شنبه 3 آذر 1403

شرط پزشکیان برای جراحی اقتصادی / انتقاد قالیباف از برخی مخالفان دولت / علت حمله برخی اصلاح‌طلبان به عارف چیست؟

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
شرط پزشکیان برای جراحی اقتصادی / انتقاد قالیباف از برخی مخالفان دولت / علت حمله برخی اصلاح‌طلبان به عارف چیست؟

هر روز اخبار فراوانی در رسانه‌ها منتشر می‌شود که دنبال کردن آن‌ها حتی برای آنانی که اهل مطالعه اخبار هستند کار دشواری است. بسته خبری تحلیلی الف، با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل‌های صورت گرفته در این زمینه، مخاطبان خود را از مهم‌ترین وقایع روز آگاه می‌کند.

شرط پزشکیان برای جراحی اقتصادی

به گزارش ایسنا، مسعود پزشکیان که صبح امروز به مشهدالرضا (ع) سفر کرده است، در بدو ورود، در مسیر نیشابور به مشهد و در میان زائرانی که برای حضور در مراسم شهادت امام هشتم شیعیان عازم حرم مطهر ایشان هستند، حضور یافت و سپس در جمع فعالان اقتصادی استان خراسان رضوی حاضر شد و ضمن شنیدن سخنان ایشان با آن‌ها گفت‌وگو کرد.

پزشکیان طی سخنانی در این نشست بیان کرد: رضایت مردم اصل است. باید با مردم صحبت کرد. اگر مردم بدانند مصلحت آنان چیست خود را به دست جراح متخصصی می سپارند. ما باید مردم را آگاه کنیم. طبیعتا باید در خیلی از قسمت ها جراحی هایی داشته باشیم تا بتوانیم کشور را از این وضعیت بیرون ببریم. قدم اول ما رضایت مردم است. در بیمارستان ما بحث این بود که مریض راضی شود. مردم وقتی می دیدند ما هر کاری می توانیم انجام می دهیم اگر مریض آنان فوت می کرد بازهم قدردان بودند.

وی اظهار کرد: مردم دوست دارند پزشک با آنان در ارتباط باشد. اکنون وظیفه ما جلب رضایت مردم است. هر کاری بخواهیم بکنیم در ابتدا مردم را با خود همراه می کنیم. کارهای بزرگی باید انجام دهیم اما باید مردم را با خود همراه کنیم و به مردم بفهمانیم به خاطر خودشان یکسری کارها را انجام می دهیم.

وی در ادامه بیان کرد: با همدلی می توان به جلو رفت، نباید سیاسی کاری کنیم. ان شاءالله با کمک صنعتگران و با کمک مردم امورات را پیش می بریم؛ من هم نمی توانم بگویم در اوضاع بی تقصیر هستم. من هم در مجلس بودم و رای می دادم؛ این اوضاع نتیجه عملکرد ما است. باید نگاه ما اصلاح شود تا بتوانیم به نتیجه برسیم. شرق و غرب کشور دچار مشکل است. باید عدالت و انصاف را در جامعه پیاده کنیم. باید دست به دست هم داده و به نخبگان و صنعت گران خود کمک کنیم. ان شاءالله اختیاراتی که باید به استان ها داده خواهد شد.

رئیس جمهور بیان کرد: با همدلی و همراهی مجلس و شما می توانیم پیش برویم. جراحی نیاز به همدلی دارد. اگر بخواهیم جراحی کنیم باید همه سیاستمداران و مسئولان دست به دست هم دهیم. وقتی یک مریض عمل می کنیم ممکن یکی بگوید چرا داد می زند. ما هر مداخله ای بخواهیم بکنیم باید اقشار آسیب پذیر را ببینیم و اجازه ندهیم زیر چرخ های توسعه ما له شوند. اجازه نمی دهیم مداخلات ما مردم و اقشار آسیب پذیر را با بحران مواجه کند. به هر قیمتی هر کاری را انجام نمی دهیم. کاری را می کنیم که عزت مردم حفظ شود. وحدت و همدلی ما را به جایی می رساند.

