فرهادی زاد: باید مربیان خوب زن ایرانی را تبلیغ کنیم / کیمیا فراموش نمی کند مردم چقدر از او حمایت کردند
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، مهین فرهادی زاد معاون امور بانوان وزارت ورزش در نشست خبری، گفت: از یک سال و 6 ماه پیش کمیسیون زنان دور جدید فعالیت خود را آغاز کرد و همانند سایر کمیسیون های دیگر پیگیر فعالیت خود بود. کمیسیون ها نقش مشورتی دارند و نگاه های مشورتی خود را بر اساس تحقیقاتی که انجام می دهند به هیات اجرایی ارائه می کنند.
*فضای بیشتر برای ارائه مشورت ها وی افزود: با نگاه رئیس کمیته فضای بیشتری برای ارائه مشورت وجود دارد که این ترغیب و انگیزه اعضا را به دنبال دارد. برنامه ای که کمیسیون زنان ترسیم کرده اجرایی شده است. نگاه اول ما طبق کمیته بین المللی المپیک توان افزایی حوزه زنان است. یکی از بهترین برنامه های ما بحث آموزش است، بنابراین آموزش برای مربیان بهمن ماه انجام می شود.
معاون امور بانوان با اشاره به اینکه این آموزش بر اساس هماهنگی در استان ها انجام می شود، عنوان کرد: هفته گذشته یزد بودم 300 مربی در دو روز کار آموزشی خود را انجام دادند. یکی از کارهای دیگری که لازم بود انجام شود تشکیل جلسه با افرادی است که درگیر حوزه زنان هستند. جلسات نواب رئیس در فدراسیون ها و استان ها هم برگزار می شود.
*تلاش برای برداشتن چالش ها فرهادی زاد با اشاره به همایش "زن و ورزش، چالش ها و فرصت ها" خاطرنشان کرد: باید تلاش کنیم چالش های پیش روی زنان را برداریم. ما نشست های مختلفی را با هماهنگی دانشگاه ها برگزار می کنیم. یکی از موارد مورد بحث کرسی های بین المللی است مبنی بر اینکه چطور باید جایگاه خودمان را در دنیا قوی تر کنیم تا باعث بالندگی ورزش زنان شود.
وی با اشاره به اینکه غیر از جلسات متعددی که کمیسیون زنان دارد و برنامه هایی که داشتیم به این رسیدیم که همایشی را با عنوان زن و ورزش برگزار کنیم، تصریح کرد: فرهنگ، ورزش قهرمانی و همگانی از محورهای مورد بررسی در همایش است. ما از اساتید و کارشناسان دعوت کردیم، مقالاتی به ما رسیده بود که بهترین ها انتخاب شده اند.
*فاصله ورزش قهرمانی و همگانی باید کمتر شود فرهادی زاد افزود: فاصله ورزش همگانی و قهرمانی را باید باز هم کمتر کنیم. با توجه به اینکه در بخش ورزش زنان در سالهای اخیر به دستاوردهای قوی دست یافته ایم. در تیراندازی 4 سهمیه گرفته ایم، در رشته های دیگر هم باز هم شانس داریم تا بتوانند وارد المپیک شوند مثل قایقرانی، کاراته، تکواندو، دوومیدانی و تنیس روی میز اما اصل کار سلامت و ورزش همگانی است تا زنان سهم بیشتری در ورزش داشته باشند.
معاون امور بانوان وزارت ورزش با بیان اینکه IOC دنبال برابری در تعداد رویدادها، امکانات و... است، تصریح کرد: به دلیل ملاحظات فرهنگی و باورهایی که برای ما بعد از انقلاب وجود داشت در تربیت زنان توانمند رشد خوبی داشتیم و در برخی شاخص ها مثل تعداد مربیان و داوران شرایط خوبی داریم. در برخی شاخص ها هم باید تلاش بیشتری داشته باشیم.
