سه‌شنبه 6 آذر 1403

ظلم به مردم در بافت های تاریخی / رایزنی با نیروی دریایی ارتش

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
ظلم به مردم در بافت های تاریخی / رایزنی با نیروی دریایی ارتش

وزیر میراث فرهنگی در جمع خبرنگاران درباره حق الکشفی که به کاشفان میراث داده می شود، ظلمی که در حق مردم بافت تاریخی می کنند و حمایت ارتش از گردشگری دریایی صحبت کرد.

وزیر میراث فرهنگی در جمع خبرنگاران درباره حق الکشفی که به کاشفان میراث داده می شود، ظلمی که در حق مردم بافت تاریخی می کنند و حمایت ارتش از گردشگری دریایی صحبت کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، سید عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی و گردشگری در حاشیه نشست اعضای جامعه هتلداران کشور و مناطق آزاد به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

وی در این برنامه که عصر روز چهارشنبه در هتل فردوسی برگزار شد، در پاسخ به سوال خبرنگار مهر درباره بافت تاریخی شیراز گفت: ما بافت‌های تاریخی را حفظ می‌کنیم به همین دلیل برای آن هزینه‌های زیادی هم دادیم. برخی هم علیه ما موضع سیاسی می‌گیرند.

ضرغامی گفت: در موضوع بین الحرمین هر زمان کمیسیون مربوطه در وزارت راه و شهرسازی طرحی آورده ما با آن مخالفت کرده ایم. باز کردن راه باید طوری باشد که بناها را تخریب نکند. در آنجا بناهایی داریم که باید مرمت شوند. هدف ما حفظ بافت تاریخی است. قرار هم نیست که آنجا به پاساژ و فعالیت‌های تجاری تغییر کاربری داده شود.

وی افزود: تملک جزو برنامه‌های ماست ولی پول نداریم. یکی از مشکلات ما این است که به مردم می‌گوئیم خانه ات را خراب نکن. یا نساز. پول هم نداریم از تو بخریم. البته هر کجا پول داشته باشیم می خریم. مثل تبریز که به زحمت سه بنا خریداری شد. در مورد تپه تاریخی در کلاردشت در دولت صحبت کردم دولت قانع شد مصوب کرد که زمین معوض به مردم بدهند.

ضرغامی درباره حق الکشفی که برای کاشفان آثار تاریخی در نظر گرفته می‌شود و تبعات آن گفت: حفاری وظیفه انحصاری ماست هیچ دستگاهی نه دولتی نه حاکمیتی نه اشخاص حقیقی اجازه حفاری برای کشف دفینه و اشیای تاریخی ندارند. حتماً این کار خلاف قانون است و باید با مجوز وزارت میراث فرهنگی انجام شود.

وزیر میراث فرهنگی گفت: ما هم بالاخره ضوابطی برای ان داریم. هر روز گزارش به ما می‌دهند که در منطقه‌ای دفینه‌ای پیدا شده. من به مدیرانم گفته ام که کسی حق دخالت در کار شما را ندارد. اداره کل میراث فرهنگی منطقه را شناسایی می‌کند و اگر تشخیص داد که به حفاری و مطالعه نیاز دارد این کار انجام می‌شود.

وی گفت: ما برای کسانی که میراثی را کشف و در اختیار وزارتخانه قرار می‌دهند برنامه تشویقی داریم ولی این بدان معنی نیست که هر کسی خودش برود و هر کاری خواست انجام دهد و بعد هم حفاری کند. این خلاف قانون است.

ضرغامی ادامه داد: ما برای برخورد با متخلفین در این زمینه هیچ منعی نداریم فعالانی که در فضای مجازی تبلیغ گنج یابی می‌کنند را به دادگاه معرفی می‌کنیم در قانون جدید هم درباره آنها جهت گیری کردیم.

وزیر میراث فرهنگی درباره خرید شناور دست دوم و استفاده از آن در حوزه گردشگری دریایی گفت: در تخصص من نیست که بگویم شناور دست دوم بهتر است یا نو. من وظیفه داشتم سوخت کشتی را حل کنم که انجام شد. در مورد شناورها با خود من تماس‌های زیادی گرفته می‌شود. ما کمک می‌کنیم که خطوط گردشگری دریایی رونق گیرد. حتی با نهادهایی مانند بنیاد مستضعفان صحبت شده است و از ظرفیت سواحل شمالی هم استفاده می‌شود.

وی ادامه داد: من مانع مهم را اسکله‌ها می دانم معتقدم نیاز به سرمایه گذاری جدی در اسکله‌ها داریم فعلاً ظرفیت اسکله‌ها را بررسی می‌کنم که برای کشتی‌های بزرگ مناسب هست یا نه و آیا اسکله‌های ما توانایی پهلو گرفتن کشتی‌ها را دارند یا خیر. نیروهای مسلح می‌توانند در حوزه گردشگری دریایی به ما کمک کنند. قرار شد با امیر سیاری برنامه‌های مشترک داشته باشیم.

وی همچنین درباره سفر تماشاگران جام جهانی قطر به ایران نیز گفت: ظرفیت جام جهانی خوب است و گردشگران آن هم متفاوت هستند ولی ما از حداقل‌های فرهنگی خود عبور نمی‌کنیم. برخی می‌گویند که با روس‌ها توافق کردیم توریست‌های روس و بی حجاب بروند در فلان منطقه یا برایشان مشروب سرو شود اینها صحت ندارد.