دوشنبه 16 مهر 1403

فارس من | چرا تبدیل وضعیت استخدامی ایثارگران در سال 1402 ادامه نیافت؟

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
فارس من | چرا تبدیل وضعیت استخدامی ایثارگران در سال 1402 ادامه نیافت؟

به گزارش خبرنگار حوزه حماسه و مقاومت خبرگزاری فارس، قانون تبدیل وضعیت ایثارگران، 10 سال پس از روزی که تصویب شد، از 2 آذر سال 1399 قرار شد این قانون از سال 1400 به مرحله اجرا در آید؛ با این حال با گذشت 3 سال از آن روز، بخش بزرگی از ایثارگران و فرزندان آن‌ها هنوز تبدیل وضعیت نشده‌اند و در انتظار اجرای کامل آن هستند.

معنی تبدیل وضعیت ایثارگران این است که قرارداد کار این اشخاص از حالت قراردادی یا پیمانی به حالت رسمی درآید. دولت این امر را در بودجه سال‌های گذشته (از 1399 تا 1401) پیش‌بینی و بخشنامه آن را به نهادهای مربوط و ذی‌صلاح اعلام کرده است. بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز نقش پیگیری و تنظیم گزارش اجرای صحیح این طرح در راستای احقاق حقوق ایثارگران را بر عهده داشت.

یکی از مخاطبان خبرگزاری فارس به نام سیدمحسن شاهمرادی که فرزند یکی از جانبازان دفاع مقدس بوده و در شرکت ملی پست مشغول به کار است، کمپینی در این باره در سامانه فارس من ثبت کرده که می‌توانید شرح آن را اینجا بخوانید.

شاهمرادی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه حماسه و مقاومت خبرگزاری فارس گفت: در ارگان‌های دولتی قانون تغییر وضعیت آن دسته از کارکنان حجمی و شرکتی که خانواده ایثارگر، جانباز یا شهید هستند، به استخدام رسمی وجود دارد و تصویب شده است.

او ادامه داد: با این حال بنده یک سال است که مشغول به کار هستم و زمانی که برای اعمال این قانون بر شرایط خود اقدام کردم، گفتند که این قانون برداشته شده و شما نمی‌توانید از حالت شرکتی به رسمی تبدیل وضعیت شوید.

بر اساس بند الف ماده 1 قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران: «ایثارگر در این قانون به کسی اطلاق می‌گردد که برای استقرار و حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی، دفاع از کیان نظام جمهوری اسلامی ایران، استقلال و تمامیت ارضی کشور، مقابله با تهدیدات و تجاوزات دشمنان داخلی و خارجی، انجام وظیفه نموده و شهید، مفقود الاثر، جانباز، اسیر، آزاده و رزمنده شناخته شود.»

بر اساس این ماده، هر شخصی در دفاع از نظام جمهوری اسلامی و حفظ استقلال آن، شهید، مفقود الاثر، جانباز، اسیر، آزاده و رزمنده شده باشد، ایثارگر به حساب می‌آید. ایثارگران، به دلیل خدماتی که به نظام جمهوری اسلامی رسانده‌اند، از برخی خدمات و امکانات دولتی مانند برخورداری از سهمیه و تبدیل وضعیت استخدامی برای خود یا فرزندانشان در دستگاه‌های دولتی و نیمه‌دولتی برخوردار می‌شوند. این افراد طبق اعلام سیدامیرحسین قاضی‌زاده هاشمی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، بیش از 200 هزار نفر از افراد جامعه را تشکیل می‌دهند.

در بخشی از این طرح آمده: «دستگاه‌های اجرایی موظفند حداقل 25 درصد نیاز استخدامی خود را از میان فرزندان شهداء و فرزندان جانبازان 50 درصد و بالاتر و فرزندان آزادگانی که حداقل 5 سال سابقه اسارت دارند، بدون الزام به رعایت شرط سنی، تحصیلی و آزمونی تأمین و از ابتدا آنان را به صورت رسمی قطعی استخدام کنند. 5 درصد سهمیه استخدامی به سایر جانبازان، آزادگان، رزمندگان و همسر و فرزندان آنان اختصاص می‌یابد. در مواردی که نیاز به تخصص دارد شرایط علمی لازم‌الرعایه است.»

