عجیبترین ترفندهای کلاهبرداران حرفهای ایرانی / الو الو من پزشکم
اقتصادنیوز: برخی کلاهبرداران برای فریب طعمههایشان از ترفندهایی استفاده میکنند که کاملا منحصر بهفرد باشد و شاید به عقل کمتر کسی برسد.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از همشهری سرنخ، شگردهایی که خیلی راحت باعث فریب طعمهها شد و میلیونها تومان پول بیزبان را راهی حسابهای بانکی این دسته از کلاهبرداران کرد. این گزارش روایتی از عجیبترین کلاهبرداریهایی است که در سالهای مختلف در نقاط مختلف کشور رقم خورده است.
خودروهایی در شأن همسر پزشک
اگر شما مثلا یک دختر جوان باشید و خواستگارتان به شما بگوید که میخواهد 206 یا پرایدتان را با یک جنسیس عوض کند آن هم فقط به این خاطر که دلش نمیخواهد شما را سوار ماشین مدل پایین ببیند، چه حسی بهتان دست میدهد؟ این همان وعدهای است که دندانپزشک قلابی به دختران دمبخت میداد و با یک شگرد عجیب و منحصر بهفرد، سرشان را کلاه میگذاشت. این مرد کلاهبردار با سوءاستفاده از مشخصات یک دندانپزشک معروف، سراغ دختران جوان که معمولا پراید یا 206 داشتند میرفت و بعد از اینکه کلی روی مخشان کار میکرد و از ثروت میلیاردیاش میگفت، با پیشنهاد ازدواج، آنها را شگفتزده میکرد.
دختران جوان که فکر میکردند مرد رویاهایشان را پیدا کردهاند به عجله جواب بله را میدادند غافل از اینکه در دام یک شیاد گرفتار شدهاند. دندانپزشک قلابی سپس به آنها میگفت که دلش نمیخواهد آنها را سوار خودروی مدل پایین ببیند و میخواهد برایشان جنسیس به عنوان هدیه بخرد. بعد آنها را به نمایشگاه میبرد و حتی رنگ ماشین را هم انتخاب میکردند و میگفت که پول آن را پرداخت کرده است. ولی یک روز به طعمهاش زنگ میزد و میگفت که صاحب نمایشگاه زیر قولش زده و قیمت ماشین را افزایش داده است. دختران از همه جا بیخبر هم برای اینکه بیشتر از این شرمنده خواستگار پولدارشان نشوند، حاضر میشدند همان ماشین به ظاهر مدل پایین خود را بفروشند تا بقیه پول جنسیس را بدهند.
این در حالی بود که جوان شیاد به محض گرفتن پول ناپدید میشد. این مرد با این شگرد سر دختران زیادی کلاه گذاشت تا اینکه سرانجام از سوی پلیس استان گیلان دستگیر شد.
تابوت عتیقه قلابی
کلاهبرداری با شگرد عتیقههای قلابی چند سالی است که در کشور مد شده. هر چند تا حالا دهها گزارش و خبر درباره این نوع کلاهبرداری در روزنامهها منتشر شده اما وسوسه رسیدن به گنج و سود میلیاردی فراتر از هشداری است که همه این گزارشها و خبرها داشتهاند و به همین دلیل است که عتیقههای قلابی هنوز هم باعث میشود که عده زیادی فریب کلاهبرداران را بخورند. اما عجیبترین نوع این کلاهبرداری، امسال در شهرستان نیر استان اردبیل رخ داد. ماجرا چه بود؟ چند مرد کلاهبردار برای رسیدن به پول، تابوتی به شکل تابوتهای قدیمی و باستانی ساختند و آن را در یکی از روستاهای اطراف شهرستان نیر استان اردبیل و در دل زمین دفن کردند. تابوت در نگاه اول بسیار قدیمی و تاریخی به نظر میرسید.
مردان کلاهبردار هم با دفن این تابوت میخواستند اینطور وانمود کنند که یک گنج باستانی است. آنها بعد از دفن تابوت، چند خریدار عتیقه را شناسایی کردند و گفتند که یک نقشه گنج در اختیار دارند. بعد با خریداران راهی همان محلی شدند که تابوت را در آنجا دفن کرده بودند. مردان کلاهبردار مشغول حفاری شدند و ساعاتی بعد یک تابوت قدیمی را از دل زمین بیرون کشیدند.
چشمان خریداران از تعجب و هیجان گرد شده بود. اما همین که میخواستند تابوت را سوار ماشین کنند، ناگهان ماموران پلیس رسیدند و همه را دستگیر کردند. ظاهرا تعدادی از اهالی روستا که به رفت و آمد مردان مرموز مشکوک شده بودند، پلیس را در جریان قرار داده و به این ترتیب با حضور ماموران، کلاهبرداران و خریداران دستگیر شدند اما ماجرا وقتی جالبتر شد که تابوت در اختیار سازمان میراث فرهنگی قرار گرفت و در بررسیها معلوم شد که قلابی است. آنجا بود که کلاهبرداران پرده از نقشهشان برای فریب خریداران برداشتند و به همه چیز اعتراف کردند.
