«شناخت محیط زیست» اجباری شد!
معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به تدریس آزمایشی درس «شناخت محیط زیست» در 10 دانشگاه کشور، گفت: این درس از حالت اختیاری به اجباری تبدیل شده است.
معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به تدریس آزمایشی درس «شناخت محیط زیست» در 10 دانشگاه کشور، گفت: این درس از حالت اختیاری به اجباری تبدیل شده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، نورالله مرادی با تاکید بر لزوم افزایش ضریب نفوذ موضوعات محیطزیستی در نظام آموزش عالی کشور، گفت: درس «شناخت محیط زیست» با تلاش و پیگیری همکاران ما در سازمان حفاظت محیط زیست، از حالت اختیاری به اجباری تبدیل شده است. این درس از مهرماه امسال به عنوان یک درس 2 واحدی و به صورت آزمایشی در 10 دانشگاه کشور تدریس میشود.
وی با بیان اینکه برای درس «شناخت محیط زیست»، 2 کتاب معرفی شده است، تصریح کرد: البته برنامه ما در معاونت آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان محیط زیست، تأمین محتوا برای این درس است. به عبارت دیگر در حال تدوین کتابی هستیم که بتوانیم محتوای مورد نیاز گروهها و دانشگاهها را به صورت بهروز شده فراهم کنیم.
معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه گفت: چون درس «شناخت محیط زیست» برای همه دانشجویان در گروههای مختلف آموزشی در نظر گرفته شده است میبایست با یک رویکرد جدید تدوین شود و ما در حال انجام این کار هستیم. امیدواریم این کار باعث استقبال دانشجویان از درس «شناخت محیط زیست» به عنوان یک درس عمومی شود تا منجر به نهادینه سازی فرهنگ و دانش محیط زیستی در سطح جامعه گردد.
مرادی با بیان اینکه در تلاشیم تا استادان این درس از سوی سازمان محیط زیست و ادارات کل استانها به دانشگاهها معرفی شوند، خاطرنشان کرد: هم اکنون در 10 استان کشور که تدریس درس «شناخت محیط زیست» به صورت پایلوت اجرا میشود، بخش عمده ای از رایزنی با اساتید توسط مدیران کل حفاظت محیط زیست استانهای مزبور صورت میگیرد و بخشی از استادان هم از همکاران سازمان محیط زیست هستند.
گفتنی است که درس «شناخت محیط زیست» با هدف کلی افزایش حساسیت و توجه دانشجویان رشتههای گوناگون به رعایت ملاحظات محیط زیستی در انجام طرحها و پروژهها و نیز اهداف ویژه شناخت علمی و عملی دانشجویان به ضرورت درک حفاظت از محیط زیست در زمینه کاری و تحصیلی و درک عمیق دانشجویان به مقوله حفاظت از محیط زیست از طریق بهره مندی از خدمات مشاورهای متخصصان حوزه محیط زیست در فعالیتهای حرفه ای و تخصصی خود از مهرماه امسال به برنامه درسی 10 دانشگاه اراک، تهران، بیرجند، رازی، شهید بهشتی، صنعتی اصفهان، علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، فردوسی مشهد، محقق اردبیلی و یزد به صورت آزمایشی افزوده شده و به مدت 2 سال تدریس خواهد شد. پس از ارزیابی موفقیتآمیز بودن و تأیید کمیسیون مربوطه، تدریس این درس در همه دانشگاهها و مؤسسههای آموزش عالی کشور صورت خواهد گرفت.