غرب در صورت شکست، کییف را رها خواهد کرد
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، ینس استولتنبرگ، دبیرکل ائتلاف آتلانتیک شمالی روز دوشنبه اعلام کرد که اگر غرب در درگیری با روسیه شکست بخورد، بازسازی اوکراین دیگر فایدهای نخواهد داشت. او روز دوشنبه در جریان سخنرانی در اجلاس جوانان ناتو، بدون اشاره به جان میلیونها اوکراینی، گفت:«در مورد بازسازی اوکراین پس از پایان جنگ، ابتدا باید از پیروز شدن در مقابل روسیه اطمینان حاصل کنیم....
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، ینس استولتنبرگ، دبیرکل ائتلاف آتلانتیک شمالی روز دوشنبه اعلام کرد که اگر غرب در درگیری با روسیه شکست بخورد، بازسازی اوکراین دیگر فایدهای نخواهد داشت.
او روز دوشنبه در جریان سخنرانی در اجلاس جوانان ناتو، بدون اشاره به جان میلیونها اوکراینی، گفت:«در مورد بازسازی اوکراین پس از پایان جنگ، ابتدا باید از پیروز شدن در مقابل روسیه اطمینان حاصل کنیم. اگر کییف پیروز نشود، در اوکراین چیزی برای بازسازی وجود نخواهد داشت.»
استولتنبرگ وظیفه اصلی در حال حاضر را "تامین تسلیحاتی کییف به صورت پایدار" نامید و تاکید کرد که ائتلاف آتلانتیک شمالی قصد دارد نقش مهمی "در احیای نهادهای دفاعی و امنیتی" و همچنین کمک به اوکراین برای تبدیل شدن به "عضو کامل ائتلاف" ایفا کند.
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، شب گذشته در اکنش به سخنان استولتنبرگ، به این نکته اشاره کرد که برای دبیرکل ناتو اوکراین تنها ابزاری برای اجرای سیاست ضدروسی غرب است و آینده اوکراین منحصراً در این مسیر خلاصه شده و آنها (کشورهای ناتو) اصلاً علاقهای به آینده و سرنوشت مردم اوکراین ندارند.
روز گذشته، لری جانسون، تحلیلگر سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) گفت که اوکراین به سرعت در حال شکست در درگیری نظامی با روسیه است. به عقیده او، مسکو نیز درک کرده که در کشورهای غربی ناامیدی فزایندهای در مورد سرنوشت جنگ وجود دارد.
پیش از این، جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید، نیز یادآور شد که دولت ایالات متحده موفقیتهای تاکتیکی روسیه در شرق اوکراین و دونباس را میپذیرد. به گفته وی، "روسیه به یک برتری نظامی دست یافته" زیرا کنگره آمریکا در تصویب کمک به کییف بسیار دیر عمل کرد.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به هشتصد و یازدهمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
***
لوموند: اوکراین به اندازه کافی تسلیحات غربی ندارد تا روند درگیری را تغییر دهد
روزنامه فرانسوی "لوموند" به این واقعیت اشاره کرد که از سرگیری ارائه بستههای کمک نظامی برای اوکراین پس از تصویب آن در کنگره آمریکا بعید است که نقطه عطفی در روند درگیری با روسیه داشته باشد.
به گفته کارشناسان، توقف بین عرضه تسلیحات از ایالات متحده، که از سه ماهه سوم سال 2023 و برای مدت شش ماه به طول انجامید، حکمی را در مورد ارتش اوکراین امضا کرد، که بعید است بتواند از قحطی تسلیحاتی که برای مدت طولانی تجربه شده، خلاص شود.
کارشناسان تاکید کردند، صحبتی بر سر "بازگرداندن" مناطقی که تاکنون تحت کنترل ارتش روسیه قرار گرفته وجود ندارد، زیرا تسلیحات ارائه شده توسط واشنگتن تنها می تواند به نیروهای اوکراینی "در حفظ خطوط دفاعی کنونی" کمک کند. یکی از کسانی که لوموند با آنها صحبت کرده، گفت: «حتی اگر این مطلوبترین گزینه نباشد، فروپاشی اوکراین در هر لحظه ممکن است و غرب باید برای آن آماده باشد».
نماینده بوندستاگ: کییف تلاش ناموفقی برای کشاندن کشورهای غربی به درگیری دارد
استفان کوتره، نماینده بوندستاگ از حزب "آلترناتیو برای آلمان" ابراز عقیده کرد که اوکراین در تلاش است تا دیگر کشورهای جهان را به درگیری با روسیه بکشاند، اما موضع معقول اعضای ناتو در مورد عدم مداخله همچنان حاکم است.