***

انتقاد قالیباف از برخی مخالفان دولت

به گزارش تسنیم، محمدباقر قالیباف در حاشیه آیین سوگواری رحلت حضرت پیامبر اکرم (ص) و شهادت حضرت امام حسن مجتبی (ع) در مشهد با بیان اینکه "همیشه باید گوش به فرمان مقام معظم رهبری باشیم و هر جا را که سخنی در راستای کلام حضرت آقا باشد، دنبال کنیم"، اظهار داشت: رهبر انقلاب می فرمایند موفقیت دولت موفقیت همه ماست، مواضع من نیز کاملا روشن و شفاف بوده و مواضع من یواشکی و مبهم نبوده است اما برخی را می‌بینم، حالا به هر دلیلی، قلبشان راضی نیست این دولت موفق شود و این منطبق و همسو با خواسته رهبری نیست.

رئیس مجلس شورای اسلامی با ابراز اینکه "اگر نقدی به دولت داریم که داریم می‌توانیم در جلسات دونفره با رئیس‌جمهوری مطرح کنیم وگرنه در نشست‌های سه‌نفره و یا در شورای‌عالی امنیت ملی بیان کنیم و یا در هیئت رئیسه مجلس یا صحن علنی مجلس مطرح می‌کنیم و در نهایت با مردم در میان می‌گذاریم."، افزود: اما این که در کمین بنشینیم و چوب لای چرخ بگذاریم و یا در کمین بنشینیم و دولت را تضعیف کنیم و ایراد بی‌خود بگیریم صحیح نیست و مغایر با حرف رهبر انقلاب است.

قالیباف با تأکید به اینکه "حتماً حامی مبانی انقلاب هستیم و حتماً به دولتی که در مسیر و در راستای مبانی انقلاب باشد خدمت می‌کنیم."، تصریح کرد: این موضوع را عین حق و جوانمردی می‌دانیم و به آن کمک نیز می‌کنیم.

***

غریب آبادی گزینه معاونت بین الملل وزارت خارجه  به گزارش تابناک، براساس اخبار موثق، سید عباس عراقچی وزیر امورخارجه، غریب آبادی معاون کنونی بین الملل قوه قضائیه را برای معاونت بین الملل وزارت خارجه در نظرگرفته است و به زودی حکم وی را صادر خواهد کرد.

دکتر کاظم غریب آبادی معاون بین الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق. بشر جمهوری اسلامی از دیپلمات های شناخته شده کشورمان است که نماینده دائم ایران در دفتر سازمان ملل متحد در وین و نماینده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بوده است.

سفیر ایران در هلند و نماینده دائم نزد سازمان منع سلاح‌های شیمیایی و سازمان‌های حقوقی بین‌المللی مستقر در لاهه از جمله سوابق وی بوده است.

غریب آبادی از سال 1393 تا تیر ماه 1397 نیز به عنوان معاون امور بین‌الملل و همکاری‌های بین‌المللی قضائی ستاد حقوق بشر و دبیر کمیته برجام شورای عالی امنیت ملی خدمت کرده‌است و عضو تیم مذاکره کننده کشورمان در زمان دبیری شورای عالی امنیت ملی علی لاریجانی بوده است.

***

علت حمله برخی اصلاح‌طلبان به عارف چیست؟

مشرق نوشت: «بعد از پیروزی مسعود پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری بازگشت عارف به‌عنوان معاون اول باعث شوک بزرگ در اردوگاه چپ‌ها شد. اصلاح‌طلبان رادیکال که در خواب می‌دیدند که جواد ظریف معاون اول شده و جواد آذری‌جهرمی همه‌کاره دفتر رئیس‌جمهور خواهد بود با واقعیت‌های عجیبی روبه‌رو شده و همه نقشه‌های آن‌ها نقش بر آب شد.

اصلاح‌طلبان رادیکال با این ادعا که عامل پیروزی مسعود پزشکیان در انتخابات هستند تلاش داشتند رئیس‌جمهور را به‌صورت کامل قبضه کرده و با کانالیزه کردن او فرصت‌های موجود را به تهدید علیه نظام تبدیل کنند...

اما هوشمندی رئیس‌جمهور و خواندن دست رادیکال‌ها و توجه به مسئله وفاق ملی باعث شد که کابینه به شکل معقولی چیده شده و فردی سیاست خوانده، باتجربه و استخوان خردکرده مانند محمدرضا عارف در کرسی معاون اولی بنشیند.