بر اساس بخشنامه تبدیل وضعیت و استخدام رسمی ایثارگران که به همه دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شده است، همه دستگاه‌های مشمول قانون موظف هستند اقدامات لازم را برای تسریع در اجرای این منظور در چهارچوب دستورالعمل مشترک سازمان‌های اداری و استخدامی کشور و برنامه و بودجه کشور انجام دهند.

ذی‌نفعان این تبدیل وضعیت، عبارتند از جانبازان، آزادگان، فرزندان و همسران شهید، فرزندان و همسران جانبازان دارای درصد جانبازی 25 و بیشتر، فرزندان و همسران آزادگان دارای مدت اسارت یک سال و بیشتر، فرزندان جانبازان دارای درصد جانبازی کمتر از 25 درصد و فرزندان آزادگان دارای مدت اسارت کمتر از یک سال، شخص رزمنده و فرزند و همسر وی با حداقل 6 ماه سابقه حضور داوطلبانه یا حداقل 8 ماه حضور غیرداوطلبانه در جبهه و خواهر و برادر شهید به عنوان مشمولان ماده 21 قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران هستند.

در مدتی که گذشت اخباری مبنی بر اینکه برخی بخش‌های صنعت نفت، آموزش و پرورش، وزارت صمت، شهرداری، شرکت گاز، وزارت بهداشت و... به اجرای این طرح متعهد بوده‌اند به گوش رسید، اما صدای شکایت ایثارگران و خانواده‌های آن‌ها از بعضی بخش‌های برخی دیگر از سازمان‌ها نظیر آب و فاضلاب، فولاد مبارکه و هرمزگان و... از کمپین‌های ثبت شده در فارس‌من به گوش می‌رسد.

شاهمرادی که در سامانه فارس من در این خصوص کمپین ثبت کرده، از خبرنگار فارس پرسید: برای من سؤال ایجاد شده که واقعاً چه اتفاقی افتاده است؟ آیا قانون حذف و یا برداشته شده یا اینکه اجرا نمی‌شود؟ آیا راهی وجود دارد که این قانون دوباره به جریان بیافتد یا خیر؟

در سال 1400 بسیاری از نهادها مانند وزارت نفت، شهرداری‌ها، آموزش و پرورش و... در مقابل اجرای این قانون مقاومت می‌کردند اما آرام آرام تبدیل وضعیت استخدامی تعدادی از مشمولان این طرح انجام شده و از حالت قراردادی خارج شدند. اواخر سال 1400 نیز قرار شد قانون تبدیل وضعیت استخدامی ایثارگران در سال 1401 ادامه داشته باشد.

اوضاع داشت به آرامی پیش می‌رفت و ایثارگران جا مانده هر چند سخت، اما با صبر و حوصله منتظر بودند تا اوضاع استخدامی آن‌ها نیز سر و سامان بگیرد که در یکی از جلسات پایان سال مجلس شورای اسلامی، تصمیم بر این شد که بودجه تبدیل وضعیت ایثارگران از بودجه 1402 حذف شود. بدین صورت اجرای این قانون نیمه کاره ماند و باعث شد بخش بزرگی از مشمولان این طرح که هنوز در صف هستند نتوانند بطور رسمی در ارگان‌ها استخدام شوند در حالی این طرح برای تعداد زیادی از آن‌ها اجرا شده است. این بی‌عدالتی که بین افراد مختلف این قشر جامعه به وجود آمده باعث نارضایتی آن‌ها شده است.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

سید ابراهیم رئیسی

امیرحسین قاضی زاده هاشمی

مجلس خبرگان رهبری

تبدیل وضعیت ایثارگران ایثارگران جانبازان دولت بنیاد شهید و امور ایثارگران دفاع مقدس جنگ تحمیلی استخدام استخدام رسمی این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
فارس من | چرا تبدیل وضعیت استخدامی ایثارگران در سال 1402 ادامه نیافت؟ 2
فارس من | چرا تبدیل وضعیت استخدامی ایثارگران در سال 1402 ادامه نیافت؟ 3
فارس من | چرا تبدیل وضعیت استخدامی ایثارگران در سال 1402 ادامه نیافت؟ 4