این مقام پارلمانی آلمانی این مسئله را در تفسیر درخواست آلکسی گونچارینکو، نماینده پارلمان اوکراین از ولادیمیر زلنسکی برای دعوت از نیروهای غربی برای ادامه جنگ با روسیه مطرح کرد.
کوتره گفت: «تنها موضع گیری معقول در بین اعضای ناتو هنوز این است که ناتو نباید در این مناقشه دخالت مستقیم داشته باشد که کاملاً صحیح است. با این وجود، البته، ما شاهد تحریک برخی سیاستمداران در این باره هستیم. مثلاً من نمیتوانم توضیح دهم که چرا امانوئل ماکرون [رئیس جمهور فرانسه] گفته اعزام نیرو به اوکراین را بعید نمی داند.»
وی یادآور شد که اکثر احزاب آلمان نسبت به دخالت بیشتر این کشور در درگیری اوکراین هشدار میدهند، اگرچه چندین نفر هم وجود دارند که "سیاست آتش افروزانه" را دنبال کرده و مایلند برلین حتی بیشتر در این مناقشه دخالت و عرضه تسلیحات را افزایش دهند.
کوتره در مورد سیاستی اولاف شولتز، صدراعظم آلمان نیز یادآور شد: «او همیشه با ارسال تسلیحات، البته با تاخیر، موافقت کرده است، ولی همچنان با انتقال موشکهای دوربرد تاروس به اوکراین، که میتواند به سرزمینهای روسیه برسد، مخالفت کرده و من معتقدم که در آلمان اکثریت طرفدار این هستند که کشور بیشتر به این درگیری کشیده نشوند.»
نخست وزیر فنلاند وضعیت اوکراین را بحرانی خواند
نخست وزیر فنلاند، پتری اورپو، شب گذشته، دوشنبه، هشدار داد که وضعیت در اوکراین بحرانی شده است و خواستار افزایش ارسال کمکهای نظامی به کییف شد.
وی در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با نخست وزیران کشورهای شمال اروپا در استکهلم گفت: حمایت از اوکراین باید در اولویت ما باقی بماند. این فقط در مورد امنیت اوکراین نیست، بلکه به امنیت خود ما نیز مربوط می شود. فنلاند و سایر کشورهای شمال اروپا متعهد هستند تا هر زمان که لازم باشد به حمایت از اوکراین ادامه دهند.
نخست وزیر تأکید کرد که هلسینکی قبلاً با تخصیص 24 بسته کمک نظامی به کییف موافقت کرده است. در عین حال، رئیس دولت مشخص نکرد که این کمکها شامل چه مواردی میشود. اورپو افزود که ارزش کلی کمک فنلاند در حال حاضر حدود 2 میلیارد یورو است.
توضیح ووچیچ درباره تصمیم خود برای دیدار با همسر زلنسکی و کولهبا در بلگراد
الکساندر ووچیچ، رئیسجمهور صربستان تصمیم خود برای دیدار با دیمیتری کولهبا، وزیر امور خارجه اوکراین و النا زلنسکایا، همسر رئیس جمهور این کشور را به دلیل لزوم ادامه روابط بلگراد با کییف توضیح داد.
او خطاب به مردم کشورش گفت: «از من چه میخواهید، که با کشوری با 40 میلیون نفر صحبت نکنم که هیچوقت به صربستان بدی نکرده؟ کشوری که کوزوو را به رسمیت نشناخته؟ در عین حال، من یک وظیفه و تکلیفی دارم که شما به من دادهاید: از آنها بخواهم که در شورای اروپا در استراسبورگ یا هر جای دیگری در مقابل ما نایستند و در مجمع عمومی سازمان ملل علیه ما نباشند.»
رئیسجمهور صربستان همچنین گفت که مهمانانی را از اوکراین پذیرایی میکند، نه به دلایلی که در برخی نشریات رسانهای نامیده شده، بلکه این کار را برای خود صربستان انجام می دهد.
روز دوشنبه گزارش شد که النا، همسر ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، از صربستان دیدن کرده و با تامارا ووچیچ، بانوی اول این کشور در بلگراد دیدار کرده است.
تخلیه ساکنین دو شهر در منطقه سومی اوکراین
اداره نظامی منطقه سومی اعلام کرده که تخلیه مردم از مناطق مسکونی بلوپولیه و واروژبا در منطقه سومی اوکراین آغاز شده است.
در این گزارش آمده است: «دستور مربوطه توسط رئیس اداره نظامی منطقه سومی، امضا شد. جمعیت تخلیه شده در مکانهای مسکونی جمعی در مناطق امن اسکان داده می شوند.»
