طلا دچار ویروس سردرگمی
در اوایل هفته جاری طلا توانست مرز 1590 دلاری را پشت سر بگذارد و به قیمت 1591 دلاری برسد. اما پس از آن اقدامات چین برای بهبود علائم اقتصادی این کشور سبب شد تا قیمت طلا با کاهش ارزش چشمگیری مواجه شود.
طلا بعد از دو روز متوالی که افت ارزش قابلتوجهی داشت، روز چهارشنبه با شیبی ملایم افزایش ارزش را تجربه کرد. طلا در روزهای دوشنبه و سهشنبه مجموعا بیش از 2 درصد از ارزش خود را از دست داد و در حالی که در روز دوشنبه با قیمت 1578 دلار کار خود را آغاز کرده بود در پایان روز سهشنبه برای لحظاتی تا قیمت 1549 دلاری پایین آمد. به عبارت دیگر این فلز گرانبها طی دو روز تقریبا 29 دلار از ارزش خود را از دست داد.
به گزارش دنیای اقتصاد، یکی از عوامل مهم اقدامات انبساطی مقامات پولی چین بود. چین با تزریق نقدینگی و کاهش برخی از نرخهای بهره خود، سعی در جبران عواقب احتمالی شیوع ویروس مرگبار کرونا بر اقتصاد این کشور داشت. در روز چهارشنبه طلا با افزایش 14/ 0 درصدی به قیمت 1554 دلار بازگشت. شیوع ویروس کرونا باعث بهوجود آمدن نااطمینانیهای زیادی برای اقتصاد جهانی شده است که در صورت تداوم شیوع آن احتمالا روندی جدیتر به خود بگیرند. اختلال در روند اقتصاد چین، متوقف شدن برخی از پروازهای آمریکا به هنگکنگ و تاخیر احتمالی در شروع تجارت بین آمریکا و چین بر اساس فاز اول توافق تجاری، از جمله این نااطمینانیها هستند.
ردپای کرونا در اقتصاد جهان
جان شارما اقتصاددان در بانک ملی استرالیا در مورد بازار اونس جهانی، در روز چهارشنبه گفت: ما شاهد افزایش تقاضا برای طلا هستیم، به این دلیل که سرمایهگذاران در حال انتقال سرمایههای خود به سوی پناهگاههای امن دارایی از ترس سرعت شیوع ویروس کرونا و همچنین نگرانیهای مرتبط با رشد اقتصادی هستند. او همچنین در مورد رابطه مستقیم شیوع این ویروس و تقاضا برای طلا عنوان کرد: ما همچنان شاهد مرگ و میر و مشکلات قرنطینه هستیم و تا زمانی که این ویروس به تلفات انسانی اضافه کند، تقاضا برای طلا افزایش خواهد یافت.
نااطمینانیها همچنان پیرامون این ویروس در حال افزایش است و این ویروس تاکنون بیش از 490 نفر را در چین کشته است. از سوی دیگر به دلیل اولین مرگ ناشی از کرونا در هنگ کنگ، دو ایرلاین آمریکایی پروازهای خود را به این کشور متوقف کردهاند و در طرف دیگر 10 مورد مبتلا به این بیماری نیز در کشتی تجاری ژاپنی قرنطینه شدهاند.
از سوی دیگر شیوع این بیماری تاثیراتی نیز بر روابط اقتصادی دو قطب بزرگ اقتصاد دنیا یعنی چین و آمریکا خواهد داشت. مشاور اقتصادی کاخ سفید در این مورد هشدار داد که احتمالا شیوع این بیماری صادرات ایالات متحده به چین را که طبق قرارداد فاز اول تجاری قرار بود در این ماه اتفاق بیفتد به تاخیر خواهد انداخت. بعد از بیش از یک سال از آغاز جنگ تجاری بین پکن و واشنگتن، اکنون عاملی به غیر از منازعات طرفین باعث اختلال در تجارت دو کشور شده است.
طلا در هفتههای گذشته بارها مرز قیمتی 1590 دلاری را آزمایش کرده است، ولی هر دفعه به مقدار قابل ملاحظهای به کانالهای پایینتر برگشته است. تحلیلگران بازار طلا معتقدند اگر شرایط در ووهان - شهری که ویروس کرونا از آنجا شیوع پیدا کرد - بسیار بغرنج شود و دامنه این ویروس گسترش پیدا کند، زمینه لازم برای عبور قیمت طلا از مرز 1600 دلاری فراهم خواهد شد.
در اوایل هفته جاری طلا توانست مرز 1590 دلاری را پشت سر بگذارد و به قیمت 1591 دلاری برسد. اما پس از آن اقدامات چین برای بهبود علائم اقتصادی این کشور سبب شد تا قیمت طلا با کاهش ارزش چشمگیری مواجه شود. جفری هالی تحلیلگر ارشد بازار در OANDA درباره وضعیت فلز زرد گفت: اگر از سوی دیگر اطمینان در بازار افزایش پیدا کند و سختترین شرایط پشت سر گذاشته شده باشد، ما شاهد فشار بر قیمت طلا خواهیم بود؛ فشاری که میتواند قیمت طلا را به زیر مرز 1550 دلار هدایت کند.