فرودگاه دوم تهران با یک میلیارد تومان ساخته میشود
اقتصادنیوز: نیم قرن با اقتصاد ایران روایتی است از تحولات، شخصیتها و شاخصهای اقتصاد ایران و موضوعاتی که به نوعی با اقتصاد ایران ارتباط پیدا میکنند. شرایط فعلی اقتصادی ارتباط مستقیمی با گذشته آن دارد.
ما در این بخش تلاش داریم اخبار و گزارشهای اقتصادی را به گونهای به تصویر بکشیم تا مخاطب با مطالعه آنها به شناخت نسبی از اوضاع اقتصادی ایران دست یابد.«اقتصادنیوز» از آبان 1399 هر روز اقدام به انتشار اخبار و گزارشهای اقتصادی همان روز سالهای 1350، 1360، 1370، 1380 و 1390 کرد.
پارسال نیز هر روز در بخش «نیم قرن با اقتصاد ایران» اخبار همان روز در سالهای اول هر دهه در نیم قرن گذشته را منتشر کردیم.
در ابتدای قرن پانزدهم با استفاده از اخبار و گزارشهای روزنامههای «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان در سالهای 1352، 1362، 1372، 1382 و 1392 تقدیم مخاطبان میشود
15 فروردین 1352؛ فرودگاه دوم تهران با یک میلیارد تومان ساخته میشود
140 میلیون مترمربع از اراضی فرودگاه دوم تهران و اطراف آن توسط ادارهکل منابع طبیعی ناحیه یک ملی اعلام شد.
آگهی قانون ملی شدن اراضی مذکور امروز برای چاپ در جراید به جریان گذاشته شد.
اراضی مذکور واقع در فشاپویه «شهر ری بخش 12 تهران» قرار دارد و شامل نواحی و قریههای زمانآباد، حاجیآباد، جعفرآباد، مرتع قشلاق گزی، قریه عموک، حاجیآباد نقاره، محمودآباد، علیآباد، وهنآباد و مرتع صحرای عرب میش مست میباشد.
وزارت منابع طبیعی، زمینهایی را که در آنها مستحدثاتی وجود دارد از ملی شدن معاف کرده است.
ملی شدن این اراضی درست هنگامی صورت میگیرد که صدها نفر به خرید و فروش اراضی اطراف فرودگاه پرداخته بودند و قیمت این اراضی به چند برابر افزایش یافته بود. فرودگاه جدید تهران در زمینی به مساحت بیش از 120 میلیون مترمربع احداث میشود و هماکنون مناقصه مربوط به تعیین مهندسین مشاور جهت تهیه طرح فرودگاه جدید پایتخت جریان دارد.
دولت در سالجاری اعتباراتی برای تهیه طرح اجرایی فرودگاه جدید پیشبینی کرده است و احتمالا ساخت آن در طول 5 سال آینده شروع خواهد شد.
براساس مطالعات مقدماتی که برای فرودگاه جدید تهران بهعمل آمده این فرودگاه ظرف 10 سال آینده آماده بهرهبرداری میشود و هزینه آن حدود یک میلیارد تومان برآورده شده است.
فرودگاه جدید از حیث تجهیزات فنی و وسعت با فرودگاههای بزرگ دنیا رقابت خواهد کرد؛ بهطوریکه در هر دقیقه یک هواپیما می تواند در آن بر زمین بنشیند و یا از فرودگاه پرواز کند.
احداث فرودگاه جدید تهران موجب میشود که فرودگاه مهرآباد به صورت فرودگاه داخلی درآید و از این فرودگاه برای پروازهای داخل کشور استفاده شود.
15 فروردین 1372؛ هاشمی رفسنجانی: نقدینگی زیاد در بخش خصوصی یکی از اشکالات کار ماست
اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیسجمهور همزمان با دوازدهم فروردین سالروز استقرار نظام جمهوری اسلامی، عملکرد چهارساله دولت و اهداف و برنامههایی که در برنامه دوم توسعه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی کشور پیشبینی شده را در یک مصاحبه رادیو تلویزیونی تشریح کرد.
وی گفت: یکی از شاخصهای دیگر وضع خوب دولت، کاهش کسری بودجه است. میدانید که در سال 67 نسبت کسری بودجه به کل تولید ناخالص بالغبر 9.5 درصد بوده است که طبق برنامه، این آمار را باید در سال 71 به 2.1 درصد میرسانیم. اگر میزان کسری بودجه، 2.1 درصد میشد، وضع ما مطابق برنامه میشد که ما خوشبختانه آن را به 1.9 درصد رساندیم؛ یعنی کمتر از 2 درصد و امسال که سال 72 هستیم، اصلا کسر بودجه نداریم.
هاشمی رفسنجانی ادامه داد: البته بعضی از آدمهای بدبین می گویند که این کسری بودجه به شرکتهای دولتی منتقل شده که این خلاف است. شرکتهای دولتی، جریانهای اقتصادی مستقل هستند که مثل شرکت خصوصی عمل میکنند.
اگر کم داشته باشند مثل شرکتهای خصوصی میروند از بانک قرض میکنند و بعدا از درآمدهایشان باید بپردازند.
رئیسجمهور اعلام کرد: یکی از معیارهای وضع مطلوب دولت، میزان نقدینگی است.
نقدینگی زیاد در بخش خصوصی یکی از اشکالات کار ماست. علتش هم این بوده که رونقی که به صنایع و تجارت دادیم، ایجاب میکرد که پول زیادتری در دست مردم باشد که ما در سال 71 مقداری انقباضی عمل کردیم، صنایعمان از ما گله دارند و میگویند کم پول داده شده است.
مقداری از تورم مربوط به همین نقدینگیها است که ما موفق نشدیم نقدینگی را آنطور که در برنامه پیشبینی شده بود، مهار کنیم.
همچنین بخوانید