شهر فناوری شهید سلیمانی راهاندازی میشود
تهران - ایرنا - رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: با همه توان در تلاش هستیم تا شهر فناوری شهید سردار سلیمانی را برای فعالیت هزار شرکت دانش بنیان و استارتاپها راهاندازی کنیم.
دکتر حسین قناعتی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا افزود: مکانی به مساحت 170 هزار متر مربع در منطقه یافت آباد تهران برای راه اندازی شهر فناوری شهید سلیمانی در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: پیش بینی می شود این مجموعه بتواند بالای هزار شرکت دانش بنیان و استارتاپی را در خود جای دهد. این شرکت ها می توانند در فضای مناسبی تمام فعالیت های خود را اعم از تولید محصولات در این مکان انجام دهند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: تحقق این موضوع علاوه بر توسعه فعالیت های شرکت ها و کاهش مشکلات آنان، می تواند زمینه افزایش اشتغال، رشد بیشتر اقتصاد، صنعت کشور و همچنین شرایط توسعه نوآوری و خلاقیت را فراهم کند.
قناعتی افزود: اکنون شرکت های دانش بنیان و استارتاپی بسیاری در دانشگاه علوم پزشکی تهران فعال هستند اما پراکنده بوده و مکان مناسبی برای آنها فراهم نشده بود و یکی از درخواست این مجموعه ها تعبیه مکان مناسب است.
کارآزمایی بالینی جراح رباتیک سینا به زودی آغاز می شود
وی به نخستین جراحی از راه دور با ربات ایرانی در تیر ماه امسال اشاره کرد و گفت: جراح رباتیک سینا تست حیوانی خود را با موفقیت پشت سر گذاشت و کارآزمایی بالینی آن به زودی آغاز می شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآور شد: تاکنون تعدادی عمل جراحی از راه دور روی حیوان با این سامانه رباتیکی انجام شده و تمام این اعمال جراحی موفقیتآمیز بوده است.
قناعتی با بیان اینکه این محصول فناورانه در داخل کشور در حال ارائه خدمات درمانی است، اظهار داشت: این دستگاه در بیمارستان سینای تهران مستقر است که عمل جراحی برروی بیمار که در فاصله حدود هشت کیلومتری در بیمارستان امام خمینی را انجام می شود.
وی افزود: از سال 85 در کشور کار تحقیقات بر روی دستگاه سامانه جراحی از راه دور سینا شروع و نمونه های مختلف روی آن تست شد. این سامانه به مرحله ای رسیده که می تواند عمل جراحی را از راه دور انجام دهد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: در دیدار مجازی سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با «بودی گونادی سادیکین» وزیر بهداشت کشور اندونزی که آذر ماه امسال برگزار شد، قرارداد صادرات ربات جراحی سینا و ایجاد 2 مرکز مهارتهای پیشرفته جراحی رباتیک از راه دور در 2 شهر «بندونگ» و «جوکجاکارتا» میان شرکت رباتیک سینا و ایندوفارمای اندونزیایی به امضا رسید.
به گزارش ایرنا، نخستین عمل جراحی رباتیک از راه دور در ایران، با استفاده از ربات جراح سینا ساخت شرکت دانشبنیان نوآوران رباتیک و پزشکی سینا تیرماه امسال با موفقیت روی یک سگ انجام شد.
این جراحی توسط دکتر طالب پور انجام شد. این درحالی است که بیمار که یک سگ بود در بیمارستان امام خمینی و ربات در بیمارستان سینا قرار داشتند.
ربات جراح ایرانی سینا در کشورهای مختلف ثبت اختراع شده و آماده ورود به بازارهای جهانی و رقابت با تنها نمونه آمریکایی موجود در بازار است.
این دستگاه از 2 قسمت تشکیل شده است. کنسول جراحی در اختیار جراح قرار می گیرد که در حال حاضر در بیمارستان سینا نصب شده و ربات های جراح بر بالین بیمار در بیمارستان امام خمینی (ره) نصب شده است.
این 2 سامانه از طریق اینترنت پرسرعت همراه اول به هم متصل شدند و عمل جراحی از راه دور را انجام دادند.