یک‌شنبه 7 بهمن 1403

عمان خواستار حفظ روابط با ایران در راستای کاهش تنش در منطقه است

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
عمان خواستار حفظ روابط با ایران در راستای کاهش تنش در منطقه است

کارشناس مسائل خاورمیانه گفت: عمانی‌ها برای کاهش تنش و جلوگیری از آسیب دیدن از تنش‌های منطقه‌ای دوستدار رابطه با ایران هستند.

جعفر قنادباشی کارشناس مسائل خاورمیانهدر گفت‌و‌گو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره سفر وزیر امور خارجه ایران به عمان، گفت: سیاست نسبتا معتدل عمان و عدم همسویی همه جانبه با سیاست‌ها ارتجاع منطقه و غرب سبب شده که روابط ایران و عمان به یک روابط پر رونق و نسبتا گسترده‌ای تبدیل شود. رفت و آمد‌های میان تهران مسقط شاید بیش از هر چیز به ضرورت‌هایی که در منطقه وجود دارد برمی‌گردد.

او افزود: عمان نه تنها در اتحادیه عرب بلکه در شورای همکاری خلیج فارس، همسویی‌هایی که ارتجاع منطقه از آن خواسته را انجام نداده و جهت گیری‌های نسبتا مستقلی در منطقه داشته است. در حقیقت منطقه ما طی دو سال اخیر تحت تعرض مداخلات خارجی و جنگ افروزی‌هایی است که در یمن صورت گرفته و این جنگ سبب شده که بیشترین تنش‌ها را در منطقه بسیار مهم خاورمیانه داشته باشیم.

قنادباشی ادامه داد: در یک منطقه پر تنش کشور‌هایی که در آن حضور دارند باید با یکدیگر رایزنی داشته باشند و تبادل نظر کنند تا اینکه بدون مداخله خارجی تنش‌ها پایان یابند. آنچه که در حال حاضر در دستور کار است به تمایلات جنگ افروزان در یمن که خواستار پایان جنگ هستند، بر می گردد. عمان هم نشان داده که با این جنگ افروزان در عرصه تجاوز به یمن همراهی نمی‌کند و شاید به صورت یک میانجی در این قضیه ظاهر شده است.

کارشناس مسائل خاورمیانه گفت: ما باید به عمان کمک کنیم که در عرصه پایان دادن به جنگ یمن گام‌های جدی بردارد، البته همه کشور‌های منطقه باید تلاش کنند.

او تصریح کرد: عمان به این نتیجه رسیده که یکی از موثر‌ترین کشور‌ها در منطقه، ایران است، چراکه تهران در صحنه‌های منطقه‌ای بیشترین نقش دیپلماسی، سیاسی و اقتصادی را بازی می‌کند، بنابراین عمانی‌ها برای کاهش تنش و جلوگیری از آسیب دیدن از این تنش‌ها به شدت علاقه‌مند هستند که با ایران به عنوان کشور محور همچنین مرکز کشور‌های مقاومت روابط داشته باشند.

قنادباشی گفت: ایران طی یک سال و نیم گذشته پیشنهاداتی بر مبنای امضاء یک قرارداد عدم تعارض میان کشور‌های منطقه یا پیمان‌های مبتنی بر همکاری‌های امنیتی ارائه کرده که از جمله پیشنهاداتی بوده که مورد توجه ایران و عمان قرار گرفته است. ما می‌خواهیم که امنیت منطقه توسط کشور‌های خود منطقه تامین شود و این از جمله مسائلی است که دنبال می‌شود.

کارشناس مسائل خاورمیانه ادامه داد: بین ایران و عمان مسائل دیگری مربوط به امنیت خلیج فارس و نا امنی‌هایی که صورت می گیرد، هم مطرح شده است، ولی مقامات ریاض خواستار این هستند که به عنوان یک میانجی بین تهران و ریاض بازی کند چراکه به این نتیجه رسیدند که سیاست‌های تنش زای شان در منطقه موجب تزلزل حکومت سعودی شده است.

او افزود: عمان در رایزنی‌ها با ایران به نوعی حامل پیام‌هایی بوده که از ریاض صادر شده و تلاش کرده که به عنوان یکی از کشور‌هایی که سیاست معتدلی را دنبال می‌کند در جهت پایان دادن تنش میان ایران و عربستان گام‌هایی بردارد.

گفتنی است؛ دور دوم گفت‌وگو‌های «محمدجواد ظریف» و «یوسف بن علوی»، وزیران امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان سه‌شنبه در محل وزارت امور خارجه عمان برگزار شد. در واقع مهمترین موضوعات روابط دوجانبه به ویژه مسائل اقتصادی و تجاری محور اصلی گفت‌وگو‌ها در این دیدار است.

محمدجواد ظریف پیش از ظهر دوشنبه در چارچوب رایزنی‌های مستمر دوجانبه میان ایران و عمان عازم مسقط شد و دور اول گفت‌وگو‌ها را با همتای عمانی خود در مسقط انجام داد.

او همچنین با جمعی از ایرانیان و فعالان اقتصادی مقیم عمان شامگاه دیدار کرد و به تبادل نظر پرداخت، همچنین سه‌شنبه هم «محمد عبدالسلام» سخنگوی انصارالله یمن با وزیر امور خارجه در مسقط دیدار کرد. طرفین در این دیدار، در خصوص آخرین تحولات سیاسی و میدانی در یمن گفت‌وگو کرد.

بیشتر بخوانید:ایران؛ شاه‌راهی برای ارتباط کشور‌ها با یکدیگر / روند تعاملات ایران و عمان فراتر از تعاملات دو کشور است 

انتهای پیام /