فتح خرمشهر، حماسه همیشه جاوید تاریخ ایران و انقلاب است
نام عملیات آزادسازی خرمشهر "الی بیت المقدس" است و این نام به آن معناست که راه و مسیر همچنان ادامه دارد. امروز نیز نبرد دلاورانه مردم غزه با اشغالگران قدس شریف در تقارن با سالروز این عملیات غرورآفرین یکی از حکمت های الهی و تحقق وعده خداوند مبنی بر پیروزی حق بر باطل است.
به گزارش ایسنا، اسکندر یارنست مدیرکل پیشین امور فرهنگی و تبلیغات بنیاد شهید و امور ایثارگران در یادداشتی به مناسبت سوم خرداد، نوشت: خرداد در تقویم و تاریخ انقلاب اسلامی ایران ماهی پر رخداد از حماسه و حادثه تلخ و شیرین است.
در این یادداشت میخوانیم:
خرداد در تقویم و تاریخ انقلاب اسلامی ایران ماهی پر رخداد از حماسه و حادثه تلخ و شیرین است از آغازین روزهای انقلاب و قیام پانزده خرداد تا عملیات بیتالمقدس و فتح خرمشهر در سوم خرداد، ثبت روز پایداری دزفول در 4 خرداد، حماسههای مردمی در انتخابات مختلف در خرداد، شهادت شخصیت بزرگی مثل شهید چمران و فقدان اندیشمندی مثل دکتر شریعتی، 14 خرداد رحلت بنیانگذار جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی (ره) و انتخاب مقام معظم رهبری به عنوان دومین رهبر انقلاب اسلامی و... باعث شده که خرداد را قدر انقلاب و صدر دیگر ماهها بدانیم و بنامیم؛ هر کدام از این وقایع، حوادث و حماسهها به تنهایی مقال و مجالی ویژه و تفصیلی برای پرداختن میطلبد و اینجا و در این مقال گذر و نظری به یکی از حماسههای همیشه جاوید تاریخ ایران و انقلاب یعنی حماسه فتح خرمشهر خواهیم داشت. فتح خرمشهر در سوم خرداد 1361 در دوران دفاع مقدس توسط رزمندگان غیور و مردم رشید ایران رقم خورد. عملیات بیتالمقدس و فتح خرمشهر در آن روز، محاسبات نظامی و معادلات سیاسی و بینالمللی پیرامون جنگ رژیم بعث عراق علیه ایران را به نفع ایران تغییر داد و نقطه عطفی در دفاع مقدس محسوب میشود که تحلیل، تفسیر، روایت و قرائتهای گوناگونی در حوزه نظامی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و تاریخی پیرامون آن شده و خواهد شد، ولی روح و فصل مشترک همه نظرات، عظمت و ابهت آن فتح الفتوح عظیم و غرور ملی و شادمانی مردمی است که باید همگان برای همیشه آن را پاس دارند و برای پاسداشت و انتقال و ترویج آن تلاش نمایند، بیشک ثبت فتح خرمشهر به عنوان یک برگ زرین در تاریخ ایران و در کتاب انقلاب و دفاع مقدس و انتقال آن به آیندگان تنها با زبان رسا، نافذ و تاثیرگذار هنر و در قالب آثار بدیع ادبی، معماری و هنری و عمومی، مردمی و ملی شدن این روز شدنی خواهد بود تا این رخداد کمنظیر برای همیشه بر تارک ایران بدرخشد. بنیاد شهید و امور ایثارگران در همین راستا در سال 1383 پیشنهاد نامگذاری سوم خرداد به عنوان روز ملی مقاومت، ایثار و پیروزی را از طریق شورای فرهنگ عمومی به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه کرد و این پیشنهاد در جلسه 599 مورخ 1384/1/30 به تصویب رسید.
برای شناخت و شناساندن ابعاد و جوانب این حماسه و معرفی شهیدان، فرماندهان، رزمندگان، جانبازان و نیروهای مردمی که در این عملیات غرورآفرین حماسه آفریدند و همچنین نویسندگان، شاعران و هنرمندانی که با خلق آثار فاخر باعث ماندگاری این حماسه شدهاند؛ در خرداد سال 1384 نخستین کنگره ملی تجلیل از ایثارگران به مناسبت سوم خرداد روز ملی مقاومت، ایثار و پیروزی آغاز و چهاردهمین کنگره آن در سال 1400 برگزار و از مجموع آنها، یک برنامه در محضر رهبر معظم انقلاب و 10 کنگره با حضور روسای محترم جمهور وقت و سه کنگره نیز با حضور شخصیتهای کشوری و لشکری تاکنون برگزار شده است.
همچنین بیش از 654 نفر از خانوادههای شهدا و فرماندهان، جانبازان، رزمندگان و نیروهای مردمی فتح خرمشهر و همچنین، عکاسان، نقاشان، فیلمسازان، گویندگان، خوانندگان، شورآفرینان، نویسندگان و شاعرانی که برای تثبیت و ترویج این روز منشأ خلق اثر فاخر یا خدمت شاخص بودهاند تاکنون در این کنگرهها نشان ملی ایثار و یا تندیس ملی ایثار به آنان اهدا شده است و بعلاوه ساخت سه سمفونی بزرگ ایثار، مقاومت و پیروزی توسط هنرمندان طراز اول کشور و ساخت فیلم سینمایی «روز سوم»، ساخت دهها قطعه موسیقیایی فاخر، برگزاری جشنواره و نمایشگاه تجسمی ملی هنر ایثار در رشتههای هنر جدید، نقاشی، عکاسی و پوستر و چاپ و انتشار دهها عنوان کتاب از جمله کتاب نفیس خرمشهر حماسه مقاومت به روایت تصویر و کتاب شاهدان شهر ویژه عکاسانی که آن حماسه را در قاب دوربین ثبت کردند و باغ بهشت، خرمشهر در آثار نقاشی هنرمندان و... برگزاری یادوارهها، جشنوارهها و مسابقات متنوع با موضوع فتح خرمشهر، همه جرقه و بهانهای است برای پاسداشت این روز بزرگ و نکوداشت حماسهسازان و تجلیل از مروجان آن حماسه فراموش ناشدنی.
یاد، نام، خاطره و حماسه همه شهیدان، جانبازان، رزمندگان و ایثارگران فتح خرمشهر گرامی باد.
انتهای پیام