شهرداری تهران: شرایط را بحرانی ارزیابی میکنیم
رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران در پاسخ به سوالی در خصوص امکان تجهیز شدن سولههای مدیریت بحران برای تحقق قرنطینه گفت: این پایگاهها برای هر گونه نیازی که از سوی وزارت بهداشت بر اساس ظرفیتهای مختلف این سولهها اعلام شوند آمادگی لازم را دارند.
در نشست مجازی امروز جمعه رییس سازمان مدیریت بحران شهر تهران با حضور اعضای شورای اسلامی شهر تهران اقدامات مدیریت شهری در جهت مقابله با ویروس کرونا تشریح شد.
به گزارش ایسنا، رضا کرمی در نشست مجازی امروز جمعه که با حضور اعضای شورای اسلامی شهر تهران در خصوص اقدامات مدیریت شهری در جهت مقابله با ویروس کرونا برگزار شد، گفت: پس از درخواست وزارت بهداشت از شهرداری تهران برای ورود به موضوع مقابله با ویروس کرونا نخستین جلسه در اول اسفند ماه با حضور شهردار تهران و معاونین و مدیران شهرداری برگزار و مسئولین کمیته مقابله با کرونا ویروس وزارت بهداشت در این جلسه توضیحاتی در مورد وضعیت شهر تهران از نظر گسترش ویروس و امکانات موجود ارائه و نیازهای خود را نیز مطرح کردند.
وی افزود: مدیران و معاونین در زمینه چگونگی همکاری شهرداری تهران در مقابله با ویروس کرونا مسائلی را مطرح و مقرر شد مدیران سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، اداره کل سلامت، مترو، اتوبوسرانی، تاکسیرانی و سازمان زیباسازی پیشنهاداتی در مورد نحوه اجرای اقدامات ارائه کنند. پس از این جلسه مقرر شد این سازمانها به همراه سایر بخشهای مرتبط شهرداری تهران با محوریت مدیریت بحران مجموعه اقدامات خود در مورد آموزش پرسنل و شهروندان و همچنین عملیات اجرایی ضد عفونی و گندزدایی محیطهای عمومی را هماهنگ و برنامه ریزی کنند.
کرمی ادامه داد: مقرر شد رابط اصلی شهرداری و وزارت بهداشت در مورد دستورالعملهای بهداشتی، اداره کل سلامت شهرداری تهران باشد. البته این ارتباط از قبل نیز برقرار شده بود. پیرو جلسه یک اسفند جلسه دیگری با حضور معاونین روز سوم اسفند ماه در دفتر شهردار تهران برگزار و هماهنگیهای نهایی انجام شد.
وی تاکید کرد: جلسه دیگری نیز با حضور معاونین عملیاتی شهرداری و مدیران مرتبط در ارگانهای خارج از شهرداری همانند اورژانس، فرمانداری تهران، آموزش و پرورش، دانشگاههای علوم پزشکی تهران و... تشکیل شد و در خصوص اقدامات دیگری که شهرداری باید در مقابله با ویروس کرونا انجام دهد، تصمیماتی اتخاذ شد.
رئیس سازمان مدیریت بحران شهرداری تهران در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اینکه اقداماتی که کارگروه فنی مقابله با ویروس کرونا در شهرداری تصمیم گیری کرده است همگی باید اجرا شود، افزود: در این تصمیمات برای اداره کل سلامت شهرداری تهران مقرر شد جلسات مشترکی با حضور نمایندگان وزارت بهداشت و نمایندگان شرکتهای اتوبوسرانی، مترو، تاکسیرانی، سازمان بهشت زهرا (س)، مدیریت پسماند، سازمان ورزش، سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی، شهر سالم، شهروند، ساماندهی صنایع و مشاغل، پایانههای مسافربری، آتش نشانی و میادین میوه و تره بار به صورت مشترک برگزار شود و دستورالعملهای هر یک تهیه و برابر آن اقدام شود.
وی افزود: اداره کل سلامت همچنین مسئولیت تهیه محتوای آموزش عمومی را نیز عهده دار شد تا در قالبهای دیداری، شنیداری و کتبی این محتوا تهیه شود و به مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری و سایر سازمانها داده شود تا تبلیغات به صورت منسجم انجام شود. همچنین از وزارت بهداشت خواسته شد دستورالعملهای سطح بندی حادثه کرونا تهیه و مشخص شود در هر سطح چه اقداماتی باید انجام شود. در مورد احتمال سرایت کرونا از طریق حیوانات و لزوم تعطیلی بازار طیور با همکاری دادگستری تصمیماتی اتخاذ شد و تامین اقلام حفاظت بهداشت فردی و تشدید نظارت بر جمعآوری و امحاء زبالههای بیمارستانی نیز قرار شد از طریق بازدید از مجموعه آرادکوه و تهیه دستورالعملهای لازم اجرایی شود.
تصمیم گیریها درباره اعمال محدودیتها در بازار بزرگ تهران و مراکز فروش بهاره با فرمانداری تهران
کرمی افزود: فرمانداری تهران نیز مقرر شد در مورد اعمال محدودیتها در بازار بزرگ تهران و مراکز فروش بهاره تصمیماتی را اتخاذ و اعلام کند و درباره معضلاتی در حوزه افراد معتاد متجاهر و افراد بی خانمان در شورای تامین شهرستان تهران تصمیم گیری و به شهرداری تهران اعلام شود. سازمان زیباسازی نیز باید از حداکثر ظرفیتهای خود برای امر تبلیغات استفاده کند.
کرمی تاکید کرد: در ارتباط با بحث سخنگو نیز مقرر شد سخنگوی واحدی در شهرداری تهران تعیین شود که این مسئولیت به مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری تهران واگذار شد و مقرر شد این دوستان ضمن رصد فضای مجازی پاسخگویی سریع به شایعات را در دستور کار قرار دهند.
وی با اشاره به برگزاری جلسه دیگری در ششم اسفند ماه، در تشریح تصمیمات اتخاذ شده در آن گفت: مقرر شد تمامی بخشهای زیرمجموعه شهرداری تهران ظرفیتهای حداکثری خود را در اختیار اطلاع رسانی و امر آموزش قرار دهند. همچنین سازمان بازرسی شهرداری در نظارت بر عملکردهای سازمانهای مرتبط در امر مقابله با ویروس کرونا باید به صورت جدی ورود پیدا کند و گزارشهایی را در این حوزه ارائه کند. همه بخشهای شهرداری از انجام اقدامات سلیقهای در مورد دستورالعملهای وزارت بهداشت باید پرهیز کنند و جلسات نیز باید به صورت مجازی برگزار شود.
اثر سمپاشی خیابانها در مقابله با ویروس کرونا بسیار اندک است
در بخش دیگری از این نشست خبری، کرمی در پاسخ به سوالی در خصوص سمپاشی خیابانها در مقابله با ویروس کرونا گفت: متخصصین مربوطه اثر این کار را بسیار اندک میدانند ضمن اینکه حجم مواد ضد عفونی کننده لازم برای این کار بسیار زیاد خواهد بود و با کمبود فعلی این مواد چنین کاری امکانپذیر نیست.
تلاش شهرداری تهران جهت تامین مواد ضد عفونی برای اتوبوسها
وی در خصوص ضد عفونی اتوبوسهای شهر تهران نیز گفت: 6000 اتوبوس نیز در بخشهای عمومی و خصوصی داریم که قطعا ضد عفونی آنها حجم زیادی کار را میطلبد؛ اما مقرر شده روزانه حداقل دو بار اتوبوسها ضد عفونی شوند، یکی در ایستگاه ابتدایی و دیگری در ایستگاه انتهایی. بنابراین حجم زیادی مواد ضد عفونی لازم است که روز اول این مواد در دسترس بود اما متاسفانه با مکشی که در بازار برای این مواد ایجاد شد چند روزی از دسترس خارج شد که در حال تامین آن هستیم و انشاء الله از روز شنبه این کار را انجام خواهیم داد.
شهروندان از تردد بی مورد در شهر به جز موارد ضروری پرهیز شود
وی خطاب به شهروندان درخواست کرد از تردد بی مورد در شهر به جز موارد ضروری پرهیز شود. به ویژه در محیطهایی که همانند مترو و اتوبوس تجمع وجود دارد. در حقیقت توصیه این است که از این وسایل استفاده نشود و در صورت ضرورت موارد نکات بهداشتی حتما باید رعایت شود.
کرمی ادامه داد: در مورد اتوبوسهای خصوصی نیز دستورالعمل به همان شکل پیگیری میشود و سازمان بازرسی نیز در این مورد باید نظارتهای دقیقی را اعمال کند.
دستورالعمل ضد عفونی و استفاده از دستکش به سازمان میادین داده شده است
رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران در پاسخ به سوالی در خصوص تمهیدات اعمال شده در میادین میوه و تره بار شهر تهران نیز گفت: دستورالعمل ضد عفونی و استفاده از دستکش به سازمان میادین داده شده است و در حال اجرا است. نظارت بر میادین به صورت مستمر انجام میشود ولی اگر مردم موردی را از طریق سامانههای نظارتی شهرداری تهران اعلام کنند حتما پیگیری خواهد شد.
وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص اینکه چرا در سولههای مدیریت بحران، لوازم بهداشتی برای چنین مواقعی نگهداری نشده است؟ تصریح کرد: اصولا طراحی این پایگاهها در زمان ساخت برای این منظور نبوده است و امکانات و تجهیزاتی برای نگهداری درازمدت لوازم بهداشتی وجود ندارد. لذا استاندارد مورد لزوم برای این کار در این سولهها وجود ندارد ولی آمادگی لازم برای بهره گیری از این پایگاهها برای هر گونه کاربری مورد تایید وزارت بهداشت در شهرداری وجود دارد.
برای مقابله با ویروس فرصت نداریم و کارها باید با سرعت پیگیری شود
وی در خصوص پروسه تهیه مواد ضد عفونی کننده از طریق وزارت کشور نیز گفت: پروسهای که بخواهد به وزارت کشور درخواست داده شود در حال پیگیری است اما ما برای مقابله با ویروس فرصت نداریم و کارها باید با سرعت پیگیری شود. این پروسه طولانی است. لذا تلاش کردهایم از بازار آزاد و با کمک سایر نهادها این مواد را تهیه کنیم.
کرمی در خصوص پایش کارکنان شهرداری تهران و ابتلای آنها به ویروس کرونا نیز اظهار کرد: بخش زیادی از پایش کارکنان انجام شده و این کار در حال پیگیری است.
وی در خصوص تمهیدات شهرداری برای ضد عفونی مبلمان شهری و وسایل بازی کودکان در پارکها نیز گفت: دستورالعملهایی برای این کار به سرعت تهیه و ارائه شده است و این اقدامات در دستور کار سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران قرار گرفته است.
آمادگی مدیریت بحران شهر تهران برای تجهیز سولههای بحران جهت قرنطینه
رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران در پاسخ به سوالی در خصوص امکان تجهیز شدن سولههای مدیریت بحران برای تحقق قرنطینه گفت: این پایگاهها برای هر گونه نیازی که از سوی وزارت بهداشت بر اساس ظرفیتهای مختلف این سولهها اعلام شوند آمادگی لازم را دارند.
ما شرایط را بحرانی ارزیابی میکنیم
وی تاکید کرد: در حال حاضر نیز ما شرایط را بحرانی ارزیابی میکنیم و بر اساس پیش بینیها ممکن است تا یکی دو هفته آینده علی رغم تمامی تلاشها گسترش ویروس بیشتر شود ولی بر اساس نظر پزشکان متخصص و مسئولین مربوطه تنها با انجام سه مورد یعنی آموزشهای عمومی، کاهش تردد در سطح شهر و کاهش هر گونه تجمعات حتی کوچک امکان مهار این بحران وجود دارد.
کرمی در خصوص ابتلای کارکنان شهرداری به ویروس و نحوه پایش سلامت آنها گفت: تفاوتی بین شهرداری و مردم دیگر وجود ندارد و همه در معرض ابتلا به این ویروس هستیم. در مورد پیدا کردن بیمار، کاری که شهرداری میتوانسته انجام دهد استفاده از تبسنجها در ورود و خروج کارکنان بوده و موارد ضد عفونی و آموزشها نیز در حال انجام است.
وی در خصوص دورکاری کارکنان شهرداری نیز گفت: آئیننامهای توسط معاونت منابع انسانی در خصوص دورکاری کارکنان تهیه و در اختیار شهردار تهران قرار گرفته که امیدواریم اوایل هفته این آئیننامه ابلاغ شود. به این ترتیب افرادی که دچار مشکلاتی هستند و بیماریهای زمینهای دارند از دورکاری استفاده کنند و یا مرخصیهایی که امکان داشته باشد با تشخیص رئیس بخش قابل استفاده خواهد بود.