یک‌شنبه 30 دی 1403

سیاست های کلان آمریکا با تغییر رئیس جمهور دگرگون نمی شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
سیاست های کلان آمریکا با تغییر رئیس جمهور دگرگون نمی شود

تهران - ایرنا - «بهمن آرمان» اقتصاددان و معاون سابق سازمان بورس، با بیان دشواری پیش بینی نتایج انتخابات آمریکا گفت: سیاست های کلان آمریکا آن گونه نیست که با تغییر یک رئیس جمهور به طور کلی دگرگون شود و بنابراین کشورهایی مانند ایران نیاز دارند تا با توجه به شرایط بین المللی و استفاده از تمام ظرفیت های داخلی، راهکار درست مواجهه با این کشور را تعیین کنند.

«بهمن آرمان» در گفتگوی روز سه شنبه با ایرنا در مورد انتخابات آمریکا گفت: پرداختن به مسئله انتخابات آمریکا بیشتر یک مصرف داخلی دارد و ابرقدرتی که یک چهارم اقتصاد جهان را در اختیار داشته و پول آن مبنای تجارت خارجی جهان بوده، بزرگترین ارتش جهان و سیستم اطلاعاتی و امنیتی را دارد، اهداف بلندمدت آن هم به هیچ وجه متاثر از انتخاب رئیس جمهور از یک حزب خاص نبوده و با تغییر رئیس جمهور تغییری در آن ایجاد نمی شود. مثلا رئیس بانک مرکزی آمریکا از زمان «ریگان» تا «جورج بوش پسر» در این سمت بوده و خود وی به دلیل کهولت سن از این سمت استعفا داد. متاسفانه در ایران چنین جوی ایجاد شده که دموکرات ها را افرادی صلح جو و جمهوری خواهان را جنگ طلب قلمداد می کنند در حالی که این چنین نیست. چنانچه جنگ بالکان که به عنوان بزرگترین جنگ بعد از جنگ جهانی دوم رخ داد، در زمان «کلینتون» از حزب دموکرات اتفاق افتاد. بنابراین این تصور که با روی کار آمدن دموکراتها شرایط به طور ریشه ای تغییر می کند درست به نظر نمی رسد.

آرمان در رابطه با دستورکارهای دولت جدید آمریکا در قبال ایران گفت: در صورت پیروزی جمهوری خواهان، آن ها مواضع خود در قبال ایران و خاورمیانه را در قالب نقشه خاورمیانه جدید، ادامه می دهند و ترامپ هم احتمالا همان سیاست های گذشته را به پیش می برد. آمریکا با مستمسک قراردادن ایران به عنوان یک دشمن فرضی و تقویت روند ایران هراسی، هم فروش تسلیحات خود به کشورهای خاورمیانه را بیش از گذشته افزایش می دهد و هم نفوذ نظامی در منطقه را تشدید می کند و تقویت روابط سه کشور عربی با اسرائیل را در دستور کارمی دهد. بنابراین جمهوری خواهان همان شیوه قبل را ادامه خواهند داد.

این کارشناس اقتصادی در مورد سرنوشت «سیاست فشار حداکثری» آمریکا علیه ایران و راهکارهای عبور ایران از این تنگناها گفت: نمی توان کشور را با یک دیوار بزرگ محصور کرده و ارتباط با دنیا را کاملا قطع کرد. اما می توان فعالیت هایی را که منوط به تحریم ها نیستند، نیاز ارزی ندارند و عین حال اشتغال و رونق اقتصادی را ترغیب می کنند، در دستور کار قرار داد.

آرمان گفت: ظرفیت تولیدات کشاورزی در ایران به گونه ای است که با یک برنامه ریزی دقیق می توان تنها در یک استان خوزستان، علاوه بر تامین نیاز داخلی به صادرات محصولات کشاورزی هم پرداخت. در شرایط کنونی باید تمامی راهبردها مورداستفاده قرار گیرد.

وی افزود: باید با تقویت بخش ریالی اقتصاد توان کشور را در رویارویی با رخدادهای مهم آتی تقویت کرد. مثلا اگر ایران تصمیم بگیرد که چند طرح بزرگ اقتصادی نظیر توسعه بزرگراه ها، سدسازی و... را انجام دهد، در این صورت، نرخ بیکاری کاهش می یابد و رشد منفی اقتصادی هم متوقف می شود. در این شرایط ایران می تواند با دست پر و از موضع قدرت با هر کشوری تبادل داشته باشد.

آرمان تاکید کرد: نیل به این اهداف منوط به تغییر رویکرد و استفاده تمام عیار و حداکثری از ظرفیت نخبگان داخلی در پیشبرد اهداف کشور است.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*