ضرر 30 درصدی خریداران پالایش یکم بعد از گذشت 9 ماه / وزیر اقتصاد مصوبه بورسی سران قوا را هم اجرا نمیکند!
گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو - مهران شفاعتی؛ بازار سرمایه در بسیاری از کشورهای توسعه یافته علاوه بر اینکه محل قابل اعتمادی برای سرمایه گذاری مردم است بخش زیادی از تامین مالی اقتصاد و شرکتها را هم دربر میگیرد، به طوری که یک بازی دو سر برد را برای سرمایه گذار و تولید کننده به همراه دارد. تولید کنندگان با عرضه سهام شرکتهای خود به دنبال تامین مالی برای افزایش و توسعه تولید هستند و سرمایه...
گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو - مهران شفاعتی؛ بازار سرمایه در بسیاری از کشورهای توسعه یافته علاوه بر اینکه محل قابل اعتمادی برای سرمایه گذاری مردم است بخش زیادی از تامین مالی اقتصاد و شرکتها را هم دربر میگیرد، به طوری که یک بازی دو سر برد را برای سرمایه گذار و تولید کننده به همراه دارد. تولید کنندگان با عرضه سهام شرکتهای خود به دنبال تامین مالی برای افزایش و توسعه تولید هستند و سرمایه گذاران نیز با سرمایههای خود به این افزایش تولید کمک میکنند و سودی را هم به جیب میزنند که همین مسائل به رشد اقتصادی آنها کمک میکند.. پالایش یکم، نماد ضعف اقتصادی دولت در ایران نیز از همان ابتدا، بازار سرمایه با هدف حمایت از تولید و حقوق سهام داران شروع به کار کرد، اما گویا در یک سال اخیر از حقوق سهام داران به درستی صیانت نمیشود. صندوقهای etf، یکی از آن دسته مواردی است که طبق گفته فرهاد دژپسند؛ وزیر امور اقتصاد و دارایی، قرار بود به توزیع عادلانه ثروت بین آحاد مردم بپردازد.
توزیع عادلانه ثروت، پر!
ببینید:
*س_زیان 10 درصدی صندوق پالایشی یکم، بر خلاف وعدهی وزیر اقتصاد!_س* *س_"صندوق پروژه" وعده بورسی وزیر اقتصاد محقق نشد_س*دومین صندوق etf دولتی با نام پالایشی یکم یا به اصطلاح مرسوم دارادوم شناخته میشود که متشکل از 4 شرکت پالایشی است، اما این صندوق نه تنها به توزیع عادلانه ثروت نپرداخت بلکه ارزش هر سهم این صندوق دولتی بعد از فروش به مردم تا امروز حدود 30 درصدی منفی شد و هنوز به ارزش اول خود هم نرسیده است. 5 شهریور سال 1399 بود که پس از کش و قوسهای فراوان، سازمان خصوصی سازی خبر از شروع پذیره نویسی پالایش یکم با تخفیف 20 درصدی تا 19 شهریور داد.
سرابی با نام سهام جایزه پالایش یکم از تاخیر و بد قولی مسئولین وزارت اقتصاد در بازگشایی به موقع این نماد که بگذریم، به مسئله سهام جایزه یا همان تخفیف مازاد 10 درصدی میرسیم! طبق سخن حسن علائی مبنی بر افزایش سرمایه شپنا و شبندر، باید سهام جایزه آن به پرتفوی سهام داران پالایش یکم تعلق میگرفت. این در حالی است که در اوایل مهر ماه، براساس مصوبه هیئت وزیران، باید 10 درصد تخفیف مازاد به خریداران واحدهای صندوق پالایشی یکم داده میشد.
وعدهای که محقق نشد! همچنین فرهاد دژپسند نیز در مورد سهام جایزه و یا همان تخفیف مازاد 10 درصدی در مصاحبهای گفته بود: برای کسانی که در خرید پالایش یکم شرکت کردند، تخفیف 30 درصدی (تخفیف 20 درصدی + 10 درصد تخفیف مازاد) به طور کامل اعمال میشود. جالب است بدانید که با گذشت تقریبا 9 ماه از تصویب مصوبه هیات وزیرات و علی رغم وعدههای آقای وزیر، همچنان هیچ تغییری در پرتفوی سهام داران این صندوق دیده نمیشود!