سامانه گرمسیری در حدود 18 هزار هکتار از اراضی کشاورزی کرمانشاه در دست انجام است
قصرشیرین - ایرنا - مدیرکل دفتر مدیریت به هم پیوسته منابع آب حوضههای آبریز خلیج فارس و دریای عمان گفت: 17 هزار و 800 هکتار از اراضی کشاورزی برای برخورداری از سامانه گرمسیری هدفگذاری شده بود که با یک کار منسجم و طبق برنامه زمانبندی هم از طریق استانداری کرمانشاه و همچنین جهاد کشاورزی و وزارت نیرو این طرح در حال انجام است.
ارسلان هاشمی روز پنجشنبه در حاشیه سفر به شهرستان سرپل ذهاب در گفت وگو با خبرنگاران افزود: سرعت دقت و حساسیتی که در منطقه نسبت به طرح سامانه گرمسیری وجود دارد انشاالله در آینده شاهد خواهیم بود که اثرات مستقیم این طرح هایی که در بخش آب در این مناطق حساس در حال اجرا و طراحی است بهینه شده و در سفره مردم دیده می شود.
وی اظهار داشت: در واقع طرحهای بسیار تاثیرگذار و زیرساختی که در این بازده زمانی به عینه شاهد بودیم، به طور قطع افزایش درآمد چشمگیر مردم را به دنبال دارد.
نماینده وزیر نیرو در ادامه گفت: امسال تاکنون حدود 14 هزار و 600 هکتار آماده آب اندازی شده که شاهد افزایش راندمان تولید به نسبت حداقل پنج برابری را شاهد بودیم که در سالهای آینده در واقع با رشد بیشتری مواجه خواهد شد که اثرات آن بهینه در معیشت و درآمد و اشتغال زایی مردم دیده خواهد شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمانشاه نیز گفت: پوشش فعالیت در زمینه سرمایهگذاری خیلی خوبی با دولت در رابطه با اصلاح الگوهای کشت مدرن کردن روش های آبیاری در منطقه و استان کرمانشاه انجام شده است.
هدایت حاتمی افزود: امسال حدود 28 هزار هکتار از اراضی استان کرمانشاه به شیوه های نوین آبیاری خواهد شد و با الگوی کشت جدید بیشترین درآمد را نصیب کشاورزان می کند و همراهی خود کشاورزان و مدیران در سطوح مختلف بخش و شهرستان را می طلبد، ولی از همه مهمتر آموزش و همراهی کشاورزان است.
معاون استاندار کرمانشاه گفت: یک اتفاق بزرگ در بخش کشاورزی است که اقتصاد استان کرمانشاه را تحت تاثیر قرار داده به صورت مرتب و هفتگی کنترل میکنیم تاکنون از این 28 هزار هکتار در مجموعه اراضی استان، نزدیک به 14 هزار هکتار نهایی شده و آب روی مزارع آمده است و الان زیربار کشت است که امید داریم بتوانیم طبق برنامه زمانی سال به هدف 28هزار هکتار برسیم.
حاتمی افزود: در کنار این وسیله ایجاد صنایع و زیرساختهای مرتبط با این اراضی بیشتر برای ما مهم است و در قالب طرح بزرگی که در سطح استان کرمانشاه دارد انجام می شود، گرایش سرمایهگذاران برای فرآوری و بستهبندی سردخانه و صادرات محصولات از جمله اموری است که در دستور کار قرار می دهیم.
وی اضافه کرد: امروز هم در همین راستا به صورت مشخص شهرستان سرپل ذهاب بیشترین سهم از این اراضی را دارد و امیدوار هستیم که انشاالله بتوانیم مطابق برنامه زمانبندی پیش رو که داریم هم با ایجاد زیرساختها لازم و سرعت بیشتر به بهره برداری برسد.
نماینده مردم قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی گفت: پروژه سامانه گرمسیری از ابتدا تا انتها در حوزه شهرستان های سرپل ذهاب، گیلانغرب و قصرشیرین مورد بررسی قرارگرفت و امروز هم بازدیدی که در محل سد هواسان که سد راهبردی منطقه به شمار می رود صورت گرفت، این پروژه یک پروسه زمانی داشته و امیدوارم هرچه زودتربا کار اجرایی و بخشی از اراضی پاییندست در منطقه سر قلعه شامل چهار هزار و 700 هکتار از اراضی در آینده از دیم به آبی تبدیل شود.
شهریار حیدری افزود: به همین نسبت، مسیر سامانه گرمسیری در منطقه دشت ذهاب، دشت سرپل ذهاب، دشت قلعه شاهین و بشیوه و پاطاق در شهرستان سرپل ذهاب و مناطقی از شهرستان گیلانغرب و قصرشیرین مورد رصد و بازدید قرار گرفت و تا حدودی پیشرفت مناسبی داشته اما انتظار ما بیش از آنچه که هست تا الان انجام شده و امیدوارم با تصمیم گیری جدید با حضور وزیر نیرو و استاندار کرمانشاه در سازمان برنامه و بودجه مبنی بر اعتبار لازم تزریق شود و شاهد فعالیت بیشتر و در واقع استفاده و بهره برداری از منابع عظیم آبی منطقه باشیم.
وی بیان کرد: آب آشامیدنی روستاهایی از شهرستان های سرپل ذهاب، گیلانغرب و قصرشیرین از دیگر موضوعات مهم بود که متاسفانه با وجود منابع عظیم آبی به دلیل فرسودگی در سیستم انتقال آب روستاها و قدیمی بودن و آسیبهایی که ناشی از زلزله داشتیم امروزه تمام منطقه دچار تنش آب آشامیدنی هستند و گله مندی مردم دراین حوزه به جا هست.
حیدری گفت: با تشکیل جلسه که امروز در محل فرمانداری سرپل ذهاب صورت گرفت و جمعبندی مناسب شد امید است با پیگیری های از سوی نماینده وزیر نیرو اعتبار مناسب جهت تامین حداقل آب آشامیدنی روستاهای شهرستان از جمله سرقلعه و جگیران و پشت تنگ دشت ذهاب، مناطقی از گیلانغرب و روستای نصرآباد قصرشیرین که به صورت مطلق آب آشامیدنی ندارد، صورت گیرد.
وی نتیجه این سفر را فعال شدن پروژههای در مسیر سامانه گرمسیری و بهره مندی از سد هواسان عنوان کرد و در نهایت اینکه مشکلات آب آشامیدنی روستاهای منطقه حل و فصل شود.
طرح بزرگ سامانه گرمسیری به عنوان بزرگترین طرح عمرانی کشور با 150 هزار میلیارد ریال اعتبار در دست اجرا است که آب رودخانه سیروان در استان کردستان را از طریق تونل نوسود از منطقه ازگله خارج و زمین های منطقه را تا دهلران و مهران در استان ایلام آبیاری می کند. با اجرای طرح سامانه گرمسیری حدود 900 میلیون متر مکعب آب در اختیار استان های کرمانشاه و ایلام قرار می گیرد که در این طرح 50 هزار هکتار از زمین های دیم شهرستان های سرپل ذهاب، گیلانغرب و قصرشیرین به آبی تبدیل می شود ضمن اینکه از این میزان، 100 میلیون متر مکعب آب نیز سهم بخش صنعت است.
*س_برچسبها_س*