فعالشدن ظرفیتهای کشور نیازمند حرکت جهشی، تحولی و جهادی / دولت جوان انقلابی تحولآفرین است
زراعتکارمقدم با بیان اینکه برای فعالشدن ظرفیتهای معطلمانده و استفادهنشده در کشور نیازمند حرکت جهشی، تحولی و جهادی هستیم گفت: تشکلهای دانشجویی میتوانند معیارهای انتخاب اصلح را برای آشنایی مردم جهت انتخاب درست تبیین کنند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ جواد زراعتکارمقدم عضو هیأت علمی دانشگاه بیرجند و مدیر کانون فرهنگی تبلیغی معارف اسلامی در گفتوگو با خاورستان، در مورد بیانات مقام معظم رهبری در جلسه ویدیو کنفرانس با تشکلهای دانشجویی اظهار کرد: مقام معظم رهبری هر ساله دیداری با تشکل هایی دانشجویی دارند.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری در این جلسه سخنانی خطاب به عموم جوانان و دانشجویان مطرح کردند، افزود: اما ایشان تشکلهای دانشجویی را نیز مخاطب خود قرار میدهند و تعدد آنها را فرصتی برای کشور معرفی میکنند.
تشکلهای دانشجویی مراکزی برای تولید فکر
کارشناس فرهنگی بیان کرد: تشکلهای دانشجویی میتوانند مراکزی برای تولید فکر باشند چراکه این نیاز کشور است. از طرف دیگر تشکلهای دانشجویی میتوانند پیشران حرکتهای جهادی و تحولی و هدایت کننده سایر مسیرهای پیشرفت باشند و اینها همه فرصتی است که تشکلهای دانشجویی میتوانند برای کشور ایجاد کنند.
زراعتکارمقدم عنوان کرد: اینکه تشکلهای دانشجویی چگونه میتوانند در حرکتهای جهادی و تحولی نقش آفرین باشند، اگر به برخی از اقدامات و فعالیتهای تشکلهای دانشجویی که مقام معظم رهبری اشاره کردند توجه کنیم متوجه حرکتهای تحولی تشکلهای دانشجویی میشویم.
وی اظهار کرد: برای نمونه در بحث بیماری کرونا مقام معظم رهبری بیان کردند که دانشجویان برای مقابله با بیماری و کمک مومنانه وارد صحنه شده در کف میدان بودند و کارهای جهادی زیادی را رقم زدند.
کارشناس فرهنگی گفت: حضور تشکلهای دانشجویی در زمینه مبارزه با کرونا نشان داد که تشکلهای دانشجویی برای مبارزه با کارهای پرخطر آماده هستند.
زراعتکار مقدم افزود: در دوران دفاع مقدس نیز جوانان وارد صحنه شدند و همه این موارد نشان میدهد که تشکلهای دانشجویی و جوانان برای انجام کارهای پرخطر آماده هستند.
وی عنوان کرد: یکی از مواردی که مقام معظم رهبری به آن اشاره کردند، خصوصی سازی بود چرا که در این زمینه نیز فعالیتهای خوبی توسط تشکلهای دانشجویی انجام و نتایج خوبی حاصل شد. برای این موضوع تشکلهای دانشجویی ورود کرده و اشکالاتی که برای خصوصی سازی به وجود آمده بود را برجسته کردند و این فرایندی که اشتباه پیش میرفت را اصلاح کرده و اقدامات خوبی در این زمینه انجام شد.
موضعگیری تشکلهای دانشجویی در مسائل بینالمللی
کارشناس فرهنگی اظهار کرد: در خصوص مسائل بین المللی نیز تشکلهای دانشجویی در خصوص روزنامهای که کاریکاتوری علیه پیامبر اسلام (ص) طراحی کرد، انفجار دانشگاه کابل، بحث FATF و مسائل جاری کشور وارد میدان شده و موضع گیری کردند.
