شنبه 3 آذر 1403

ضرورت توان هسته‌ای

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع

به گزارش مشرق، کانال ایتای فانوس نوشت:

ضرورت توان هسته‌ای

20 فروردین ماه سال 1385 خبر دستیابی ایران به فناوری غنی سازی اورانیوم و راه اندازی یک زنجیره کامل غنی سازی در نطنز اعلام شد. در پی این خبر با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، به پاس قدردانی از تلاش های افتخارآمیز دانشمندان جوان ایران اسلامی، بیستم فروردین ماه، مقارن با تکمیل چرخه سوخت هسته‌ای در تقویم رسمی ایرانیان روز ملی فناوری هسته‌ای نام گرفت.

برنامه صلح آمیز هسته‌ای ایران که از سال 1329 آغاز شده بود، با پیوستن ایران به آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای در سال 1337 و امضای قرارداد منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) در 1347، شکل جدی به خود گرفت. اما انتشار اخبار ضد و نقیض و مغرضانه درباره فعالیت هسته‌ای ایران، دستاویزی شد برای اعمال تحریم‌های وسیع علیه ایران از طرف آمریکا و اتحادیه اروپا که با وجود همکاری های همه جانبه ایران با نهادهای بین المللی ازجمله آژانس انرژی هسته‌ای و با وجود توافق طولانی مدت برجام، این تحریم‌ها همچنان با ادعای بی اساس نگرانی از ساخت سلاح هسته ای، پابرجاست.

این در حالی است که ایران همواره بر صلح آمیز بودن برنامه هسته‌ای خود در جهت تولید برق و پیشرفت‌های پزشکی و... تاکید داشته است. آیت الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران بارها به طور مکرر از حرام بودن (ممنوعیت دینی) دستیابی و استفاده از سلاح هسته‌ای سخن به میان آورده‌اند که آخرین مورد آن، به سخنرانی 4 اسفند 1399 ایشان در جمع نمایندگان مجلس خبرگان باز میگردد. ایشان تأکید کردند: «آنچه مانع جمهوری اسلامی برای ساخت سلاح هسته‌ای است، فکر و مبانی اسلامی است که ساخت هر سلاحی اعم از هسته‌ای یا شیمیایی را که موجب کشتار مردم عادی می‌شود، ممنوع می‌داند»

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، درمصاحبه با رسانه آرژانتینی لاناسیون گفت: با توجه به اینکه در بحبوحه تغییرات اقلیمی به سر می‌بریم، براساس توافق پاریس، همه کشورها ناگزیر هستند تا برای کاهش دمای زمین تا 1,5 یا 2 درجه ایده‌آل، یعنی دمای قبل از صنعتی شدن، تلاش کنند و این امر، بدون انرژی هسته‌ای امکانپذیر نیست. زیرا باعث کاهش اثرات گازهای گلخانه‌ای در حد صفر می‌شود. لذا برای دستیابی به این هدف در سال 2050، نمی توانیم انرژی هسته‌ای را که انرژی پاک است، از معادلات خود حذف کنیم.

در آمریکا، 100 رآکتور، 20 درصد برق این کشور را تامین می کند. 30 کشور در جهان دارای انرژی اتمی هستند و 440 رآکتور در سطح جهان وجود دارد. این نوع انرژی به طور فزاینده‌ای در حال گسترش است.

با بررسی این موارد می توان نتیجه گرفت که صرف‌نظر از فواید گسترده فناوری هسته‌ای اعم از تولید برق، تامین منابع آبی، کاربردهای پزشکی، دارویی و صنعت کشاورزی، چشم‌پوشی از این انرژی، خطایی راهبردی برای کشورها به حساب می‌آید و کشورها را در آینده به سوی وابستگی به این انرژی مهم سوق خواهد داد.

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.