الو الو من پزشکم
کلاهبرداری با جعل عنوان پزشک، انواع و اقسامی دارد اما عجیبترین نوع آنها که امسال مد شد، کلاهبرداری از همراهان بیمارانی بود که در بیمارستان بستری بودند.
ماجرا اینگونه بود که فرد کلاهبردار با حضور در بیمارستانهای مختلف، افرادی را که بیمارشان در آنجا بستری شده بود شناسایی میکرد. بعد هر طوری بود شماره تلفن آنها را به دست میآورد و منتظر میماند تا نقشهاش را عملی کند. وقتی همراه بیمار بیمارستان را ترک میکرد، نقشه مرد کلاهبردار شروع میشد. او با تلفن همراه آن فرد تماس میگرفت و خودش را پزشک معالج بیمار معرفی میکرد.
سپس میگفت که برای انجام عمل جراحی نیاز به تعدادی تجهیزات پزشکی دارند که همراه بیمار باید خریداری کند اما چون زمان زیادی ندارند، وی میتواند پول تجهیزات را به شماره کارتی که پزشک قلابی ارایه میکرد کارت به کارت کند تا تجهیزات مورد نظر در اختیار بیمارستان قرار بگیرد. همراه مورد نظر هم که باورش میشد تماس گیرنده پزشک جراح است، مبلغ میلیونی را به حساب او واریز میکرد و روز بعد وقتی به بیمارستان میرفت تازه متوجه میشد که نه عملی در کار بوده و نه تجهیزاتی و او فریب یک کلاهبردار را خورده است.
کلاهبرداری از آن سوی آبها
سالها بود که به بهانه فعالیتهای بشردوستانه دست به کلاهبرداری میزد اما چند سال پیش زمانی که جزئیات کلاهبرداریهایش تیتر یک روزنامهها شد و پلیس و قوه قضائیه شروع به اطلاعرسانی درباره شگرد کلاهبرداری مرد نامرئی کردند، برای چند سال دست از کار کشید تا اینکه امسال دوباره آفتابی شد و با آن شگرد عجیب و غریبش، کلاهبرداریهایش را از سر گرفت.
اما این شگرد او چه بود؟
یکی از مالباختهها که وکیل پرونده جنجالی زوج نابینایی بود که تلاش میکردند سرپرستی فرزندشان را از بهزیستی بگیرند، درباره کلاهبرداری مرد نامرئی میگوید: از آنجا که پرونده زوج نابینا رسانهای شده بود و خیلی از مردم از آن باخبر بودند، یک روز مردی با من تماس گرفت و مدعی شد که عضو هیات مدیره یک شرکت معتبر در سوئد است.
او گفت که ماجرای پرونده را میداند و چون دلش برای ایران میتپد میخواهد هر طوری شده به مردمش کمک کند. برای همین 150 هزار دلار کنار گذاشته تا به زوج نابینا پرداخت کند تا آینده فرزندشان تامین شود. با شنیدن این خبر خوشحال شدم و حرفهای آن مرد را باور کردم. او میگفت که چون ایران تحریم است باید بروم ترکیه و پول را دریافت کنم. من هم به نمایندگی از زوج نابینا راهی ترکیه شدم. در آنجا وی با من تماس گرفت و گفت باید مبلغی به عنوان مالیات پرداخت کنم تا پول به حسابم واریز شود. در مجموع 18 هزار دلار پرداخت کردم اما وقتی خبری از پول نشد، فهمیدم که فریب یک کلاهبردار نامرئی را خوردهام.
این کلاهبردار نامرئی در واقع همان مجرم سابقهداری است که سالها قبل هم به بهانه اینکه میخواهد به مردم کشورش کمک کند، از آن سوی مرزها و تنها با یک تلفن و فرستادن ایمیل دست به کلاهبرداری از طعمههایش میزد. این مرد در حال حاضر در سوئد به سر میبرد و با این شگرد عجیب تا حالا میلیونها تومان از دهها نفر کلاهبرداری کرده و تحت تعقیب اینترپل قرار دارد.
هتلهای مجانی
وقتی صحبت از مسافرت میشود یکی از مشکلاتی که پیش رو است، هزینه پرداخت اقامت در هتل است. اما مرد کلاهبردار با جعل عنوان پزشک این مشکل را حل کرد. او به سراغ هتلداران میرفت و با این عنوان که دکتر است در این هتلها ساکن میشد.
از آنجایی که در مدت سکونتش در هتلها برای کارمندان آن نسخه مینوشت و دارو تجویز میکرد، مسئولان هتل بحث هزینه را به میان نمیآوردند و به حساب روزی که او هتل را ترک کند میگذاشتند. اما مرد کلاهبردار پس از مدتی سکونت، مخفیانه، هتل را ترک میکرد و به سراغ هتل بعدی میرفت. با این حساب او نه پولی برای محل اقامتش پرداخت میکرد و نه هزینهای برای غذایش. تنها با دادن نسخههای جعلی که معلوم نبود چه بلایی بر سر بیماران خواهد آورد سناریوی کلاهبرداریهایش را اجرا میکرد.