زراعتکار مقدم بیان کرد: اینها از جمله مواردی بود که مقام معظم رهبری در مورد نقش تشکلهای دانشجویی به آن اشاره کردند.
وی عنوان کرد: اما تشکلهای دانشجویی چگونه میتوانند در حرکتهای جهادی و تحولی نقش آفرین باشند؟ اگر به نمونههایی که مقام معظم رهبری در این خصوص بیان میکنند توجه شود قطعا به نقش تحولی و جهادی تشکلها پی می بریم.
تشکلهای دانشجویی آماده برای کارهای پرخطر
کارشناس فرهنگی اظهار کرد: برای نمونه در بحث بیماری کرونا مقام معظم رهبری بیان کردند که تشکل ها برای مقابله با بیماری کرونا و کمک مومنانه وارد صحنه شده، در کف میدان بودند و کارهای جهادی زیادی را رقم زدند.
زراعتکارمقدم گفت: حضور تشکلهای دانشجویی در زمینه مبارزه با بیماری کرونا نشان داد که برای مبارزه با کارهای پرخطر آماده هستند.
وی افزود: در دوران دفاع مقدس نیز جوانان وارد صحنه شدند و همه این موارد نشان میدهد که تشکلهای دانشجویی و جوانان برای انجام کارهای پرخطر همواره آماده هستند.
کارشناس فرهنگی در مورد بحث تحولخواهی، بیان کرد: یکی از مسائلی که مقام معظم رهبری به آن اشاره کردند نیاز به تحول آفرینی در مسائل مختلف کشور بود.
زراعتکارمقدم گفت: مقام معظم رهبری در بحث تحولخواهی سه نکته را بیان کردند؛ اول اینکه مقصود ما از تحول چیست و تحولخواهی یعنی چه؟ دوم اینکه تبیین تحول خواهی را بیان کرده و اینکه چرا به تحول خواهی نیاز داریم و چرا باید تحول ایجاد شود؟ و سوم، منطق و گفتمان تحول است و اینکه تحول با چه هدفی و به چه سمتی است؟
عقبماندگی کشور ناشی از غفلت، عدمتوجه و استفاده از ظرفیتهای موجود در کشور است
وی اظهار کرد: منظور از تحول، تحول در روشها و شیوهها، ایجاد حرکت جهشی و جهادی در بخشهای مختلف کشور است. لذا تحول در اصل انقلاب بحثی است که بیشتر مورد نظر غربگرایان است زیرا خواسته آنها نفی انقلاب و مبانی انقلاب است که توجه به آن توسط برخی در داخل کشور باعث عقب افتادگی شده است.
کارشناس فرهنگی به ضرورت و انجام تحول اشاره کرد و افزود: پیشرفتهای خوبی را در کشور در زمینههای مختلف شاهد بودیم اما در کنار این پیشرفتهای وسیع که در برخی از موارد وجود دارد، در برخی از جاها عقب ماندگیهایی داریم و مشکلاتی وجود دارد که این مشکلات و عقب ماندگی در حوزههای مختلف از جمله اقتصاد، عدالت و... را نمیتوان با حرکت عادی رفع کرد و برای حل این عقب ماندگیها نیاز به حرکت جهادی داریم.
زراعتکارمقدم گفت: مقام معظم رهبری فرمودند که عقب ماندگیهای موجود ناشی از غفلتهایی بوده و ایشان در سخنرانیهای متعددی به این موضوع اشاره کردند؛ در بیانیه گام دوم انقلاب نیز گفتند "عقبماندگیها ناشی از عدمتوجه و استفاده از ظرفیتهای موجود در کشور است".
فعالشدن ظرفیتهای کشور نیازمند حرکت جهشی، تحولی و جهادی است
وی عنوان کرد: بیتوجهی به ظرفیتها نیز به دلیل مسئولیت داشتن افرادی است که به نیروهای داخلی اعتماد نداشته و نگاه آنها به خارج از کشور بوده و این باعث شده که ظرفیتها بلااستفاده بماند و باعث عقبافتادگی شده است. لذا برای فعال شدن ظرفیتهای معطل مانده و استفاده نشده در کشور نیازمند حرکت جهشی، تحولی و جهادی هستیم.
