سفر مهم مقامات ارشد آمریکا در قاهره / آتش بس به سرانجام میرسد؟
اقتصادنیوز: یک رسانه آمریکایی به نقل از چهار مقام اسرائیلی و آمریکایی اعلام کرد که ویلیام برنز مشهور به بیل برنز، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا موسوم به سیا و برت مک گورک، مشاور ارشد بایدن در امور خاورمیانه، روز دوشنبه با مقامات ارشد امنیتی اسرائیل و مصر در قاهره دیدار میکنند تا درباره توافق آتشبس در غزه، آزادی اسرا و ترتیبات تامین امنیت مرز مصر و غزه گفتگو کنند.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، تارنمای آکسیوس روز دوشنبه به وقت محلی درباره محور مذاکارت مقامات ارشد اسرائیلی و آمریکایی در قاهره نوشت: ترتیبات امنیتی مرزی مصر و غزه و بازگشایی گذرگاه رفح مسائل کلیدی پیش از توافق احتمالی گروگانگیری و آتش بس بین اسرائیل و حماس است.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اسرائیل روز یکشنبه مدعی شد یکی از شروط او برای توافق این است که از مرز مصر و غزه برای حماس سلاح قاچاق نشود.
مقامهای اسرائیلی و آمریکایی گفتهاند که اگرچه در متن پیشنهادی توافق به این موضوع اشاره نشده است، اما میخواهند از طریق همکاریهای سه جانبه آمریکا، مصر و اسرائیل راهحلی در این خصوص بدست آورند.
مک گورک، هماهنگ کننده کاخ سفید در امور خاورمیانه و شمال آفریقا به همراه بیل برنز روز دوشنبه وارد قاهره شد. یک هیات بلندپایه اسرائیلی به ریاست مدیر آژانس امنیتی شین بت اسرائیل نیز روز دوشنبه وارد قاهره شد.
خبر مرتبط سرلشکر سلامی: آمریکا بسیار کوچکتر از جهان است / ایران امروز منزوی نیستاقتصادنیوز: فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه آمریکا را مستهلک کرده ایم و این آمریکا همان آمریکای 20 یا 30 پیش نیست، گفت: امروز کسی نمیتواند ایران را در جهان منزوی تلقی کند زیرا ثابت کردیم جهان بسیار بزرگتر از آمریکا و آمریکا بسیار کوچکتر از جهان است.
برنز و مک گورک مذاکرات سه جانبه با مصری ها و اسرائیلی ها و همچنین دیدارهای جداگانه خواهند داشت. این دو مقام آمریکایی بر روی توافق آزادی گروگانها و آتش بس و مسائل مربوط به گذرگاه رفح و امنیت مرزی غزه تمرکز خواهند کرد.
مقامات اسرائیلی به آکسیوس گفتند یکی دیگر از موضوعات مورد بحث طرفین چگونگی جلوگیری از بازگشت حماس به شمال غزه پس از اجرای توافق است.
انتشار می رود مک گورک پس از مذاکرات در قاهره، برای دیدار با نتانیاهو و یوآو گالانت وزیر جنگ رژیم اسرائیل به سرزمین های اشغالی سفر کند.
برنز روز چهارشنبه برای دیدار با محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخست وزیر قطر، عباس کامل، رئیس اطلاعات مصر و دیوید بارنیا، رئیس موساد اسرائیل، برای گفتگو در مورد توافق آتش بس به دوحه سفر خواهد کرد.
خبر مرتبط اوربان خطاب به کشورهای اروپایی: از سیاستهای آمریکا پیروی نکنیداقتصادنیوز: نخست وزیر مجارستان که به چین سفر کرده است، گفت: اروپاییها در مناقشه اوکراین نباید از سیاستهای آمریکا پیروی کنند.
گروههای مقاومت فلسطین 15 مهرماه 1402برابر با هفتم اکتبر 2023، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که پس از 45 روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه 1402 برابر با 24 نوامبر 2023، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد. این وقفه یا آتش بس موقت هفت روز طول کشید و سرانجام 10 آذر برابر با اول دسامبر 2023 به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.
کابینه جنگ رژیم اسرائیل 17 اردیبهشت ماه 1403 برابر با 6 می 2024 نیز به رغم مخالفتهای بینالمللی، حمله زمینی به شهر رفح واقع در جنوب نوار غزه را تائید کرد و ارتش این رژیم، از 18 اردیبهشت بخش فلسطینی گذرگاه رفح در شرق این شهر را اشغال کرده است و بدین ترتیب، رفح شاهد حملات هوایی و گلوله باران شدید رژیم اسرائیل در تمامی مناطق خود از جمله مناطق مسکونی بوده و این رژیم با حمله به سمت گذرگاه رفح، تنها دروازه فلسطینیان غزه را به روی جهان بسته است.
ارتش اسرائیل 26 می (6 خرداد ماه جاری) همچنین به بهانه نابودی حماس با حمله به اردوگاه آوارگان در شهر رفح در جنوب نوار غزه دست کم 41 فلسطینی از جمله زنان و کودکان را شهید و دهها نفر دیگر را زخمی کرد که این موضوع باعث نگرانی های بین المللی شده چرا که وضعیت نوار غزه را وخیمتر میکند.
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا 31 می 2024 برابر با 11 خرداد 1403 و در آستانه انتخابات 5 نوامبر سال جاری (15 آبان ماه 1403) اعلام کرد که اسرائیل پیشنهاد جدیدی برای برقراری آتشبس و تبادل اسرا ارائه کرد که از طریق قطر به حماس ارائه شده است و از طرفین خواست این فرصت را از دست ندهند و بر سر این پیشنهاد به توافق برسند.
در پی طرح بایدن، قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای برقراری آتش بس در غزه و آزادی اسرا با 14 رای مثبت و یک رای ممتنع (روسیه) و بدون هیچ رای مخالفی در نشست 10 ژوئن 2024 برابر با 21 خرداد 1403 شورای امنیت سازمان ملل تصویب شد.
تصویب این قطعنامه در حالی بود که در طول هشت ماه گذشته، آمریکا با حمایت قاطع از اسرائیل مانع تصویب هرگونه قطعنامه برقراری آتش بس در غزه و محکومیت حماس به دلیل عملیات نظامی طوفان الاقصی در هفتم اکتبر 2023 و همگام با اسرائیل برای شکست این جنبش بود.
در قطعنامه 2735 شورای امنیت که دارای هفت بند می باشد، آمده است که قطعنامه پیشنهادی آمریکا تمام قطعنامه های مربوطه در مورد وضعیت خاورمیانه، از جمله موضوع فلسطین را یادآور می شود و بر اهمیت تلاشهای دیپلماتیک مستمر مصر، قطر و آمریکا با هدف دستیابی به یک توافق آتشبس جامع شامل سه مرحله تاکید می کند.
در این قطعنامه آمده است: از پیشنهاد آتشبس جدید اعلام شده در 31 مه که اسرائیل آن را پذیرفت استقبال می کند و از حماس میخواهد که آن را نیز بپذیرد، و از هر دو طرف میخواهد که شرایط آن را به طور کامل بدون تاخیر و بدون قید و شرط اجرا کنند.
همچنین بخوانید ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید