دوشنبه 5 آذر 1403

قدرت مانور ایران با پرتاب ماهواره نور / جمهوری اسلامی ایران جنگ طلب نیست

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
قدرت مانور ایران با پرتاب ماهواره نور / جمهوری اسلامی ایران جنگ طلب نیست

محمود بابایی گفت: پرتاب ماهواره نور توسط نیرو هوا و فشای سپاه پاسداران از توان و قدرت مانور ایران اسلامی خبر می دهد و جمهوری اسلامی ایران جنگ طلب نیست؛ اما در مقابل مسائل دفاعی و مرزی خود هیچ گاه کوتاه نیامده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمود بابایی در گفتگو با راه آرمان؛ با اشاره به پرتاب ماهواره نور توسط نیرو هوا و فضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و با تأکید بر اینکه این اقدام کار بسیار بزرگی است، گفت: معمولا اتفاقات بزرگ در شرایط عادی قابل هضم است و زمانی که کشورها و مراکز مختلف درگیر مسائل حاد هستند دیدن چنین اتفاقات خاصی اهمیت بسیار زیادی پیدا می کند که شاید برای سایر کشورها قابل هضم نباشد.

استادیار بخش علوم سیاسی دانشگاه شهید باهنر کرمان با بیان اینکه پرتاب ماهواره نور نشان دهنده قدرت درونی یک مجموعه و سازمان مدیریت شده است، تصریح کرد: زمانی که با مشکل و بحران مواجه می شویم اهداف بلند مدت را فراموش نمی کنیم و معمولا در طراحی استراتژی زمانی که برنامه های بلند مدت را طراحی می کنیم؛ برنامه های کوتاه مدت و میان مدت را نیز مد نظر قرار می دهیم.

مسائل اقتضاعی نباید تمامیت را زیر سوال ببرد / پرتاب ماهواره نشان داد که ایران اهداف بلند مدت خود را در بحران کرونا فراموش نکرده است

کارشناس روابط بین الملل ادامه داد: مدیران در طراحی برنامه های کوتاه مدت و میان مدت همواره در نظر دارند که برنامه ها در راستای یکدیگر باشند تا هدف راهبردی و بلند مدت انجام شود.

وی افزود: در طراحی این برنامه ها معمولا فضایی را برای اتفاقات غیر مترقبه باز می گذارند و در این راستا مسائل اقتضاعی می تواند تأثیر گذار باشد؛ اما مهم این است که شما را حداقل امکان از هدف اصلی دور نکند.

بابایی بیان کرد: ما در این اقدام پرتاب ماهواره نور با کشوری مواجه هستیم که دچار بحران و مسائل اقتصادی شده و در عین حال با یک بیماری فراگیر جهانی مواجه است که این مسئله خود نیز یک بحران پزشکی است و در کنار آن بحران اقتصادی و زیست محیطی را در پی دارد و این مسائل اقتضاعی که به وجود می آید نباید راهبردهای شما را تحت تأثیر قرار دهد.

استادیار بخش علوم سیاسی دانشگاه شهید باهنر کرمان با بیان اینکه مسائل اقتضاعی نباید تمامیت شما را زیر سوال ببرد، عنوان کرد: حرکت صورت گرفته از سوی جمهوری اسلامی ایران و در این برهه خاص می توانیم مسائل اقتضاعی را مدیریت کنیم و برنامه های کوتاه مدت خود را نیز داشته باشیم و در کنار آن اهداف بلند مدت را نیز فراموش نکنیم و بر روی آنها سرمایه گذاری کنیم.

بومی سازی فضا؛ برگ برنده ایران است / متکی بودن به سیستم ماهواره نظامی سایر کشورها سبب لطمه می شود

کارشناس روابط بین الملل با اشاره به مطلب فوق تأکید کرد: این مسئله نقطه قوت بسیار مهمی است که یک سازمان از هدف نهایی و راهبردی خود دور نشود و همواره بتواند آن را مد نظر داشته باشد.

وی اظهار کرد: ماهواره نور جمهوری اسلامی ایران امکاناتی را در بعد نظامی دارد که می توانیم رصد نظامی داشته باشیم و این مسئله تأثیر گذاری در سیستم دفاعی کشور می تواند داشته باشد؛ وقتی که ماهواره نظامی بر فضا تسلط پیدا می کند به گونه ای از فضای نظامی سایر کشورها استقلال داشته باشد؛ این مسئله که بومی سازی فضا ایران محسوب می شود؛ برگ برنده ای برای ماست.

بابایی ادامه داد: در جنگ های قرن اخیر در افغانستان و عراق تجربه خوبی کسب کردیم و آن اینکه متکی بودن به مدیریت سیستم ماهواره نظامی که توسط قدرت های جهان اداره می شود به ما لطمه بسیار وارد می کند؛ به عنوان مثال در جنگ گروه های افغانستانی با آمریکا چندین بار در این زمینه دچار مشکل شدند و آمریکایی ها ماهواره را از دسترسشان خارج شده است چرا که کنترل سیستم ماهواره ای به دست گروه های افغان نبود.

