فضاسازی فرانسه علیه ایران به بهانه گزارش آژانس اتمی
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، وزارت امور خارجه فرانسه امروز (سهشنبه) از ایران خواست فورا به سوالات آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره فعالیتهای هستهای گذشته خود پاسخ دهد.
آژانس اتمی در گزارشی که روز دوشنبه به رویت خبرگزاری «رویترز» رسید، مدعی شد که «ایران به شکل قابل اعتماد به سؤالات طولانیمدت دیدهبان هستهای سازمان ملل درباره منشأ ذرات اورانیوم یافت شده در سه سایت اعلامنشده، پاسخ نداده است».
شبکه خبری الجزیره نوشت که در گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی همچنین اشاره شده که ذخایر اورانیوم غنی سازی شده ایران به 18 برابر حد مجاز در توافق هستهای رسیده است. در گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی آمده که تا 15 ماه مه 2022 (25 اردیبهشت) برآورد میشود که ذخیره اورانیوم غنی شده ایران به 3809.3 کیلوگرم رسیده باشد.
پیشتر، «ژائو لیجیان» سخنگوی وزارت امور خارجه چین در نشست خبری امروز سهشنبه خود گفت که پکن از آژانس بینالمللی انرژی اتمی و ایران برای حل همه مسائل پادمانی باقیمانده از طریق گفتگو و رایزنی حمایت میکند.
«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین هم از درز مجدد گزارش آژانس اتمی درباره ایران به رسانهها انتقاد کرده و آن را موجب گمانهزنیهای غیرضروری پیش از نشست شورای حکام خواند.
این گزارش همچنین واکنش «محمدرضا غائبی» سرپرست نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمانهای بین المللی در وین را به همراه داشت و وی گفت گزارش رافائل گروسی مدیرکل آژانس اتمی منعکسکننده همکاریهای گسترده ایران با آژانس نیست.
«سعید خطیبزاده» سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران هم در نشست خبری امروز (سهشنبه) در واکنش به گزارش دیروز مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت: این گزارش بازتاب دهنده واقعیت گفتگوهای ایران و آژانس نیست. بعد از توافقی که بین ایران و آژانس در تهران انجام شد به صورت مکتوب ایران پاسخهایی را به آژانس داشت و چند دور مفصل نشست حضوری برگزار شد که پاسخهای فنی و ارائه مستندات از سوی ایران صورت بگیرد. این گزارش همانی است که گروسی در پارلمان اروپا پیش از دور سوم گفتگوهای ایران و آژانس به صورت شتاب زده اعلام کرد.
وی ادامه داد: این گزارش از همان موقع و حتی قبل از نشست ایران و آژانس جمع بندی شده بود و به نظر میرسد شتابزدگی در این جمعبندی وجود دارد. گزارش منصفانه و متوازن نیست. بیم این میرود فشار صهیونیستها و برخی طرفها باعث شده مسیر گزارش از فضای فنی به سیاسی برود و امیدواریم این مسیر اصلاح شود.