فاصله زیاد قالیباف با دیگر رقبا / نظر زیباکلام درباره شانس لاریجانی برای ریاست جمهوری / تهدید علی مطهری به شکایت / حبس محمود صادقی تأیید شد
هر روز اخبار مهمی در رسانه ها در حوزه های مختلف منتشر می شود. بعضا این اخبار توسط خبرگزاری ها و رسانه ها مورد توجه قرار می گیرد و تحلیل می شود اما ممکن است برخی از اخبار چندان دیده نشود. الف در نظر دارد بسته خبری ویژه ای را منتشر نماید که اخبار مهم آن روز به صورت خلاصه جمع آوری شده و مخاطبان می توانند برای اطلاع کامل تر درباره آن موضوع به اصل خبر مراجعه کنند.
آخرین آمار کرونا در ایران
کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت گفت: از دیروز تا امروز 29 اردیبهشت 1399 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی دو هزار و 294 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شد.
دکتر کیانوش جهانپور با اعلام این مطلب، اظهار داشت: از بین مبتلایان جدید، 534 مورد بستری و یک هزار و 760 مورد سرپایی و از افراد در تماس با مبتلایان بودند که شناسایی شدند.
وی با اعلام اینکه مجموع بیماران کووید19 در کشور به 122 هزار و 492 نفر رسید، افزود: متاسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 69 بیمار کووید19 جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به 7 هزار و 57 نفر رسید.
گفتنی است در 24 ساعت گذشته 608 مورد جدید ابتلا به کرونا ویروس در استان خوزستان به ثبت رسیده است. اهواز با 322 مورد ابتلا بیشترین تعداد را در بین شهرهای خوزستان دارد.
بیشتر بخوانید:
شناسایی 2294 بیمار جدید کرونا در کشور / تعداد قربانیان از مرز 7000 نفر گذشت
خوزستان رکود مبتلایان به کرونا را شکست / آمار تفکیکی شهرستانها
***
حکم حبس محمود صادقی تأیید شد
محمود صادقی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در صفحه شخصی خود در توئیتر خود مطلبی درباره حکمش منتشر کرد.
متن این مطلب به شرح زیر است:
شعبه 36 دادگاه تجدیدنظر استان تهران تجدیدنظر خواهی اینجانب از رأی دادگاه شعبه 1057 کارکنان دولت را رد کرد و رأی دادگاه بدوی مبنی بر ده میلیون جزای نقدی و 21 ماه حبس را عینا تأیید کرد. دادگاه قبلا وقت احتیاطی برای 28 تیر تعیین کرده بود اما امروز بصورت غیرمنتظره مبادرت به صدور رأی کرد.
بیشتر بخوانید:
***
از افزایش مناطق آزاد و ویژه به 101 نقطه احساس شرم میکردم
احمد توکلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام طی اظهارنظری با بیان اینکه گسترش مناطق آزاد بستر رانتخواری را گسترش میدهد، گفت: پس از پیشنهاد افزایش 13 منطقه ویژه و آزاد از سوی دولت در قالب یک لایحه، کمیسیون اقتصادی تعداد این مناطق را در مجلس نهم به 101 منطقه رساند که از افزایش این چنینی تعداد مناطق آزاد و ویژه احساس شرم میکردم.
وی افزود: افزایش این چنینی تعداد مناطق آزاد و ویژه به معنای آن است که قوانین حاکم بر سرزمین اصلی کشورمان را مضر و مغایر با افزایش تولید و صادرات میدانیم. اگر قرار باشد برای اکثر نقاط کشور منطقه آزاد و ویژه تأسیس کنیم، نیاز به بازنگری در قوانین مالیاتی، گمرکی و حوزه اشتغال داریم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: عدم شفافیت در مناطق آزاد و وجود دربهای متعدد ورود و خروجی در مناطق آزاد که گمرک صرفا در یکی از این دربها مستقر است، حکایت از شکلگیری فساد و سوءاستفاده از مشوقهای مقرراتی دارد.
بیشتر بخوانید:
احمد توکلی: گسترش مناطق آزاد بستر رانتخواری را افزایش میدهد
***
مقصد لاریجانی پس از ریاست 12 ساله در مجلس کجاست؟
فارس نوشت: لاریجانی که 12 سال ریاست مجلس را برعهده داشت، همچنین در یکی از نشستهای خبری خود گفت که فعلا برنامهای برای برنامه 1400 ریاست جمهوری ندارم. پیگیریها... حاکی از این است که برخی محافل نزدیک به علی لاریجانی قصد دارند وی را به عنوان گزینه برای دبیری شورای عالی امنیت ملی مطرح کنند.