کارشناس فرهنگی خاطرنشان کرد: در بحث تحول و منطق ایجاد تحول، یعنی وقتی قرار است تحول و تغییری ایجاد شود باید بدانیم این تغییر قرار است ما را به چه وضعیتی برساند؟ مقام معظم رهبری فرمودند هر تغییری مورد نظر نیست. در برخی از زمینهها بعضیها بحث تغییر را مطرح میکنند اما منظور از تغییر به چه سمتی را بیان نمیکنند. اینکه تغییری داشته باشیم ارزش نیست. تغییر وقتی ارزش پیدا میکند که ما را به سمت بهتر شدن برساند.
زراعتکارمقدم بیان کرد: در بحث تحول و تغییر، حرکت به سمت آرمانهای انقلاب اسلامی، عدالت، استقلال، اسلامیشدن جامعه و... مورد نظر است.
جوانان عنصر تحولآفرین هستند
وی تصریح کرد: مقام معظم رهبری از جوانان به عنوان عنصر تحول آفرین یاد کرده و عنوان میکنند که راه ایجاد تحول، تشکیل یک دولت معتقد به تحول و عنصر تحول آفرین است. اگر دولت معتقد به عنصر تحول آفرین ایجاد شود خود راه ایجاد تحول است که مقام معظم رهبری به آن اشاره کردند.
کارشناس فرهنگی تاکید کرد: در بحث اعتماد دولت به جوانان و ایجاد یک دولت جوان، در بیانیه گام دوم انقلاب نیز به آن اشاره شده است. ایشان فرمودند "اگر زمام امور مختلف کشور را به جوانان مومن، انقلابی، دانا و کاردان بدهیم این امید برآورده خواهد شد".
مشارکت حداکثری در انتخابات
زراعتکار مقدم در مورد مشارکت حداکثری در انتخابات، بیان کرد: انتخابات پرشور از جهات مختلف از جمله حضور مردم و مردم سالاری و اینکه از پشتوانه قوی برخوردار باشد برای کشور مهم است چراکه قدرت بازدارندگی کشور را بالا خواهد برد. حضور حداکثری مردم برای کشور عزت و آبرو خواهد داشت.
وی در خصوص اینکه انتخاب خوب و مطلوب چه شاخصههایی دارد، افزود: انتخاب خوب و مطلوب مهم است و فردی که قرار است به عنوان رئیس جمهور انتخاب شود باید با کفایت، با ایمان، مردمی، امیدوار، معتقد به ظرفیتهای درون کشور از جهات مختلف، معتقد به مردم و جوانان، عدالتخواه، دارای عملکرد انقلابی، روحیه ضدفساد و دارای معیارهای مختلفی که مقام معظم رهبری فرمودند باشد. این معیارها میتواند به ما در انتخاب رئیس جمهور در تراز انقلاب اسلامی کمک کند و مرحله سوم انقلاب که همان دولت اسلامی است را تحقق بخشد و گامی رو به جلو در جهت ایجاد تمدن نوین اسلامی و زمینه ساز ظهور حضرت حجت (عج) باشد.
دولت اسلامی یعنی دولتی که تمامی مسئولان آن اسلامی باشند
کارشناس فرهنگی اظهار کرد: مراحل رسیدن به تمدن نوین اسلامی و زمینه سازی ظهور عبارتند از انقلاب اسلامی، نظام اسلامی، دولت اسلامی، جامعه اسلامی و تمدن اسلامی که متاسفانه بیش از 40 سال است در دولت اسلامی متوقف شده و دولتی با مسئولان و کارگزارانی بر مردم حاکم است که هنوز فکر، روش و منش آنها اسلامی نیست. دولت اسلامی یعنی دولتی که تمامی مسئولان آن اسلامی باشند.
