یک‌شنبه 4 آذر 1403

ظرفیت‌های تئاتر مقاومت با بینالمللی شدن افزایش خواهد یافت

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
ظرفیت‌های تئاتر مقاومت با بینالمللی شدن افزایش خواهد یافت

کارگردان نمایش «بی‌نشان»، بین‌المللی شدن جشنواره تئاتر مقاومت را یک اقدام شایسته و مهم دانست و درباره تاثیرگذاری این رویداد گفت: مسیر جشنواره همواره رو به رشد بوده است.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از ستاد خبری هجدهمین جشنواره تئاتر مقاومت، علی روحی کارگردان نمایش «بی‌نشان» ویژه بخش خیابانی هجدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت که فعالیت خود در عرصه هنرهای نمایشی را از سال 1365 آغاز کرده است، با بیان اینکه تجربه ورود به عرصه تئاتر خیابانی بنده مربوط به سال 1375 است، گفت: حدود 40 سال است که در حوزه هنرهای نمایشی به‌عنوان بازیگر و کارگردان تئاتر انجام وظیفه می‌کنم و از جشنواره‌های تئاتر دفاع مقدس، جشنواره تئاتر فجر، جشنواره بسیج و شاهد از جمله رویدادهایی بوده است که شرکت کرده‌ام و حائز رتبه شدهام.

وی به اهمیت و جایگاه جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت پرداخت و عنوان کرد: جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت یک رویداد مهم است که اگر مورد توجه قرارگیرد می‌تواند نقطه عطف رویدادهای هنری با موضوع مقاومت و دفاع مقدس باشد. ما در سال‌های گذشته جریان مدافعان حرم و شهدای امنیت را داشته‌ایم که سوژه‌ها و لحظات جذابی برای هنرهای نمایشی خواهند بود که تاکنون روایت نشده‌اند و وظیفه هنرمندان برجسته کردن آن‌هاست.

روحی به اجراهای حاضر در جشنواره تئاتر مقاومت اشاره و گفت: نمایش‌هایی که در این روزهای نمایش تئاتر مقاومت اجرا شد همگی از کارهایی بود که نگاه جدیدی به موضوع مقاومت داشت و از شعارزدگی به دور بود و به ذائقه مردم بسیار نزدیک بود. شاید مخاطبین تئاترهای دفاع مقدس در دهه‌های 60 و 70 هرکاری را پسند میکردند اما در شرایط کنونی ما با ذائقه جدید مخاطبین روبرو هستیم لذا تماشگران هوشمند امروزی نمایش را تحلیل می‌کنند و باید با نمایش ارتباط بگیرند که اگر چنین نباشد کار لطمه خواهد خورد و همین شرایط کار را برای گروه‌های نمایشی سختتر میکند و نمایش دفاع مقدس باید با مخاطب دهه 1401 ارتباط برقرار کند.

کارگردان نمایش «بی‌نشان» بین‌المللی شدن جشنواره تئاتر مقاومت را یک اقدام شایسته و مهم دانست و درباره تاثیرگذاری این رویداد گفت: شکل اجرایی نمایش در ابتدایی این رویداد با امروز بسیار فرق داشت لذا در هر دهه ما شاهدیم اتفاقات جدیدی در عرصه هنرهای نمایشی هستیم و نوع ارائه کار و انتظارات مخاطبین فرق می‌کند و مسیر جشنواره همواره رو به رشد بوده است. مقاومت مردم ایران در دوران دفاع مقدس و پس از آن یک مقوله جهان شمول است که می‌تواند به عنوان یک الگوی جهانی در اختیار آزادی خواهان جهان قرار گیرد.

وی درباره نمایش «بی‌نشان» و پیام‌هایی که قرار است به مخاطب منتقل کند، گفت: من در نمایش «بی‌نشان» سعی کردم یک اتفاق جهانشمول را ارائه کنم چراکه مقاومت مرزنمی‌شناسد و هرزمان که نیاز باشد هر کسی می‌تواند برای دین و وطن و آرمان‌هایش مبارزه کند. روایت داستان ما مربوط به زنی است که از لبنان برای جستجوی همسرش به سوریه می‌رود و در این مسیر همسرش را پیدا نمی‌کند و به محاصره داعش در میآید. این خانم به‌عنوان نمادی از ناموس و وطن نجات پیدا میکند و در نهایت جان خودش را فدای دین و وطن می‌کند.

روحی درباره شرایط آماده‌سازی و تمرین نمایش «بی‌نشان» برای حضور در جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت عنوان کرد: کار خیابانی برآمده از طرح و ایده است و در تمرین شکل می‌گیرد لذا ما نیز همین مسیر را پیش گرفتیم و تمرین‌های خوبی داشتیم که در نهایت نمایش بعد از 2 ماه تمرین شکل گرفت و آماده جشنواره شد.

آغاز جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت در میدان امیرچقماق / نمایش آثار برتر در خارج از کشور + عکس راه یابی اثر برگزیده‌ای از جشنواره تئاتر تهران به جشنواره ملی تئاتر ایثار جشنواره تئاتر خراسان رضوی از تولیدکنندگان فیلم حمایت کند امیرحسین شفیعی دبیر بیست و هفتمین جشنواره تئاتر استان تهران شد آمار متون متقاضی بخش مسابقه صحنه‌ای جشنواره تئاتر فجر اعلام شد نمایش‌های برگزیده بخش خیابانی در تئاتر مقاومت معرفی شدند

نمایش «بی‌نشان» یکی از نمایش‌های راه‌یافته به بخش نهاییِ هجدهمین جشنواره تئاتر مقاومت است. عوامل این نمایش به این شرح هستند: طرح و ایده و کارگردان: علی روحی. بازیگران: محبوبه فیروزه‌چی، سید مهدی وحیدی، وحید نظریان و علی دلدار. موسیقی: مهدی حسین و رضا شجاعی.