آمدن دوباره عارف به صحنه سیاست به مذاق رادیکال‌هایی که او را حذف سیاسی کرده بودند خوش نیامد. آن‌ها به‌خوبی می‌دانستند که مرام عارف تندروی و کوبیدن بر طبل جنگ نبوده و تن به کارهای غیرعاقلانه نخواهد داد، همین مسئله باعث شده است که معاون دولت این روزها زیر بار برخی فشارهای عجیب قرار گرفته و به تعبیری چپ‌های رادیکال از همین روزهای اول شمشیر را برایش از رو بسته باشند...

نوع مواجهه خاتمی با عارف نیز جالب‌توجه است. در طول دوران ثبت‌نام انتخابات ریاست جمهوری لیدر اصلاحات هیچ تعارفی به عارف نزد که خلاف روال معمول بود؛ در آن روزها خاتمی از محمد صدر دعوت به کاندیداتوری کرده اما هیچ اقبال و اشاره‌ای به معاون اول دولت خود برای کاندیداتوری نداشته و وی را به جبهه اصلاحاتی احاله کرده بود که نسبت به وی نظر مساعدی نداشته است، مسئله‌ای که گفته می‌شود با گلایه‌های برخی احزاب در خصوص سوگیری‌های خاتمی نیز مواجه شده بود!

بعدها مشخص شد که این تعارف نزدن سیاسی در خود علائم خاصی دارد که حکایت از فاصله عمیق رادیکال‌ها با اصلاح‌طلبی میانه‌رو چون عارف است. برخی شواهد دیگر نشان می‌دهد که در آینده‌ای نه‌چندان دور میزان فشارها بر معاون رئیس‌جمهور و تلاش برای به حاشیه کشاندنش بیشتر خواهد شد.

حرکت در این وضعیت نیاز به هوشمندی و ظرافت‌هایی دارد. ازجمله تلاش برای کاهش برخی مسائل ساده سیاسی از اطراف دفتر معاون رئیس‌جمهور که فرصت را از رادیکال‌ها خواهد گرفت. عارف این روزها خوب می‌داند که در جایگاهی سخت و با مأموریتی دشوار قرار دارد. هدف جریان رادیکال دور کردن دولت از طرح وفاقی است که کشور را در مسیر حرکت به قله دچار انحراف نکرده است.»

***

زاکانی برای پاسخگویی در صحن شورای شهر تهران حاضر می‌شود

به گزارش تسنیم، مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران پیش از آغاز جلسه شورای شهر در جمع خبرنگاران در ارتباط با موضوع مطرح‌شدن سؤال از شهردار تهران گفت: تا پیش از هفته گذشته موضوع سؤال از آقای زاکانی شهردار تهران مطرح نشده بود و موضوعاتی که مطرح شده بود در قالب تذکر بوده است، در واقع سؤال با تذکر متفاوت است و این نکته بسیار مهم است که این موارد جزو اختیارات اعضای شورای شهر تهران است که قانونی نیز است و اگر ضروری و لازم بدانند می‌توانند آنها را مطرح کنند.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: همان‌طور که بیان شد تا پیش از این هیچ کدام از اعضای شورای شهر تهران موضوعی را در قالب سؤال از شهردار تهران مطرح نکرده بودند اما هفته گذشته خانم نجفی؛ عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران سؤالی را در خصوص وضعیت ساخت مسکن مطرح کرد و علی‌القاعده این مسئله برای شهردار تهران ارسال شده است و باید در یک بازه زمانی 10روزه (از زمان ارسال سؤال) شهردار تهران در صحن شورا حاضر شود و پاسخگوی سؤال مطرح شده باشد.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا شهردار تهران می‌تواند به‌صورت مکتوب پاسخ عضو هیئت رئیسه را درباره موضوع مسکن بدهد یا خیر، گفت: آقای زاکانی باید در صحن شورا حاضر شود و پاسخگوی سؤال مطرح‌شده باشد.

***

توصیه وحیدی به رسانه‌ها و فعالان سیاسی

احمد وحیدی، وزیر سابق کشور در گفت‌وگو با ایرنا، با بیان اینکه شعار وفاق ملی مورد تأکید رئیس‌جمهور، شعار و گفتمان بسیار خوبی است، گفت: رسانه‌ها، فعالان سیاسی و فعالان صحنه‌های اجتماعی باید به این موضوع احترام بگذارند و از حرف‌های گزنده نسبت به یکدیگر پرهیز کرده و حرف‌ها، مسائل و انتقادات مورد نظر خود را در محیط و شرایط معقول و منطقی مطرح کنند.

وی اضافه کرد: رهبر انقلاب نیز همواره تأکید کرده اند که بداخلاقی در فضای سیاسی کشور صورت نگیرد و مفهوم آن، همان وفاق ملی است. وفاق اصل مهمی است تا بتوانیم با آن به اهداف بزرگ برسیم.

وزیر سابق کشور با اشاره به اینکه توسعه این گفتمان با ارزش ضروری و بسیار مهم است، درباره ادامه فعالیت خود اظهار داشت: من عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام هستم و به طور طبیعی بخشی از زمان خود را صرف آن خواهم کرد و زمان بیشتری می گذارم و همانطور که پیش‌تر گفتم به عنوان یک پاسدار، در خدمت سپاه و بخش نظامی خواهم بود.

***

توضیح مدیرعامل توانیر درباره قطعی برق در شهریور

به گزارش مهر، مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل شرکت توانیر اظهار کرد: برق به صورت انبوه قابل ذخیره سازی نیست، به همین جهت نیروگاه‌های برق تولید برقی را دارند که در همان لحظه مصرف می‌شود. اگر که حداکثر میزان تولید را در نظر بگیریم تا سقف احتیاجاتی که برای مصرف وجود دارد، به آن ناترازی می‌گویند.

وی افزود: روز گذشته که تعطیل بوده و میزان تقاضای مصرف به حدود 66 هزار مگاوات رسیده و ما 57 هزار مگاوات را توانستیم تأمین کنیم، ناترازی برق حدود 9 هزار تا 10 هزار مگاوات است. وقتی برای یک دوره‌ای مثل تابستان از آن صحبت می‌کنیم، معمولاً حداکثر تقاضاها در تیر و مرداد اتفاق می‌افتد، امسال حدود 79 هزار و 800 مگاوات میزان تقاضا بوده و ما حداکثر برقی که توانستیم تأمین کنیم در حدود 63 تا 64 هزار مگاوات بوده، یعنی حدود 17 تا 18 هزار مگاوات ناترازی داریم.

سخنگوی صنعت برق تصریح کرد: در شهریور ماه اتفاقی که افتاد تداوم این موج گرمایی در کشور بود و تا همین هفته گذشته هم که مردم این گرمای فراگیر را احساس می‌کردند و کولرها روشن بود، این عدد به بیش از 19 هزار و 700 مگاوات هم رسید.

رجبی مشهدی در پاسخ به‌اینکه چرا ناترازی برق در شهریورماه اضافه شده، گفت: دلیل آن این است که نیروگاه‌های برق آبی را ما از تولید برق شأن در هر ماهی مطابق برنامه استفاده می‌کنیم، در شهریورماه میزان برنامه ریزی برای استفاده از نیروگاه برق آبی کمتر می‌شود، دلیل آن این است که این منابع را برای کشاورزی و شربی که مردم بخش‌های مختلفی که از خروجی آن سدها استفاده می‌کنند، ذخیره کنیم تا استفاده پاییزه را از این منابع داشته باشند؛ مضافاً اینکه هر ساله بعد از 20 مرداد یک شکست دمایی در کشور اتفاق می‌افتاده که امسال این اتفاق نیفتاد و در واقع تقاضا بالا بوده و از طرف دیگر یک بخشی از نیروگاه‌های برق آبی را از دست دادیم.

وی افزود: مثلاً الان در کارون 4 و کارون 3 ما در حداقل تولید هستیم، یا به نوعی نمی‌توانیم از ظرفیت کامل این دو نیروگاه استفاده کنیم، این باعث شده که ناترازی در شهریورماه بیشتر شود، به همین دلیل ما محدودیت‌هایی که در بخش‌های مختلف داشتیم، حالا چه در بخش صنعت و چه در بخش خانگی بیشتر شده و روند کاهشی آن هم از این هفته آغاز شده است.