*جلسات و مذاکرات به دلیل اهمیت ورزش زنان فرهادی زاد در ادامه صحبت هایش در پاسخ به این سوال که ضرورت برگزاری همایش چیست و چه خروجی خواهد داشت، عنوان کرد: ورزش زنان نیازمند حمایت همه بخش ها از جمله رسانه هاست. همایش ها، جشنواره ها و جلسات مختلفی را داشتیم که فعالیت زنان را رشد داد. با حضور زنان قهرمان شرایط برای رشد بقیه فراهم شد. در حال حاضر شرایط به گونه ای شده که ورزشکاران ما با سهمیه وارد المپیک می شوند. مذاکرات و جلسات به گونه ای بود که به ورزش زنان اهمیت داده شد.
وی در پاسخ به این سوال که ورزش قهرمانی زنان محجبه ویترین جمهوری اسلامی است اما اخیرا شاهد رفتن ورزشکاران زن بوده ایم، تصریح کرد: تعداد زیادی از ورزشکاران نداریم و اینگونه باشند که ناراحت باشند و بروند. هر کسی برای زندگی خودش تصمیم می گیرد و ما نمی توانیم همه را مجبور کنیم اما باید حمایت از ورزشکار وجود داشته باشد. کیمیا علیزاده در المپیک ریو با تلاشی که داشت روی سکو رفت.
* کیمیا می خواست ادامه تحصیل دهد معاون امور بانوان وزارت ورزش ادامه داد: کیمیا هم یادش نمی رود که مردم چقدر از او حمایت کردند. او دوست داشت ادامه تحصیل بدهد بنابراین انتخاب کرده در رشته ای که دوست دارد اقدام کند. ورزشکاران ما مانند علیزاده که زبان و دلجویی های خاص خودشان را می خواهند، مسئولین نیز حمایت هایی داشته اند. به اهتزاز درآمدن پرچم ایران خواست این ورزشکاران هم هست اما کمیسیون زنان و ورزش برنامه هایی دارد که باید اقداماتی داشته باشد.
فرهادی زاد گفت: ما کمیسیون ورزشکاران را داریم که یکی از کمیسیون های مهم IOC است تا بتوانند خوب فعالیت کنند. کمیسیون های دیگر هم در خدمت ورزشکاران هستند. حضور زهرا نعمتی به نجمه خدمتی دلگرمی می دهد، حضور خدمتی به الهه احمدی دلگرمی می دهد و همین طور موارد دیگر. ما در پرداخت پاداش و جوایز بین زنان و مردان هیچ تفاوتی نداریم و قوانین را باید به سمتی ببریم تا ورزشکاران بتوانند در همین جا تحصیلات را ادامه دهند.
*باید مربیان خوب زن ایرانی را تبلیغ کنیم وی همچنین در پاسخ به سوال فارس مبنی بر اینکه ما مربیان خوبی داریم مانند شهرزاد مظفر و الهام هاشمی اما نمی توانیم آنها را حفظ کنیم، اظهار داشت: الهام هاشمی ورزشکار با اخلاق تیراندازی ما بوده که در سنگاپور مربی بوده است. در مسابقات آسیا بود که دادگر با او صحبت کرد تا به ایران بیاید. تیراندازی مشکلات خاص خودش را دارد. فدراسیون نمی تواند فشنگ و مهمات وارد کند اما با هماهنگی وزارت قرار شد تسهیلات فراهم شود.
معاون امور بانوان وزارت ورزش ادامه داد: باید برای بانوانی که می توانند به ما کمک کنند استفاده کنیم. باید مراقبت های بیشتری از این مربیان صورت بگیرد. مظفر از بهترین مربیان ماست که حالا در کویت کار می کند. ما باید به ورزش بانوان سوبسید دهیم. وقتی مربی خوب مانند هاشمی داریم باید او را تبلیغ کنیم. مظفر هم انشالله باید بیاید و مطمئنم با دل و جان زنان را هدایت می کنیم. انتهای پیام / س
زنان ورزش زن ایرانی مربیان