حال باید دید لاریجانی ریاست کدامیک از نهادها را برعهده خواهد گرفت و پس از ریاست دوازده سالهاش بر مسند آن تکیه میزند.
صادق زیباکلام، تحلیلگر مسائل سیاسی در این باره که آیا لاریجانی به شورای عالی امنیت ملی میرود؟ به فرارو گفت: «دلیلی وجود ندارد که او به شورا نرود. اگر به شورای عالی امنیت ملی نرود باید به مجمع تشخیص مصلحت نظام برود و در کنار برادرش قرار گیرد.»
زیباکلام درباره اینکه آیا ممکن است علی لاریجانی نامزد ریاست جمهوری شود؟ هم گفت: "هیچ چشم اندازی برای ریاست جمهوری آقای لاریجانی وجود ندارد. چه ایشان به شورای عالی امنیت ملی بروند و چه نروند یک مسئله قطعی است، آقای لاریجانی هیچ شانسی برای ریاست جمهوری سال آینده ندارد. جریان اصولگرای کلاسیک یا سنتی عملا تمام شده است. انتخابات اسفندماه نشان داد که بدنه اجتماعی هر دو جریان اصلی هم اصولگرایان و هم اصلاح طلبان از آنها فاصله گرفتهاند. این انتخابات نشان داد تنها کسانی که پای صندوق رای میروند طرفداران جریانات تندرو هستند."
او افزود: «البته ممکن است آقای علی لاریجانی تصور کند که شانس دارد، اما واقعیت این است ایشان شانسی ندارد. شاید هم برخی اطرافیانش او را تشویق به حضور در انتخابات کنند.»
بیشتر بخوانید:
***
ادعای «علی مطهری» درباره وزارت کشور را پیگیری حقوقی میکنیم
در جلسه علنی روز دوشنبه مجلس شورای اسلامی، نامه وزارت کشور به مجلس در واکنش به ادعای اخیر «علی مطهری» نماینده مردم تهران درباره نقش این وزارتخانه در حوادث آبان قرائت شد. در بخشی از این نامه آمده است: حوادث آبان ماه مسئله ملی و فرابخشی است که هر یک از دستگاههای مسئول پاسخگوی اقدامات خود خواهند بود... در جلسات متعدد و همچنین در مواجهات با رسانهها، اعلام کردیم که اقدامات وزارت کشور در این خصوص تماما مستند به قانون و با رعایت موازین و با اعلام نظر صریح در مواضع کارشناسانه بوده و مستندات موجود به مراجع رسمی به ویژه مجلس شورای اسلامی ارائه شده است.
ادعای جناب آقای مطهری نیازمند اثبات و ارائه دلیل و مدرک است از او میخواهیم مدارک و اسناد مثبته ادعای خود را ارائه کنند در غیر این صورت به منظور صیانت از خدمات خدمتگزاران ملت در وزارت کشور ناچار به پیگیری حقوقی موضوع از مراجع صالحه خواهیم بود.
بیشتر بخوانید:
ادعای مطهری را پیگیری حقوقی میکنیم
***
نماینده مجلس یازدهم که مدرک تحصیلی اش اشکال دارد، روحانی است؟ روزنامه اعتماد به نقل از عضو عیات رئیسه مجلس دهم نوشته که منتظر پاسخ حوزه علمیه و وزارت علوم در باره مدرک تحصیلی دو نماینده مجلس یازدهم است.
اسدالله عباسی گفت: «یکی از مشکلات موجود درباره انتخابات بحث مدرک تحصیلی کاندیداها و منتخبان است که متاسفانه ما در مورد منتخب تفرش این موضوع را داشتیم و یکی، دو نفر دیگر از منتخبان نیز مدارکشان دارای ابهاماتی است که منتظر پاسخ حوزه علمیه و وزارت علوم هستیم.»
سخنگوی هیات رییسه مجلس اظهار داشت: «البته در این باره وزارت کشور نیز کوتاهیهایی داشته که استعلامات دقیقی را در مورد مدارک تحصیلی داوطلبان نداشته است.»
سخنگوی هیات رییسه مجلس پیش از این هم یکنوبت از احتمال نقص مدرک یکی، دو منتخب دوره یازدهم خبر داده بود که این خبر با تکذیب شورای نگهبان مواجه شد. با این حال، تکرار این ادعا از جانب این نماینده دوره دهم و یازدهم مجلس، محل تامل است.
