فعالشدن سفارتخانههای اروپایی در تهران
دنیای اقتصاد: بازگشت سفرای تروئیکای اروپایی به ایران و فعال شدن سفارتخانه های فرانسه، آلمان و انگلیس در تهران خبری بود که روز دوشنبه اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری هفتگی با رسانه ها آن را اعلام کرد؛ نشانه ای از بازگشت آرامش به روابط تهران و پایتخت های اروپایی پس از تهاجم نظامی اسرائیل و آمریکاعلژه کشورمان و پیش از مذاکرات روز جمعه در استانبول میان ایران و این سه...
به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد؛ بازگشت سفرای تروئیکای اروپایی به ایران و فعال شدن سفارتخانه های فرانسه، آلمان و انگلیس در تهران خبری بود که روز دوشنبه اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری هفتگی با رسانه ها آن را اعلام کرد؛ نشانه ای از بازگشت آرامش به روابط تهران و پایتخت های اروپایی پس از تهاجم نظامی اسرائیل و آمریکا علیه کشورمان و پیش از مذاکرات روز جمعه در استانبول میان ایران و این سه کشور اروپایی که بار دیگر موضوع روابط دوجانبه میان طرفین را محور رایزنی های سطح بالا قرار خواهد داد.
در همین خصوص بقایی به این سؤال که اخیراً اظهارنظری از سوی شما درباره مذاکرات ایران و سه کشور اروپایی که قرار است در سطح معاونان برگزار شود، منتشر شده است. درباره روند فعالیت سفارتخانههای سه کشور اروپایی در تهران، آیا این سفارتخانهها فعالیت خود را از سر گرفتهاند یا خیر؟
پاسخ داد: بله، بسیاری از سفارتخانههایی که به دلیل نگرانی از تحولات مربوط به تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی موقتاً تعداد اعضای خود را کاهش داده یا فعالیتشان را متوقف کرده بودند، مجدداً به فعالیت بازگشتهاند. در حال حاضر، سفرای هر سه کشور اروپایی در تهران حضور دارند و سفارتخانههایشان بهطور فعال به کار خود ادامه میدهند.
او ادامه داد: در خصوص گفتوگو میان ایران و سه کشور اروپایی نیز، همانطور که پیشتر اعلام شده بود، این نشست در مکانی خارج از اروپا، در شهر استانبول، و در سطح معاونان وزرای امور خارجه با حضور معاون مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برگزار خواهد شد. موضوع گفتوگو نیز مشخص است؛ رفع تحریمها و مسائل مرتبط با برنامه هستهای صلحآمیز جمهوری اسلامی ایران. با این تفاوت که اینبار بهطور جدی مطالبات خود را مطرح خواهیم کرد.
بقایی افزود: کشورهای اروپایی باید نسبت به مواضع ناشایستی که در جریان تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی و آمریکا اتخاذ کردند، پاسخگو باشند. این سه کشور، بهعنوان اعضای برجام و طرفهایی که به اجماع قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد را پذیرفته بودند، مسؤولیت حقوقی و اخلاقی داشتند که این تجاوزها را محکوم کنند؛ اما متأسفانه چنین اقدامی صورت نگرفت. حتی برخی از آنها مواضعی توجیهگرانه در حمایت از آمریکا و رژیم صهیونیستی اتخاذ کردند. بنابراین، کشورهای اروپایی باید پاسخگوی این عملکرد خود باشند و این نشست نیز از سوی جمهوری اسلامی ایران با رویکردی مطالبهگرانه برگزار خواهد شد.
به گفته او اینکه آنها تأسیسات هستهای صلحآمیز ایران را هدف قرار دادهاند، خود گواهی است بر ارتکاب یک اقدام غیرقانونی و جنایتکارانه علیه ملت ایران. این اسناد قطعاً از سوی ایران مورد استفاده قرار خواهد گرفت، تا ماهیت اقدامات غیرقانونی ایالات متحده آمریکا اثبات شود.
او تاکید کرد: فکر نمیکنم افتخاری برای کشوری باشد که، بهعنوان عضو دائم شورای امنیت، یکی از سه امین کنوانسیون منع اشاعه سلاحهای هستهای و کشوری که خود پیشنویس قطعنامه 2231 را در سال 2015 به شورای امنیت ارائه کرده بود قطعنامهای که برنامه هستهای صلحآمیز ایران از جمله غنیسازی را به رسمیت میشناسد اینگونه با اصرار در پی تخریب آن باشد. این اقدامات تنها مسؤولیت حقوقی آنها را سنگینتر و مسیر ما را برای اثبات اقدام غیرقانونی ایالات متحده و احراز مسؤولیت بینالمللی این دولت در قبال حمله به تأسیسات صلحآمیز هستهای ایران هموارتر میکند.//