استادیار بخش علوم سیاسی دانشگاه شهید باهنر کرمان افزود: استقلال در فضای نظامی یک کشور موجب می شود که فضای مدیریتی جنگ وابسته به سیستم راهبری طرف مقابل نباشد و خود این مسئله برگ برنده است و از سوی دیگر این اقدام در شرایطی که کشورها درگیر مسائل اقتضاعی هستند؛ مسئله را بسیار مهمتر می کند.

توانایی و قدرت مانور ایران با پرتاب ماهواره نور / صلح آمیز نبودن فعالیت ماهواره ای ایران؛ مبنای علمی و قانونی ندارد

کارشناس روابط بین الملل تصریح کرد: اگر در شرایط کرونا نبودیم و کشورها درگیری عادی خود را داشتند و پرتاب ماهواره نور صورت می گرفت؛ نسبت به اینکه کشورها درگیر فضای بیماری کرونا هستند و جامعه قرنطینه است متفاوت خواهد بود و این اقدام از توان و قدرت مانور ایران اسلامی خبر می دهد.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از موضع گیری های صورت گرفته در این زمینه نشان می دهد که کشورهای اروپایی با مانور قدرت جمهوری اسلامی ایران مشکل دارند، ابراز کرد: کشوری که تحریم های متعدد نظامی، سیاسی، بهداشتی، اقتصادی و... را تحمل می کند و در چنین شرایطی می تواند قدرت خود را به نمایش بگذارد؛ قابل توجه است که طرف مقابل موضع گیری داشته باشند.

بابایی بیان کرد: موضع گیری مقامات آمریکایی همواره با پروپوگاندای رسانه ای علیه جمهوری اسلامی ایران همراه بوده است؛ چرا که ایران اسلامی می خواهد استقلال و فعالیت موفقی داشته باشد و اینکه آنان عنوان می کنند اقدام ایران صلح امیز نیست و به مسائل صلح جهانی لطمه وارد می کند پایه و مبنای درست علمی و قانونی ندارد.

استادیار بخش علوم سیاسی دانشگاه شهید باهنر کرمان با بیان اینکه نظریه پردازان غربی جنگ برای صلح را مطرح می کنند، اظهار کرد: زمانی که قدرت بازدارندگی کشورها افزایش پیدا کند؛ این مسئله مانع از جنگ خواهد شد اینکه ایران در فضای نظامی پیشرفت کند فضای جهان امن خواهد شد نه آنکه این مسئله موجب ناامن شدن جهان شود؛ چرا که این سیگنال به طرف مقابل ارسال می شود که با راه انداختن جنگ با هزینه بالایی مواجه خواهید شد.

افزایش قدرت بازدارندگی، مانع از وقوع جنگ می شود / ایران اسلامی جنگ طلب نیست / قدرت های جهان با هویت ایران مشکل دارند

کارشناس روابط بین الملل با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران پس از پیروزی انقلاب ثابت کرده که کشوری جنگ طلب نیست، گفت: ایران طی چهل و دو ساله گذشته آغاز کننده هیچ جنگی نبوده است و در دفاع از خود کوتاه نیامده و در این عرصه بعد متقابل بسیار مهم است که در رویکرد جمهوری اسلامی ایران وجود دارد و باید به نمایش بگذارد.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران جنگ طلب نیست؛ اما در مقابل مسائل دفاعی و مرزی خود هیچ گاه کوتاه نیامده است و حاضر نیست به طرف مقابل خود امتیاز دهد و این مسئله را به عنوان خط قرمز خود می داند و همواره پای منافع خود ایستاده است.

بابایی با بیان اینکه این را می دانیم که قدرت های بزرگ جهان با موجودیت، اصل، درون مایه و هویت ایران مشکل دارند نه با ابرازهای ایران، افزود: بسیاری از کشورها همچون چین، هند، پاکستان و... دارای فعالیت هسته ای حتی خطرناک تر از ایران هستند؛ اما قدرت های جهان و نظام سلطه آنها را مدیریت می کنند.

استادیار بخش علوم سیاسی دانشگاه شهید باهنر کرمان گفت: مسئله برای قدرت های جهان این است که جمهوری اسلامی ایران می خواهد مستقل و بازیگر تأثیر گذار بر روابط بین الملل باشد و این در حالی است که نظام سلطه با اصل موجودیت ما مشکل دارد و ایران را آنگونه می پذیرند که کشوری تضعیف شده و تحت کنترل باشد.

کارشناس روابط بین الملل در پایان خاطر نشان کرد: تا زمانی که جمهوری اسلامی ایران بخواهد روی پای خود بیاستد، تصمیم گیر باشد و استقلال خود را در نظام بین الملل حفظ کند؛ موضع گیری های نظام سلطه بهانه است و مردم ما در طی سالیان اخیر تجربیات کسب کرده اند و در این خصوص کاملا واقف شده اند.

انتهای پیام /