***
اداره مجلس از اداره هیات وزیران سختتر است
ناصر ایمانی، تحلیلگر مسائل سیاسی ایران با اشاره به وجود طیفهای مختلف در میان اصولگرایان خاطرنشان کرد: آنها در زمان انتخابات با سختی به وحدت رسیدند اما این بدان معنا نیست که در 4 سال آینده همه امور آنها با هماهنگی انجام شود و اختلاف نظر میان آنها به وجود نیاید، البته من امیدوارم آنها این اختلافات را مدیریت کنند.
این تحلیلگر مسائل سیاسی در پاسخ به این پرسش که اگر این طیفها به تفاهم نرسند چه مشکلی ایجاد میشود؟ گفت: امیدوارم این تفاهم حاصل شود اما اگر برخی طیفهای اقلیت با اکثریت به تفاهم نرسند، باز هم قالیباف رای میآورد. فاصله قالیباف با نفر دوم که هر کسی میخواهد باشد، زیاد است.
وی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا مدیریت مجلس برای قالیباف با این اختلاف نظرها مشکل نمی شود، تصریح کرد: در دوره گذشته هم لاریجانی برای اداره مجلس مشکل داشت و طیفهای مختلف در مجلس به وی اعتراض میکردند. اختلاف نظرها در این دوره هم ادامه خواهد داشت حتی آنهایی که به قالیباف رای می دهند، ممکن است در مقاطعی با وی اختلاف نظر پیدا کنند. اداره مجلس کار بسیار سختی بوده و حتی از اداره هیات وزیران نیز سختتر است.
روزنامه اعتماد نوشت: کمتر از دو هفته تا آغاز به کار یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی باقی مانده و تلاش اصولگرایان برای دستیابی به گزینهای واحد برای ریاست پارلمان آینده و تکیه بر کرسی علی لاریجانی دو چندان شده است. علی نیکزاد، حمیدرضا حاجیبابایی، مصطفی میرسلیم، شمسالدین حسینی، فریدون عباسی و البته محمدباقر قالیباف ازجمله چهرههایی هستند که گوشه و کنار با برگزاری جلساتی اینجا و آنجا با منتخبان میکوشند مسیر خود برای دستیابی به قدرتمندترین کرسی پارلمان را هموار کنند اما هر چه میکوشند، انگار بیشتر به در بسته میخورند تا جایی که حالا انتقادهای درونگفتمانی آنان از یکدیگر تا حد و حدودی قابل توجه افزایش یافته است. این میان نکته قابل توجه احتمال ائتلاف یاران رییسجمهوری سابق ایران در پارلمان با اعضای جبهه پایداری و حزب موتلفه برای از صحنه خارج کردن قالیباف است
***
پیشنهاد میکنم هیاتی را مامور بررسی عملکرد شورای نگهبان کنید
علی مطهری نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی، با نگارش نامهای سرگشاده خطاب به حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی، به روند ردصلاحیتها از سوی شورای نگهبان در انتخابات مجلس اعتراض کرد.
در قسمت انتهایی این نامه آمده است:... پیشنهاد میکنم حضرت عالی هیئتی را مأمور نمایید تا عملکرد شورای نگهبان در بررسی صلاحیت نامزدهای مجلس یازدهم را بررسی کنند و مشخص نمایند چه تعدادی از نامزدها صرفا به خاطر اظهارنظر رد صلاحیت شدهاند و چه تعدادی براساس اسناد و مدارک غیرمعتبر و چه تعدادی به دلیل عدم احراز صلاحیت اگرچه افراد صالحی بودهاند، و نتیجه را به جنابعالی و در صورت صلاحدید به ملت اعلام نمایند. قطعا این امر باعث خواهد شد که این رویه اصلاح و حداقل از آسیبهای آن کاسته شود. برای آن رهبر حکیم و فرزانه تداوم توفیقات الهی را از خدای متعال خواستارم.
