شورای امنیت از حفتر خواست حملات در لیبی را متوقف کند
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، رئیس دورهای شورای امنیت سازمان ملل متحد از ژنرال «خلیفه حفتر»، فرمانده نیروهای شرق لیبی موسوم به «ارتش ملی لیبی» خواست حملات به شهر طرابلس، پایتخت لیبی و محل استقرار دولت وفاق ملی این کشور را متوقف کند. به گزارش شبکه «تیآرتی»، رئیس شورای امنیت گفت که حفتر باید به قطعنامههای این شورا که خواهان توقف درگیریها و بازگشت به فرآیند سیاسی است، جامه...
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، رئیس دورهای شورای امنیت سازمان ملل متحد از ژنرال «خلیفه حفتر»، فرمانده نیروهای شرق لیبی موسوم به «ارتش ملی لیبی» خواست حملات به شهر طرابلس، پایتخت لیبی و محل استقرار دولت وفاق ملی این کشور را متوقف کند.
به گزارش شبکه «تیآرتی»، رئیس شورای امنیت گفت که حفتر باید به قطعنامههای این شورا که خواهان توقف درگیریها و بازگشت به فرآیند سیاسی است، جامه عمل بپوشاند. این شورا بامداد امروز پنجشنبه (24 بهمن) طی نشستی فوری در باره تحولات این کشور آفریقایی قطعنامهای با 14 رأی موافق و یک رأی ممتنع (روسیه) خواستار توقف درگیریها در لیبی شد.
لیبی بعد از سرنگونی سرهنگ «معمر القذافی»، دیکتاتور لیبی در سال 2011، مدتی بدون دولت مرکزی ماند تا اینکه سال 2015 با حمایت سازمان ملل و جامعه بینالملل، دولت وفاق ملی با هدف ایجاد ثبات در این کشور به ریاست السراج بر اساس توافق «صخیرات» مغرب تشکیل شد. هماکنون شهر طرابلس، محل استقرار این دولت و پارلمان وابسته به آن است.
به دنبال تشکیل این دولت، نیروهای سیاسی و نظامی حامی ژنرال خلیفه حفتر، فرمانده نیروهای موسوم به ارتش ملی لیبی نیز دست به ایجاد دولت موازی به ریاست «عبدالله الثنی» و پارلمان در طبرق زدند که به پارلمان طبرق معروف است و طی این سالها، بین نیروهای مورد حمایت این دو دولت و پارلمان، جنگ و درگیری است.
دولت وفاق ملی و دولت طبرق لیبی طی این مدت بر سر تصاحب قدرت در این کشور در حال نزاع و جنگ هستند و همین امر باعث ایجاد صفبندیهای بینالمللی و منطقهای شده است. به رغم اینکه دولت وفاق لیبی به ریاست فایز السراج مورد حمایت اروپا، آمریکا و سازمان ملل است، ولی مصر، عربستان سعودی، امارات و یونان، از دولت موازی مستقر در بنغازی حمایت سیاسی و نظامی میکنند.