صنعت خودرو
صنعت خودرو
اقتصادنیوز: یک عضو انجمن قطعه سازان همگن استان تهران مجموع بدهی جاری دو خودروساز بزرگ را 530 هزار میلیارد تومان اعلام کرد.
رییس انجمن صنایع همگن قطعه سازان، گفت: بحران نقدینگی را تهدیدی جدی برای صنعت قطعه سازی عنوان و بیان کرد: بسیاری از قطعه سازان به دلیل مشکلات نقدینگی در حال تعدیل نیرو هستند و این همان هدفی است که دشمن و بدخواهان کشور به دنبال آن هستند.
دنیای اقتصاد - پس از هفتهها ابهام و کشوقوسهای فراوان میان خودروسازان، وزارت صمت، شورای رقابت و سازمان حمایت بالاخره قیمت محصولات تولیدی دو خودروساز بزرگ کشور به شکل رسمی اعلام و عرضه خودرو به بازار از سر گرفته شد.
در سهماهه نخست سال 1404، طرح جایگزینی خودروهای فرسوده با ثبت 19,981 دستگاه اسقاط، رشدی خیرهکننده و 800 برابری نسبت به 25 دستگاه اسقاطشده در مدت مشابه سال گذشته نشان داد. این تحول بزرگ، نویدبخش هوای پاکتر و ناوگانی مدرنتر برای ایران است.
ایران در حوزه نوسازی ناوگان حملونقل عمومی، بهویژه در بخش اتوبوسهای بینشهری و شهری، با ضعفهای جدی مواجه است که بخشی از آن ناشی از وابستگی مزمن به واردات و نبود زیرساختهای پایدار برای تولید داخلی رقابتی است. نبود برنامهریزی جامع، انحصار در زنجیره تأمین و ضعف در حمایت از تولیدکنندگان توانمند داخلی باعث شده است تا بهجای شکلگیری یک صنعت خودکفای بومی، کشور عمدتاً مصرفکننده فناوری...
با اشاره به قیمت 25 میلیاردی اتوبوس گفت: این رقم صرفه اقتصادی ندارد و باعث شده طی دهه اخیر بسیاری از اتوبوسها بهدلیل نبود توجیه مالی از چرخه خدماترسانی خارج شوند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، ماجرای واردات خودروهای لوکس در ایران، داستانی پیچیده و پر از تناقض است؛ سیاستی که طی یک دهه بارها ممنوع، آزاد و دوباره ممنوع شد، بدون اینکه ساختار صنعت خودرو اصلاح شود یا نتیجه ملموسی برای مصرف کننده رقم بخورد. ماجرای واردات خودروهای لوکس به ایران به سال 1391 بازمیگردد. در مهر همان سال، دولت دهم به منظور جلوگیری از خروج ارز و کنترل مصرف واردات...
وزیر صمت در شرایطی وعده اعطای بسته حمایتی به قطعه سازان را مطرح کرده که فعالان این صنعت معتقدند حتی بدون ارائه چنین بستههایی نیز میتوان مسیر نجات قطعه سازی را هموار کرد؛ به شرط آنکه سیاستگذاران در چهار محور کلیدی یعنی اصلاح ساختار قیمت گذاری خودرو، اجرای واقعی خصوصی سازی و رفع ناترازی در انرژی و تخصیص ارز، اقدامات عملی و پایدار انجام دهند.
اقتصادنیوز: خطوط تولید خودروسازان تقریباً 2 هفته متوقف بوده و با توجه به شرایط امنیتی کشور، نمیتوان گفت بازار کاملاً باثبات است. با این حال، شرکتها سعی دارند با اجرای طرحهای فروش و پیشفروش، مانع از التهاب بیشتر بازار شوند
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از اسب بخار، بسیاری از رانندگان هنگام سوختگیری، وسوسه میشوند که باک خودرو را تا آخرین قطره پر کنند، حتا پس از آنکه نازل پمپ بنزین بهطور خودکار خاموش میشود. این عادت که گاهی با هدف «استفاده حداکثری» انجام میشود، میتواند به خودرو و محیط زیست آسیبهایی وارد کند. کارشناسان صنعت خودرو و محیط زیست تأکید میکنند که پر کردن بیش از حد باک،...
خودروسازی کشور در حالی درگیر قیمتگذاری دستوری است که به گفته فعالان این صنعت، این سیاست سبب شده سالانه چند 100 همت رانت به جیب دلالان و واسطهگران رود.
وزیر صمت در جلسه با اعضای انجمن صنایع همگن قطعهسازان خودرو ضمن اشاره به بسته جامع حمایت از تولید در شرایط اضطراری، قول ابلاغ آن را داد؛ این درحالیست که قطعهسازان نیز در این جلسه، به مشکلات مزمن و جاری صنعت خودرو و زنجیره تامین اشاره و اعلام کردند اگر برای تامین نقدینگی چاره ای اندیشیده نشود، استمرار تولید امکان پذیر نخواهد بود.
اقتصادنیوز: خودروسازی کشور در حالی همچنان درگیر قیمتگذاری دستوری است که به گفته فعالان این صنعت، این سیاست علاوه بر زیانده کردن تولید، سبب شده سالانه چند 100 همت رانت به جیب دلالان و واسطهگران رود.
در بازاری که هر روز پرابهامتر میشود، رکود خودرو نه با افزایش قیمتها شکست و نه با ثبات ارز جان گرفت. بلاتکلیفی خریدار و زیان سنگین خودروساز، دو روی سکه بازاری است که از نفس افتاده؛ بازاری که شاید فقط معجزه سیاسی یا ارزی نجاتش دهد.