی خواهد شد.
از دیگر مسائل مطرح شده در جلسه میتوان به دقت در استانداردسازی ورودیها و دادهها طبق پروتکلهای تعیین شده، وارد کردن اطلاعات و دادههای صحیح برای دریافت خروجی بدون خطا، قرار دادن کیو آرکد در سیستمهای بانکی بجای خودپردازها، مکانهای شهری، وسائط نقلیه عمومی و اصناف، دریافت اطلاعات استاندارد شده تحت پروتکل و حفظ محرمانگی از سازمانهای ذیربط، شناسایی مناطق پرخطر و ریسکپذیر و فاصلهگذاری هوشمند با استفاده از نرم افزار "ماسک" اشاره کرد.
علی وحدت رییس صندوق نوآوری و شکوفایی، علیرضا رییسی معاون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، امیر ناظمی معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رییس سازمان فناوری اطلاعات، مهران محرمیان معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی، محمد فرجود مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات شهرداری تهران، محمد مهدی گویا رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیردار و عبدالرسول همتی رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیردار در این نشست حضور داشتند.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*