یک‌شنبه 30 دی 1403

عقبگرد قیمت سکه با بوی دلارهای نفتی

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
عقبگرد قیمت سکه با بوی دلارهای نفتی

قیمت طلا و سکه، امروز از رکود در این بازار حکایت می‌کند. قیمت طلای 18 عیار ثابت مانده و سکه کاهش قیمت را تجربه کرده است. قیمت دلار روندی اندکی کاهشی دارد.

به گزارش تجارت‌نیوز، امروز، شنبه چهارم شهریور تا لحظه تنظیم این خبر، قیمت طلا تغییری نکرده است و قیمت سکه امامی و بهار آزادی اما روند نزولی دارند. امروز قیمت دلار در کانال 49 هزار تومانی، روندی اندکی کاهشی به خود گرفته است.

در بازار داخلی، نرخ طلا در لحظه تنظیم این خبر روند ثابتی دارد و دو میلیون و 313 هزار و 700 تومان معامله می‌شود.

اما آخرین نرخ نقدی سکه امامی در لحظه تنظیم این خبر اندکی نزولی و 27 میلیون و 997 هزار تومان است؛ حدود دو هزار تومان کمتر از روز کاری گذشته. در روزهای اخیر سکه امامی بین دو کانال 27 و 28 میلیون تومان نوسان داشته است.

نرخ نقدی سکه بهار آزادی نیز 100 هزار تومان کاهشی را تجربه کرده و به حدود 25 میلیون و 50 هزار تومان رسیده است. سکه بهار آزادی در روزهای گذشته، نوسان میان دو کانال 24 و 25 میلیون تومانی را تجربه کرده.

بر این اساس، حباب سکه امامی امروز با 39 هزار تومان کاهش نسبت به روز گذشته، به پنج میلیون و 803 هزار تومان رسیده است. اما حباب سکه بهار آزادی، امروز 52 هزار تومان افزایش را تجربه کرده و به دو میلیون و 991 هزار تومان رسیده است.

قیمت و حباب انواع سکه

همچنین در نخستین روز هفته، نیم سکه با قیمت 14 میلیون و 950 هزار تومان معامله می‌شود که تا لحظه تنظیم این خبر، تغییری نسبت به روز کاری گذشته نداشته است. حباب نیم‌سکه اما با 24 هزار تومان افزایش نسبت به پنجشنبه، روی سه میلیون و 894 هزار تومان ایستاده است.

امروز ربع سکه، با نرخ 9 میلیون و 950 هزار تومان داد و ستد می‌شود که که تا لحظه تنظیم این خبر، تغییری نسبت به روز کاری گذشته نداشته است. حباب آن اما نسبت به روز پنجشنبه 11 هزار تومان افزایش یافته و روی رقم چهار میلیون و 418 هزار تومان قرار گرفته است.

سکه گرمی با 50 هزار تومان کاهش نسبت به روز گذشته، با قیمت پنج میلیون و 850 هزار تومان معامله می‌شود. حباب این سکه نیز شش هزار تومان افزایش داشته و به سه میلیون و 177 هزار تومان رسیده است.

پیش‌بینی قیمت طلا و سکه

در اولین روز هفته جاری دلار کار خود را در کانال 49 هزار تومان آغاز کرد اما مدام در کانال 48 و 49 هزار تومان در رفت و برگشت بود. بازار در چند هفته گذشته در محدوده 48 و 49 هزار تومان در رفت و برگشت بوده و روند آن نشان داده که فعلا قیمت دلار در بازار قرار است در نیمه اول کانال 49 هزار تومان بماند. معامله‌گران مرز حساس دلار را قیمت 49 هزار و 200 تومان می‌دانند و می‌گویند اگر دلار بتواند خود را در بالای این مرز ثابت کند، می‌تواند برای ورود به نیمه دوم کانال 49 هزار تومان خیز بردارد. در غیر این صورت دلار فعلا در محدوده 49 هزار و 100 تومان تا 48 هزار 800 یا 900 تومان باقی می‌ماند.

همچنین در یک هفته اخیر قیمت طلا و سکه با ضربان‌های محدود دلار در کانال‌های قیمتی بالا و پایین نوسان داشت. در چنین شرایطی باید منتظر ماند و دید که شاخص‌های اقتصادی چه تاثیری بر بازارها می‌گذارند ولی به نظر نمی‌رسد که قیمت طلا و سکه تغییرات شارپی را در آینده نزدیک تجربه کند.

روز جمعه 3 شهریور در معاملات پشت خطی بازار سکه کمتر کسی تمایل به خرید داشت و قیمت سکه امامی تقریبا در همان محدوده عصر پنجشنبه به فروش رسید. با این حال قیمت دلار نسبت به روز پنجشنبه اندکی پایین آمد.