اما این تمام ماجرا نبود، مرد جوان به بیمارستانها میرفت و با معرفی خود به عنوان پزشک، به همراهان بیماران قول میداد که برای بیمارشان بهترین بیمارستان را رزرو کند و بعد برای انتقال بیمار به بیمارستان مجهز درخواست 2 میلیون تومان از همراهان بیمار میکرد و به این شیوه از آنها نیز کلاهبرداری میکرد. این پزشک قلابی در نهایت پس از فریب دهها نفر از سوی پلیس دستگیر شد.
مردی با صدای زنانه
از وقتی شبکههای اجتماعی در بین خانوادهها پرطرفدار شده، بازار کلاهبرداری هم رونق گرفته است. این روزها بیشتر جوانان و نوجوانان از طریق گوشیهای تلفن همراه به شبکههای اجتماعی وصلند و همین مساله باعث شده که خیلی از آنها گرفتار کلاهبرداران دنیای مجازی بشوند، اما شاید عجیبترین نوع این کلاهبرداری، کلاهبرداریهای مردی با صدای زنانه بود. مدتی قبل مرد جوانی به پلیس مراجعه کرد و از دوستش که در فضای مجازی با او آشنا شده بود شکایت کرد.
او میگفت مدتی است با دختری در فضای مجازی آشنا شده و این دختر با این بهانه که مادرش نیاز به عمل جراحی دارد از او پول گرفته اما دیگر تلفنش را جواب نداده است. شکایت این مرد کافی بود تا پلیس وارد عمل شود. همزمان با تحقیقات پلیسی، کارآگاهان با شکایات مشابه دیگری مواجه شدند که خبر از کلاهبرداری دختر جوان در فضای مجازی میداد.
اما بررسیها نشان میداد که کلاهبردار دنیای سایبری دختر نیست، بلکه مرد 27 سالهای است که با تقلید صدای دختران از طریق تلفن، با طعمههایش ارتباط برقرار کرده و پس از ابراز علاقه، به بهانههای مختلف از آنها کلاهبرداری کرده است. این متهم به این شیوه میلیونها کلاهبرداری کرده بود و مالباختهها تنها با شنیدن صدای دخترانه و بدون آنکه هیچ دیداری وجود داشته باشد پولهای میلیونی خود را به حساب او واریز میکردند. با دستگیری این دختر از سوی پلیس فتا تهران، راز دهها کلاهبرداری از سوی او فاش شد.
پیامک جعلی واریز وجه نقد
سیستم پیامک بانکها، کار را خیلی آسان کرده است. دیگر نیازی نیست تا کفش و کلاه کنید و بروید بانک و ببینید پولی به حسابتان واریز شده یا نه. پیامکی که روی صفحه تلفن همراهتان ظاهر میشود به شما میگوید که پول به حسابتان واریز شده یا نه. شاید باورتان نشود اما کلاهبرداران ممکن است همین پیامکها را هم جعل کرده و نقشه خود را عملی کنند.
درست مثل ماجرایی که برای صاحب فروشگاه موتورسیکلت رخ داد. ماجرا از این قرار بود که فروشنده موتورسیکلت پس از دریافت پیامک واریز پول فروش موتور به حسابش با این باور که مشتریاش مرد خوشحسابی است، موتور سیکلت را دو دستی تقدیم او کرد، غافل از اینکه نه پولی به حساب واریز شده و نه خریدار خوشحسابی کرده است. فردای آن روز وقتی صاحب فروشگاه به بانک رفت تا پول برداشت کند؛ متوجه خالی بودن حسابش شد. او به سراغ تلفن همراهش رفت تا پیامک انتقال وجه را چک کند و زمانی که با دقت پیامک را خواند متوجه شد که شماره ارسال پیامک با شماره بانک چند عددی متفاوت است.
آنجا بود که آه از نهادش برخاست؛ چون خریدار جوان سر او کلاه گذاشته بود و دیگر تلفنش را جواب نمیداد. با شکایت فروشنده، کارآگاهان بررسیهای خود را آغاز کرده و متهم اصلی این پرونده به نام کامران را دستگیر کردند. کامران که دستش رو شده بود، گفت: وقتی آگهی فروش موتورسیکلت را در روزنامه دیدم وسوسه شدم تا از این طریق پولی به جیب بزنم، به همین خاطر این موضوع را با شوهر خواهرم در میان گذاشتم. او دارای یک پنل SMS تبلیغاتی بود که از آن استفاده میکرد.
روز حادثه به سراغ فروشنده موتورسیکلت رفتم و مبلغی را به عنوان پیش پرداخت به او دادم و شماره حساب او را گرفتم. سپس همراه دامادمان یک پیامک جعلی برای صاحب حساب فرستادیم و بعد هم به سراغش رفتم تا موتور را تحویل بگیرم، او که باور کرده بود پیامک واریز پول از سوی بانک است موتور را به من تحویل داد.
همچنین بخوانید