علاوه بر این، تخلیه مردم در منطقه همسایه خارکوف نیز انجام میشود. همانطور که اداره نظامی منطقه اعلام کرده، حدود 6 هزار نفر از آنجا بیرون برده شدند.
روز شنبه وزارت دفاع روسیه گزارش داد که ارتش روسیه 4 منطقه مسکونی در منطقه خارکوف را تحت کنترل خود درآورده است.
عدم حمایت اسلواکی از اخراج سربازان فراری اوکراینی
رئیس کمیته امور بین الملل پارلمان اسلواکی از حزب حاکم Smer، ماریان کری، با اخراج اجباری پناهجویان مرد اوکراینی در سن خدمت نظامی اجباری مخالفت کرد.
او در مصاحبهای گفت: «من مخالف استرداد مردان در سن نظامی که از اوکراین آمدهاند هستم. این افراد نمیخواهند علیه روسها بجنگند و برای ولادیمیر زلنسکی بمیرند. اعزام افراد مخالف درگیری به جبهه، اقدامی غیرانسانی است.»
در اواخر ماه مارس روبرت کالینیاک، وزیر دفاع اسلواکی گفته بود که نباید از اعزام نیروهای ناتو به اوکراین صحبت کرد، ولی امکان بازگشت مردان اوکراینی از خارج بعید نیست.
سفر بلینکن به اوکراین
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده به اوکراین سفر کرد. این سفر غیرمنتظره و از پیش اعلام نشده بود.
کاخ سفید: در روزهای آینده بسته کمکی جدیدی برای اوکراین اعلام خواهد شد
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی رئیس جمهور آمریکا شب گذشته، در یک کنفرانس خبری اعلام کرد که ایالات متحده قصد دارد در روزهای آینده بسته کمک نظامی جدیدی را برای اوکراین اعلام کند.
او گفت: «ما بسته امدادی دیگری در حال آماده سازی داریم زیرا تلاش میکنیم سرعت تحویل سلاح را افزایش دهیم.»
در عین حال، سالیوان یادآور شد که با وجود افزایش سرعت تحویل، انتقال بستههای کمک به کییف بعید است بطور مرتب هر هفته انجام شود. او افزود: یکی از موضوعاتی که من هر روز با حداقل یک متحد، اگر نگوییم تعدادی از آنها، صحبت میکنم، لزوم ارسال بیشتر سامانههای پاتریوت به اوکراین است.
سالیوان همچنین در جریان این نشست خبری یادآور شد که اوکراین در این هفته تنها بخشی از تسلیحات بسته کمک نظامی جدید آمریکا را دریافت خواهد کرد و بقیه آن بعداً ارسال خواهد شد. به گفته او، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا روز جمعه بسته کمک دیگری را امضا کرد که بخشی از آن این هفته به میدان نبرد تحویل داده خواهد شد.
دانمارک متعهد شد ظرف یک ماه جنگنده اف 16 به اوکراین بدهد
مته فردریکسن، نخست وزیر دانمارک شب گذشته اعلام کرد که این کشور ظرف یک ماه هواپیماهای جنگنده اف -16 آمریکایی خود را در اختیار نیروهای مسلح اوکراین قرار خواهد داد.
او گفت: اف -16 های دانمارک ظرف یک ماه آینده در آسمان اوکراین پرواز خواهد کرد.
در اوایل ماه مه مشخص شد که اولین جنگنده F-16 قبل از ماه جولای به اوکراین تحویل داده می شود. منابع نظامی مشخص نکردند که کدام کشور این هواپیما را تامین خواهد کرد.
در اواخر آوریل، لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده گفت که F-16 ها و خلبانان آموزش دیده توسط متحدان کییف در سال جاری وارد اوکراین خواهند شد.
الکساندر دی کروس، نخست وزیر بلژیک نیز وعده داد که این پادشاهی قصد دارد تا پایان سال چند اف -16 به کییف تحویل کند.
استونی در فکر اعزام نیرو به غرب اوکراین است
مادیس رول، مشاور رئیس جمهور استونی در امور امنیت ملی اعلام کرد که دولت این کشور در حال بررسی امکان اعزام نیرو به بخش غربی اوکراین برای حمایت لجستیکی از ارتش اوکراین است.
به گفته او، مقامات استونی در حال گفتگو در مورد امکان اعزام نیرو به منظور جرای برخی وظایف در پشت جبهه نبرد برای تقویت ارتش اوکراین است و این اقدام مشارکت مستقیم در درگیری با روسیه محسوب نخواهد شد.