زراعتکارمقدم تاکید کرد: باید سعی کنیم در انتخابات ریاست جمهوری پیشرو زمینه را برای روی کار آمدن دولت اسلامی و در تراز انقلاب، با در نظر گرفتن معیارهای معرفی شده از طرف مقام معظم رهبری مهیا کنیم.
تشکلهای دانشجویی فرصتی بزرگ برای کشور / اهمیت مبانی فکری
وی در مورد نقش تشکلهای دانشجویی برای تشویق همگان به حضور در انتخابات، گفت: تشکلهای دانشجویی با مجموعههای زیادی از دانشجویان مواجه هستند و این فرصت بزرگی است. تشکلها میتوانند مجموعههای دانشجویی را با خود همراه و همفکر کنند لذا به این دلیل مقام معظم رهبری میفرمایند که تشکلهای دانشجویی باید به طور جدی برنامهریزی کنند و جهت تقویت مبانی فکری و معنوی جوانان و دانشجویان تلاش کنند.
کارشناس فرهنگی عنوان کرد: تقویت مبانی فکری، یکی از مسائلی است که مقام معظم رهبری در مورد ضرورت آن مباحثی را در اکثر سخنرانیها ارائه کردهاند و دلیل اینکه عدهای در مسیر انقلاب اسلامی از قطار انقلاب پیاده شدند به دلیل ضعف در مبانی فکری و معرفتی بوده است.
نقش تشکلهای دانشجویی در آشنایی مردم با معیارهای انتخاب اصلح
زراعتکار مقدم اظهار کرد: یکی از تکالیف خیلی مهمی که در حال حاضر مقام معظم رهبری به آن اشاره میکنند بحث انتخابات است و تشکلهای دانشجویی در این خصوص میتوانند برای دعوت به انتخابات نقش مهمی داشته باشند و معیارهای انتخاب اصلح را برای آشنایی مردم جهت انتخاب درست تبیین کنند.
دولت جوان انقلابی تحول آفرین است
وی در مورد دولت جوان انقلابی، بیان کرد: باتوجه به اینکه جوانان به عنوان عنصر تحول آفرین مطرح میشوند لذا دولتی که به عنوان دولت جوان انقلابی انتخاب میشود باید دولتی معتقد به جوانان باشد. قدر جوانان مومن، دانا و انقلابی را بداند لذا اگر این گونه دولتی روی کار بیاید و اعتقاد به نسل جوان داشته باشد قطعا میتواند تحولات مد نظر را ایجاد کند.
کارشناس فرهنگی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری طی سالهای اخیر نیز به دولت جوان انقلابی اشاره کردند و گفتهاند زمینه برای روی کارآمدن دولت جوان و حزب اللهی فراهم شود همچنین در دیدارهای ماه مبارک رمضان با دانشجویان، به آنها گفتند که بروید و خود را برای انجام مسئولیتهای سخت آماده کنید.
جوانان امید کشور هستند
زراعتکار مقدم بیان کرد: همچنین در گام دوم انقلاب از جوانان به عنوان امید کشور و افرادی که میتوانند مشکلات کشور را حل کنند یاد شده است. اگر دولتی روی کار بیاید که به جوانان اعتقاد داشته باشد این دولت میتواند از جوانها در پستهای مختلف مدیریتی استفاده کند و تحول آفرین باشد.
وی در مورد اینکه دولت نا امید لایق حکمرانی بر مردم نیست، افزود: بنا به گفته مقام معظم رهبری، یکی از معیارهای رئیس جمهور این است که فردی به عنوان رئیس جمهور انتخاب شود که لبریز از امید باشد. دولتی که ناامید، افسرده و خسته باشد کارهایش پیش نخواهد رفت. باید افرادی روی کار بیایند که امیدوار به آینده، نسل جوان و مسیر حرکت انقلاب اسلامی باشند تا شاهد پیشرفت کارها باشیم.
