شکست آمریکا در افغانستان؛ درس عبرتی برای استعمارگران / افغانستان؛ قتلگاه تجاوزگران
آمریکا پس از یک دوره 20ساله اشغالگری در افغانستان با یک شکست مفتضحانه در حال ترک خاک این کشور است و این موضع نشان دهنده دیپلماسی شکست خورده نظامی آنها در خاور میانه می باشد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرآت؛ آمریکا درسال 2001 در پی حملات 11سپتامبرو به بهانه دروغین مبارزه با تروریسم وارد خاک افغانستان شد، حضوری که 20سال از آن می گذرد و میراث این سفر طولانی مدت چیزی جز فساد گسترده، ریشه دواندن بیشتر تروریسم و به خاک خون کشیده شدن مردم افغانستان نبوده است.
نکته قابل تأمل این است که طالبان که آمریکاییها پیشتر آن را تروریست میدانستند نه تنها از بین نرفت بلکه پس از 20 سال با قدرت بیشتری مجدد به صحنه رقابت با آمریکایی ها باز گشته است و دروغ بزرگ آموزش ارتش این کشور توسط ایالات متحده آمریکا بر ملا شد، آمریکاییها ارتش افغانستان را به گونه ای تحت آموزش قرار دادند که این ارتش در مقابله با خطرات و تهدیدات ناتوان و عاجز باشد؛ درست به مانند آنچه که در برابر طالبان مشاهده کردیم.
اما در این میان، برآوردها نشان می دهد هزینه جانی و مالی این حضور 20 ساله نظامی و امنیتی در افغانستان به شکلی نجومی بالا بوده است طی این سال ها بیش از دو تریلیون دلار هزینه مالی و بیش از 100هزار نفر کشته برجای مانده است.
افغانستان قتلگاه گروهک های تروریستی و منفعت طلبان است
کاظم انبارلویی کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با خبرنگار مرآت در تبیین موضع آمریکا در افغانستان گفت: آمریکا سال ها به دنبال تصرف افغانستان و ایجاد یک حکومت دست نشانده بوده است که بتواند برقدرت های بزرگ منطقه مانند ایران، روسیه و هند و چین تسلط پیداکند و حادثه 11سپتامبر این بهانه را ایجاد کرد.
این کارشناس مسائل سیاسی در ادامه با اشاره به برکناری طالبان از قدرت در زمان ورود آمریکا تصریح کرد: آمریکایی ها به بهانه مبارزه با تروریسم طالبان را ازقدرت خلع کردند و بنا به گفته ملاعمر یکی از رهبران طالبان آمریکا قصد دارد با مار افغانستان به شیرایران بزند و در نهایت هردو کشور را نابود کند.
انبارلویی با اشاره به دموکراسی شکست خورده امریکایی ها در افغانستان اذعان کرد: آمریکایی ها در این 20سال بیش از دوهزار میلیارد دلار در افغانستان هزینه کردند و دولت های دست نشانده آنها از حامد کرزای تا اشرف غنی استقبال مردمی را به همراه نداشته است و در دولت اشرف غنی از جمعیت 40میلیونی افغانستان تنها 2 میلیون نفر در انتخابات شرکت کردند.
وی با بیان اینکه فرار مفتضحانه امریکایی ها به قول فوکویاما نقطه عطف تاریخ جهان است، تصریح کرد: آمریکایی ها نشان دادند در تهاجم نظامی به کشور ها ناتوان هستند و به همین دلیل در مواجه با کشور ها ازابزار تحریم و جنگ اقتصادی استفاده می کند و حتی تئوریسین های آمریکایی نیز به این موضوع اعتراف دارند.
این کارشناس سیاسی در توضیح تفاوت ها وشباهت های خروج آمریکا ازفغانستان و ویتنام اظهارکرد: خروج آمریکایی ها از ویتنام تابعه یک گفتگوی دوطرفه بوده است، اما در افغانستان یک فرار رخ داد، آنها به دنبال یک پوشش دیپلماسی در مذاکرات دوحه بودند، اما این مذاکرات هم برای آنها سرانجامی نداشت و در نهایت حتی طالبان به آنها فرصت خروج لوازم و تجهیزاتشان را هم ندادند و بسیاری از تجهیزات سبک و سنگین آنها در دست طالبان است.
وی در مورد گروهک های انحرافی داعش و اتصال انها به بدنه طالبان اظهارکرد: بعد از شکست داعش در عراق و سوریه بخشی از این نیروها توسط آمریکایی ها به افغانستان آورده شدند، که در همان ابتدای ورودشان توسط طالبان زمین گیرشدند از سوی دیگرطالبان از لحاظ دینی مذهب حنفی دارند و داعش تمام مذاهب اربعه اسلامی را کافر می داند و به طورکلی افغانستان قتلگاه داعش و گروهک های تروریستی است که به دنبال استفاده از مطامع و منافع خود هستند.
این کارشناس سیاسی از پایبندی طالبان به شروط خود خبرداد و افزود: آنها تاکنون به شروط خود مبنی بر حفظ امنیت مرزها و حفظ امنیت شیعیان و قراردادهای خود پایبند بوده و حق آبه هیرمند را رعایت کردند و این رود که سال ها توسط اشرف غنی بسته شده بود مجدد به روی کشور بازگشایی شد.
وی در پایان اذعان کرد: امیدوار هستیم که با استقرار طالبان و تجدید نظر درسیاست های حکمرانی انها مداخله خارجی و کشمکش های داخلی پایان یابد وخطوط ظالمانه ای که استبداد بین کشورهای اسلامی ایجاد کرده از بین برود و مجدد وحدت به جامعه اسلامی باز گردد.
ارتش افغانستان ضعیف و بی اراده است حسن هانی زاده کارشناس مسائل خاورمیانه نیز در گفتگو با خبرنگار مرآت در تشریح آخرین وضعیت کشور افغانستان گفت: افکار عمومی در افغانستان تلقی طالبان خشونت طلب 25 ساله گذشته را در ذهن خود دارند و آنها را همردیف سلفی ها و داعشی ها می دانند و به همین علت مردم این کشور در حال فرارهستند.
این کارشناس مسائل خاور میانه در ادامه تاکید کرد: در حالیکه به نظر می رسد این طیف به دلیل ارتباط با جامعه جهانی و کشور های منطقه از مقدار رفتار های تهاجمی وخشونت طلب گذشته خود فاصله گرفته و در حال حاضر هم دربررسی رفتارآنها اعتدال بیشتری مشاهده می شود.
هانی زاده ارتش افغانستان را یک ارتش ضعیف و بدون اقتدار قلمداد کرد و افزود: ارتش افغانستان با داشتن بیش از 320هزار نیروی جنگنده به دلیل اینکه آمریکایی برروی ساختار قدرت انها هیچ کار تخصصی انجام نداده است، در حد یک پلیس است به همین دلیل توان و اراده برابری و مقابله با نیروهای طالبان را ندارد. انتهای پیام / ک