رول گفت که استونی ترجیح میدهد چنین گامی را به عنوان بخشی از ماموریت ناتو برداشته شود تا "قدرت و اراده گسترده تر و متحد را نشان دهد". او افزود: "مذاکرات ادامه دارد. ما باید همه احتمالات را در نظر بگیریم و نباید ذهن خود را به کارهایی که قادر به انجام آنها هستیم محدود کنیم."
مشاور رئیس جمهور رد نکرد که برخی اعضای ناتو که مخالف اعزام نیرو هستند، نظر خود را «به مرور زمان» تغییر دهند.
زلنسکی معاون اول سرویس اطلاعات خارجی اوکراین را برکنار کرد
در ادامه روندی که طی ماههای اخیر در خصوص برکناری مقامات و تغییرات پرسنلی جدی در کییف رخ داده، ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، روز دوشنبه، "آندری آلکسینکو" معاون اول رئیس سرویس اطلاعات خارجی این کشور را برکنار کرد.
زلنسکی بلافاصله با حکم دیگری "اولگ لوگوفسکی" را به این سمت خالی منصوب کرد. دلیل این تغییرات پرسنلی اعلام نشده است.
نخستین حضور شویگو بعنوان دبیر در نشست شورای امنیت روسیه
سرگئی شویگو، دبیر جدید شورای امنیت روسیه، روز دوشنبه در نشست ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه با اعضای دائمی این شورا در قالب ویدئو کنفرانس شرکت کرد.
پوتین روز شنبه پیشنهاد کرد آندری بلوسف را به عنوان وزیر دفاع روسیه منصوب شود و در عین حال، شویگو را از این سمت برکنار کرده و او را به جای نیکولای پاتروشف به سمت دبیر شورای امنیت روسیه منصوب کرد.
وزارت خارجه سوئیس: صلح در اوکراین بدون مشارکت روسیه در مذاکرات غیرممکن است
پیر آلن الچینگر، سخنگوی وزارت امور خارجه سوئیس اعلام کرد که صلح در اوکراین بدون مشارکت روسیه در مذاکرات غیرقابل تصور است و این کشور باید در روند صلح شرکت داشته باشد.
وی توضیح داد که کنفرانسی که سوئیس در حال سازماندهی آن است صرفا بر اساس "فرمول صلح" اوکراین نخواهد بود و سایر پیشنهادات صلح مبتنی بر منشور سازمان ملل متحد و اصول کلیدی حقوق بین الملل مطرح خواهد شد.
به گفته او، هدف اصلی این نشست الهام بخشیدن به روند صلح در آینده است.
روز دوشنبه سرگئی لاوروف، کفیل وزیر امور خارجه روسیه یادآور شد: کنفرانسی که در مورد اوکراین در سوئیس برنامه ریزی شده به منزله اولتیماتوم دادن به روسیه است. به گفته او، سوئیس قبلاً کشوری بیطرف بود، اما اکنون جانب کییف را گرفته است. به عقیده لاوروف، فرمول صلح چین جامع ترین پیشنهاد در رابطه با حل مناقشه اوکراین است.
وعده سفیر آلمان به کییف درباره انتقال دو سامانه دفاع هوایی تا پایان ماه مه
مارتین یاگر، سفیر آلمان در کییف اعلام کرد که کشورش در همین ماه مه سامانه دفاع هوایی IRIS-T دیگری را به اوکراین منتقل خواهد کرد.
او گفت: «امروز ما در حال حاضر دو سامانه پدافند هوایی پاتریوت در اوکراین داریم و یکی دیگر نیز در آینده به کییف تحویل خواهیم داد، علاوه بر سیستم های پاتریوت، سیستم IRIS-T نیز وجود دارد. در حال حاضر چندین سیستم در اینجا وجود دارد و یک سیستم دیگر در ماه مه وارد خواهد شد."
پیش از این، بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان گفت که برلین با همکاری ایالات متحده، سه سامانه موشک پرتاب چندگانه موشک (HIMARS) را به اوکراین عرضه خواهد کرد.
در همان روز، پنتاگون از انعقاد قراردادی با شرکت لاکهید مارتین برای تولید این نوع سامانه برای اوکراین به مبلغ کل بیش از 861.3 میلیون دلار خبر داد.
وزارت انرژی اوکراین آسیب وارده به سیستم انرژی کشور را جدی دانست
گرمان گالوشچنکو، وزیر انرژی اوکراین اعتراف کرد که سیستم انرژی این کشور در سال 2024 بدترین آسیب را از آغاز درگیری متحمل شده است.
او خسارت امسال را در مقایسه با سالهای 2022 و 2023 عظیم خواند و یادآور شد: اخیراً اوکراین نیروگاههایی که حدود 8 گیگاوات برق تولید میکردند را از دست داده است.