بیشتر بخوانید:
***
خروج اصلاحطلبان موجب افزایش فرسایش اجتماعی میشود
اسماعیل گرامیمقدم، سخنگوی حزب اعتماد ملی به روزنامه آرمان ملی گفت: چشمانداز پیشرو یک فرصت و تهدید برای اصلاحطلبان و یک تهدید برای ساختار تصمیمگیری در کشور خواهد بود. تهدیدی که متوجه اصلاحطلبان خواهد بود عدمحضور در قدرت است. تهدید بزرگتر متوجه ساختار سیاسی است که با آن عقبه بزرگی که داشته با بحران فرسایش اجتماعی مواجه خواهد شد. مشارکت پایین مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی در آینده نیز نباید تکرار شود. درنتیجه خروج اصلاحطلبان از قدرت یا کنارگذاشتن آنها سبب فرسایش اجتماعی خواهد بود. از سوی دیگر اصلاحطلبان در یک سال آینده میتوانند به بازنگری و بازپروری برخی رویکردها و آرمانهای خود بپردازند.
گرامی مقدم گفت: در شرایط کنونی بیشترین نقدهایی که به سازوکار جریان اصلاحات وارد میشود در شورای عالی سیاستگذاری جریان اصلاحات متمرکز شده است. این انتقادها نیز بیشتر به افرد حقیقی شورای عالی سیاستگذاری وارد است. این نقدها مبتنی بر این است که تصمیمگیری و تصمیمسازی جریان اصلاحات باید مبتنی بر احزاب قانونمند باشند که هزینه کارحزبی را پذیرفتهاند. در نتیجه حق آنهاست که در این شورا نقش اصلی را داشته باشند. نقد دیگر این است که وزن احزاب در شورای عالی سیاستگذاری جریان اصلاحات یکی نیست و برخی احزاب از وزن بیشتری برخوردار هستند. به همین دلیل کسانی که چنین انتقاداتی را مطرح میکنند به دنبال این هستند که برای این مشکلات باید راهکارهای عملی پیدا شود.
***
تأکید همزمان بر دموکراسی و عدالت اجتماعی
حمیدرضا جلاییپور، جامعه شناس و فعال سیاسی اصلاحطلب گفت و گویی با روزنامه ایران داشته که در ادامه بخش هایی از آن آمده است:
*در همین جبهه اصلاحات گرایشهایی وجود دارند که الزامی به توسعه سیاسی نمیبینند و به اصطلاح از بهبودخواهی اقتصادی (بدون التزام به توسعه سیاسی) دفاع میکنند و میگویند ما در هرصورت (حتی اگر همه کاندیداهای باکیفیت اصلاحطلبان را هم رد صلاحیت کنند) در انتخابات شرکت میکنیم. این گروه در انتخابات شرکت کرد و کاندیدای اختصاصیاش در تهران کمتر از سههزار رأی آورد.
*... توجه داشته باشید فقط پایگاه رأی اصلاحطلبان ریزش نکرده، بلکه پایگاه همه جریانهای سیاسی اعم از اصولگرا، اصلاحطلب، تحولطلب، سلطنتطلب و ماهوارههای فارسی زبان هم تغییر کرده و ریزش داشته است. حتی در همین انتخابات 98 هم پایگاه اکثر نمایندههای اصولگرایان کمتر از 10 درصد بود. این کاهش پایگاه علل گوناگونی دارد از جمله تحریمهای شدید امریکا و سوء مدیریتها که به افزایش سهمگین فشار اقتصادی و کاهش امید به آینده انجامیده است و موبایلی - ارتباطی شدن جامعه ایران.
* 100 میلیون موبایل در ایران است و فردیت و خود ابرازگری و مطالبهگری در جامعه بیشتر شده است و پایگاه وسیع اجتماعی برای هیچ جریانی براحتی ساخته نمیشود. حتی مخاطبان تتلو هم یکپارچه نیستند و حتی بعضا تماشاچیان گذری آنلاین او هستند و نه لزوما شیفتهاش.
*** گرچه پایگاه اصلاحطلبان ریزش داشته است راه نجات کشور همچنان پذیرش اصلاح دائمی از سوی حاکمیت است... در میان نیروهای سیاسی داخل کشور همچنان جدیترین نیروی سیاسی و مردمی همین اصلاحطلبان هستند.
***
صدور حکم 7 سال زندان برای شهرام جزایری
شهرام جزایری که مرداد سال 97 در آذربایجان غربی و هنگام خروج از کشور بازداشت شده بود، به 7 سال زندان محکوم شده است.
درست از همان روز بازداشت تا امروز علت دستگیری و زندانی شدن جزایزی رسانهای نشده بود، اما حالا بر اساس اطلاعات به دست آمده مشخص شده که در مدت حدود 2 سال گذشته از زمان بازداشت وی، برای جزایری 2 پرونده تشکیل شده که هر 2 به صدور حکم قطعی انجامیده است.
بیشتر بخوانید: