پنج‌شنبه 8 آذر 1403

سرایت‌پذیری لگاریتمی امیکرون / استفاده از داروی گیاهی بصورت علمی

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
سرایت‌پذیری لگاریتمی امیکرون / استفاده از داروی گیاهی بصورت علمی

دکتر ناصر موید نیا، فوق تخصص ریه و رئیس بخش ICU داخلی (کرونا)، RNA بیمارستان سینای تبریز در گفتگوی یک ساعته به زوایای پیدا و پنهان کرونا و واکسیناسیون پرداخت کرده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از آناج، ویروس خانمان‌سوز کرونا دو سالی است که در دنیا و ایران جولان می دهد و هر از چند گاهی با سویه های جدید، چالش های جدی برای نظام سلامت و مردم ایجاد می کند.

دکتر ناصر موید نیا، فوق تخصص ریه و رئیس بخش ICU داخلی (کرونا)، RNA بیمارستان سینای تبریز در این مدت دوشادوش سایر همکاران خود در کادر درمان، در خط مقدم مقابله با این بیماری جهانی حضور داشته و تجارب این مدت در کنار تخصص آکادمیک، شناخت جامعی را از این ویروس چموش ایجاد کرده است.

با وجود حجم کاری زیاد، با روی باز درخواست مصاحبه را اجابت کرده و در گفتگوی یک ساعته به زوایای پیدا و پنهان کرونا و واکسیناسیون پرداخت کرده ایم.

سرایت پذیری لگاریتمی امیکرون

تبریز بیدار: تفاوت سویه میکرون با سایر سویه های کرونا چیست؟ دکتر موید نیا: سویه جدید میکرون را فعلا ندیده ایم و زیاد با آن آشنا نیستیم. بر اساس اطلاعات ارایه شده توسط وزارت بهداشت، علائم این سویه بیشتر سرگیجه و گوارشی می باشد و برخلاف سویه های قبلی است که تنفسی و توام با مشکلات افت اکسیژن بود. شاید این دلیل باعث می شود که فکر کنند میکرون خطر کمتری دارد ولی نباید کم خطر تلقی شود. تفاوت عمده اصلی این سویه با سایر سویه های کرونا این است که در این سویه میزان سرایت پذیری بالاتری گزارش شده و بصورت لگاریتمی افزایش پیدا می کند.

یکی از اساتید دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی چند روز قبل اعلام کرد این ویروس می تواند عرض 17 تا 19 روز کل کشور را درگیر و آلوده کند و به تمامی استان ها پخش شود. اگر سویه دلتا می توانست 100 نفر را درگیر کند سویه میکرون می تواند 200 نفر را مبتلا کند و درصد سرایت آن بیشتر است.

تبریزبیدار: افرادی که قبلا به کرونا مبتلا شده اند دوباره می توانند به میکرون مبتلا شوند؟ اثربحشی واکسن ها در برابر امیکرون چگونه است؟ دکتر موید نیا: افرادی که قبلا به کرونا مبتلا شده اند می توانند دوباره به سویه جدید کرونا مبتلا شوند و کسانی که واکسن تزریق کرده اند آنها هم می توانند به سویه جدید کرونا مبتلا شوند. آن طور که گفته می شود واکسن های سینوفارم و اسپوتنیک در مقابل سویه جدید کرونا محافظت چندانی ندارند. آسترازنکا و فایزر هم در مقابل سویه جدید کرونا پیشگیری نسبی دارد.

عملکرد واکسن ها در برابر سویه جدید

تبریزبیدار: در حالت کلی خصوص ایمنی واکسن ها توضیحاتی بفرمایید. دکتر موید نیا: واکسن ها به چند دسته تقسیم می شوند، واکسن هایی که ویروس کشته شده می باشند مثل سینوفارم و برکت، این ها بر اساس اسپایک ویروس عمل نمی کنند و بعضی از واکسن ها مانند اسپوتنیک، آسترازانکا، فایزر و مدرنا بر اساس اسپایک ویروس عمل می کنند.

واکسن های که ذرات کشته شده دارند معمولا ایمنی کمتری نسبت به واکسن هایی دارند که طبق اسپایک عمل می کنند. واکسن آسترازنکا که در ایران هم تزریق شده عمدتا ایمنی سلولی را تحت تاثیر و افزایش می دهد و البته عوارضی هم دارد. واکسن فایزر و مدرنا بر اساس آرنا بیس می باشند و آنتی بادی علیه ویروس کرونا تولید می کنند. عوارض واکسن خیلی کمتر از کرونا

تبریزبیدار: چه توصیه ای افرادی دارید که واکسن کرونا تزریق نمی کنند؟ دکتر موید نیا: افرادی که واکسن تزریق نمی کنند به چند دسته تقسیم می شود، کسانی که از عوارض واکسن ترس دارند و باید این افراد بدانند که اگر به ویروس کووید مبتلا شوند عوارض آنها بدتر و شدیدتر از واکسن کرونا می باشد.

افراد دیگری که مخالف واکسن می باشند و در هر کشوری وجود دارد. اگر به زندگی آنها نگاه کنیم می بینیم که خودشان و فرزندانشان در کودکی از دیگر واکسن ها از جمله واکسن سه گانه و فلج اطفال استفاده کرده اند. این افراد باید توجیه شوند که واکسن یک روش محافظ می باشد.

در هر صورت به هر دو دسته از این افراد توصیه می کنیم نه فقط بخاطر خودشان بلکه بخاطر جامعه واکسن تزریق کنند. افرادی که ناقل هستند و می توانند افراد دیگر را مبتلا کنند، مشغول الذمه سایر افراد هستند و حق الناس به گردن آنها است. شاید فردی که مبتلا شده درگیری او کمتر می باشد اما به کسی که به آن انتقال می دهد بدن او ضعیف باشد و از دنیا برود.

هر چقدر میزان واکسیناسیون بالاتر باشد درصد ابتلا به کرونا کاهش پیدا می کند. در کشورهای اروپایی هم هر کشوری میزان واکسیناسیون بیشتری دارد و از حمله جدید ویروس هم پیشگیری شده است و هر کشوری که واکسیناسیون کمتری داشت عوارض بیشتری را تحمل کرده اند.

طب سنتی اثربخشی واضحی روی کرونا ندارد / استفاده از داروی گیاهی علمی

تبریز بیدار: طب سنتی و داروهای گیاهی را در درمان کرونا چقدر موثر می دانید؟ دکتر موید نیا: در طی دو سال گذشته، طب سنتی یک تعداد داروها پیشنهاد کرده که هیچ گونه اثر بخشی واضحی نشان نداده است، طب سنتی هر چیز مفیدی که دارد در طب مدرن استفاده شده است، بالای 70 درصد داروهایی که استفاده می شود بیس گیاهی دارند فلذا طب سنتی باید به صورت علمی استفاده شود.

خودم اسپوتنیک و آسترازنکا؛ و همسرم بهارات و سینوفارم تزریق کرده تبریزبیدار: خودتان و خانواده شما چه نوع واکسن تزریق کرده اید؟ دکتر موید نیا: اسپوتنیک اولین واکسنی بود که در ایران برای کادر پزشکی تزریق شد و چون با بیماران کرونایی مستقیما در ارتباط بودم اسپوتنیک را تزریق کردم و چهار هفته بعد از آن دوز دوم تزریق شد و برای دوز سوم آسترازنکا تزریق کردم. همسرم هم واکسن بهارات تزریق کرده است و آخرین دوز را سینوفارم تزریق کرده است. فرزندم به سن تزریق واکسن نرسیده است.

خدشه دار شدن اعتبار سازمان بهداشت جهانی

تبریزبیدار: انتقال کرونا از سطوح چقدر امکان دارد؟ دکتر موید نیا: سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده انتقال ویروس از سطوح زیاد نیست. سازمان بهداشت جهانی ابتدا اعلام کرد ویروس قابلیت انتقال استنشاقی ندارد و بعد از اینکه تمامی کشورها مبتلا شدند، اعتبار سازمان بهداشت جهانی خدشه دار شد و بعدا اعلام کرد قابلیت انتقال استنشاقی هم وجود دارد.

در حال حاضر توصیه سازمان بهداشت جهانی در مقاله سویه میکرون، واکسینه شدن تمامی کشور ها، رعایت فاصله اجتماعی و از همه مهمتر زدن ماسک است البته ماسک باید به صورت صحیح استفاده شود.

برون رفت از سردرگمی در تشخیص سرماخورگی و کرونا

تبریزبیدار: در رابطه با مراقبت های بعد از ابتلا توضیح بفرمایید. دکتر موید نیا: در اولین گام فرد مبتلا دچار علائم سرما خوردگی می شود و نمی داند بیماری او سرماخوردگی، آنفولانزا و یا کرونا می باشد پس اولین کار این است که اتاق خود را از دیگران جدا کند و تهویه هوا داشته باشد و حتی اگر بتواند سرویس بهداشتی خود را نیز از دیگر افراد خانواده جدا کند و دومین کاری که باید انجام بدهد به پزشک مراجعه کند.

در طول دو سال گذشته عمده ترین مشکل در کنترل کرونا مواجهه با دو دسته از افراد بود که بیماری شدید داشته و سیستم ایمنی آنها ضعیف بود و کسانی که بیماری دیابت، فشار خون و قند خون داشتند که بخاطر سیستم ایمنی، دارو مصرف می کنند. بیماری معمولی می تواند در این دسته از افراد می تواند شعله ور شود.

معمولا برای آن دسته از افرادی که بعد از ابتلا به کرونا دیر به پزشک مراجعه می کنند نمی توان اقدام خاصی انجام داد.

تبریز بیدار: حرف پایانی؟ دکتر موید نیا: مردم به کادر پزشکی و خودشان کمک کنند. اگر کسی احساس سرما خوردگی می کند مهمانی نرود و خودش را قرنطینه کند تا افراد دیگر را مبتلا نکند. مردم به سیستم پزشکی اعتماد کنند در حالی که در همه گیری کرونا سیستم پزشکی خود را ثابت کردند و بیشتر پرستاران و پزشکان خودشان مبتلا شدند و شهید هم شدند.

انتهای پیام /

سرایت‌پذیری لگاریتمی امیکرون / استفاده از داروی گیاهی بصورت علمی 2