کارشناس فرهنگی در خصوص اینکه چرا رئیس جمهور باید معتقد به مردم، جوانان و ضد فساد باشد، گفت: مقام معظم رهبری یکی از شاخصههای انتخاب مطلوب را در این میبینند که دولتی که روی کار میآید باید دولت انقلابی، عدالتخواه و روحیه ضدفساد داشته باشد.
زراعتکارمقدم خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم در مورد کارکرد عدالت درکشور، نارضایتی خود را اعلام میکنند. البته گفتهاند که طی این سالها اقداماتی در کشور انجام شده اما در نظام جمهوری اسلامی ایران که عدالت باید یک گوهر بی همتا بر تارک نظام اسلامی باشد اینگونه کارکردی را فعلا ندارد و ایشان در این خصوص نارضایتی خود را اعلام میکنند و بازهم اینجا در بحث عدالت، مقام معظم رهبری میفرمایند:" برای اجرای عدالت مورد نظر که همان عدالت علوی است چشم امید برای عدالت به سمت جوانان است".
دولت با روحیه ضد فساد مطلوبترین دولت است
وی افزود: مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب در توصیه چهارم، بحث عدالت و ضد فساد را مطرح کرده و اشاره میکنند که عدالت و مبارزه با فساد لازم و ملزوم یکدیگر است لذا دولت با روحیه ضد فساد میتواند دولت مطلوب باشد و شاخصههای مورد نظر را دارد.
کارشناس فرهنگی تصریح کرد: مقام معظم رهبری در بیانه گام دوم در بحث عدالت اشاره میکنند که آنچه تاکنون انجام شده با آنچه باید انجام شود فاصله دارد. فاصله بین بایدها و واقعیتها در بحث عدالت نیز وجود دارد. اما نکتهای که خیلی برجسته است بحث امیدواری در خصوص برقراری عدالت است که در این خصوص چشم امید مقام معظم رهبری به جوانان است.
مصادیق بیعدالتی
زراعتکارمقدم گفت: از مصادیق بی عدالتی که در بیانیه گام دوم انقلاب به آن اشاره میشود بحث تبعیض در توزیع منابع عمومی و میدان دادن به ویژه خواری و مدارا کردن با فریبگران اقتصادی است.
وی تاکید کرد: فردی که میخواهد رئیس جمهور شود باید یک روحیه انقلابی و ضد فساد داشته باشد تا بتواند با میدان دادن به نسل جوان به عنوان عنصر محرک و تحولخواه در جامعه تحول مد نظر را ایجاد کرده و زمینه را برای ایجاد تمدن نوین اسلامی فراهم کند.
کارشناس فرهنگی در مورد انتخابات و ویژگیهای نامزد اصلح، تصریح کرد: اگر ویژگیهای نامزد اصلح را به دو بخش ویژگیهای فردی و کاری دسته بندی کنیم، ویژگیهای فردی این است که فرد به مبانی و ارزشهای اسلام انقلاب و منافع ملت پایبند باشد. با مردم صمیمی و خود را خدمتگزار مردم بداند. استکبار ستیز، شجاع و مقاوم در مقابل فشارهای دشمن، مومن و معتقد، به خدا توکل داشته و ساده زیست باشد از اشرافی گری دوری کند. متکی به مراکز ثروت و قدرت نباشد. امانتدار، پاک دامن، به دور از فساد و صادق باشد.
زراعتکار مقدم خاطرنشان کرد: ویژگیهای کاری یک نامزد برای مدیریت کشور این است که فرد قوی، کارآمد، خستگیناپذیر، دارای همت جهادی باشد، نیازهای جامعه و مردم را بداند و از درد آنها احساس درد کند، بصیر، هوشمند، با تدبیر و برنامه باشد. اهل اجرای عدالت و مبارزه با بی عدالتی باشد، در جهت آرمانها و پیشرفت کشور قدم بردارد، به قانون التزام داشته باشد، پای بند به اقتصاد مقاومتی بوده و برای پیشرفت کشور نگاهش به بیرون از مرزها نباشد.
انتهای پیام /