به نظر می‌رسد گزارش جدید بلومبرگ مورد توجه عده‌ای از معامله‌گران قرار بگیرد. بلومبرگ نوشت با اینکه ایران و آمریکا درخصوص مسائل دیپلماتیک از جمله توافق هسته‌ای اختلاف دارند، اما در حال نزدیکی به توافقی در بازار نفت هستند.

بلومبرگ عنوان کرد که میزان تولید نفت ایران به بالاترین میزان خود طی پنج سال گذشته رسیده و در حال ارسال بیشترین میزان نفت خام خود به چین طی یک دهه گذاشته است. مقامات ایرانی باور دارند که ارسال محصولات نفتی‌شان از این نیز بیشتر خواهد شد.

بلومبرگ می‌افزاید اگرچه هیچ‌یک از دو کشور انتظار ندارند به‌زودی توافق بر سر برجام احیا شود اما در هفته‌های اخیر در زمینه تبادل احتمالی زندانیان در برابر انتقال 6 میلیارد دلار از پول های بلوکه شده ایران در کره جنوبی توافق کردند. گزارش‌هایی نیز از کاهش قابل توجه سرعت غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران منتشر شده است. ممکن است این اقدامات بر روی فیلتر فروش نفتی ایران تاثیر گذاشته باشند.

چند روز پیش بود که بلومبرگ در گزارش دیگری نوشته شده بود صادرات روزانه نفت و میعانات گازی ایران به بیش از دو میلیون بشکه در روز رسیده است و در محدوده 2.2 میلیون بشکه‌ای قرار دارد. بر اساس ادعای تانکر ترکرز در این گزارش، میانگین صادرات نفت و میعانات گازی ایران در ماه اوت به 2.2 میلیون بشکه در روز رسید. این مقدار بیشتر از پیش‌بینی‌هایی است که پیش از این درباره سقف ممکن صادرات نفت ایران تخمین زده می‌شد.

برخی فعالان با توجه به این خبر انتظار دارند که درآمد نفتی ایران بیشتر و در نتیجه کار دلار برای رشد، دشوارتر شود. به عقیده این دسته در صورت کاهش قیمت دلار انتظارات افزایشی در بازار سکه نیز کمرنگ خواهد شد. به این ترتیب می‌توان گفت که افزایش فروش نفت، ممکن است انتظارات صعودی دلاری‌ها را کمرنگ کند و به تبع آن تضعیف انتظارات افزایشی برای دلار، خریداران سکه را از بازار خارج سازد.

از سوی دیگر افزایش صادرات نفت ایران نشانه اصلی مذاکرات و توافقات با ایران است که از مدت‌ها پیش مطرح می‌شد. حال که جزییات و گمانه‌زنی‌ها درباره تفاهم نانوشته ایران و آمریکا و صادرات نفت ایران از پیش‌بینی‌های برجامی هم فراتر رفته است، این خبر اقتصادی و نفتی می‌تواند یک چراغ سبز برای بازار ارز باشد که شاید تفاهم نانوشته ایران و آمریکا همچنان در حال پیشرفت است و بر اساس آنچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح می‌کنند، تفاهماتی به جز تبادل زندانیان هم در آینده بتواند بازار دلار را سورپرایز کند؛ به همین خاطر دلار تهران در روز قبل بالایی نداشت و کمتر کسی رغبتی برای خرید سکه داشت.

در شرایط فعلی عبور دلار از مرز مقاومتی 49 هزار و 300 تومان برای قیمت دلار مهم است. به عقیده فعالان بازار در صورتی که دلار بالای این مرز تثبیت دهد ممکن است موجب ورود بخشی از خریداران سکه امامی به بازار شود.

قیمت سکه امامی در حال حاضر مرز حساس 28 میلیون و 200 هزار تومان را پیش روی خود دارد و در صورتی که به این مرز برسد و در این محدوده ماندگار شود احتمال حرکت تدریجی آن به سمت نیمه کانال 28 میلیون تومان وجود دارد.

با این حال اگر در اولین روز هفته جاری مرز 28 میلیون تومان از دست برود در مرحله اول ممکن است سکه امامی به سمت محدوده 27 میلیون و 800 هزار تومان و در نهایت مرز روانی 27 میلیون تومان عقب‌نشینی کند. البته این امر به فاند خبری مثبت نیاز دارد.

در حال حاضر قیمت واقعی هر قطعه سکه امامی 22 میلیون و 130 هزار تومان است که در مقایسه با قیمت نقدی 26 درصد حباب را نشان می‌دهد.

هم اکنون دیگران می خوانند -->

بیشتر بخوانید

عقبگرد قیمت سکه با بوی دلارهای نفتی 2