قرارداد VAR امضا شد اما برخیها از داخل شیطنت کردند!
نایب رئیس دوم فدراسیون فوتبال اعلام کرد مهدی تاج بهزودی یک تفاهمنامه با فدراسیون عربستان امضا خواهد کرد و به این ترتیب مشکل بازی در زمین بیطرف حل خواهد شد.
به گزارش مشرق، منصور قنبرزاده درباره تشکیل کارگروه نظارت بر سقف بودجه باشگاهها و تخلفاتی که گفته میشود برخی باشگاهها در رعایت قوانین داشتهاند، اظهار داشت: از لفظ تخلف استفاده نکنیم؛ در دستورالعمل مقرراتی تعریف شده و به همه باشگاهها ابلاغ شده است. در حجم وسیعی از قراردادها یک تعدادی اشکالات دیده شد. واقعیت این است که بسیاری از باشگاهها در روزهای آخر قراردادها را ثبت کردند و حجم موارد زیاد شد. بعداً متوجه شدیم که مواردی وجود داشت و سازمان بازرسی بررسی کرد. این سازمان ابتدا هم سازمان لیگ را مورد خطاب قرار داد و گفت ایراداتی در قراردادها وجود دارد. مثلاً یک باشگاه قرارداد را به نوعی بسته بود که به نوعی قرارداد ارزی محسوب میشود و در واقع دور زدن قانون بود. این موضوع را سازمان بازرسی با ما مکاتبه و اعلام کرد از دستورالعمل تخطی شده است و ما این موضوع را به کمیته انضباطی ارجاع دادیم.
وی در پاسخ به این پرسش که گفته میشود یک باشگاه با یک بازیکن قرارداد پنج میلیاردی امضا کرده و در مقابل با همسر این بازیکن در تیم والیبال این باشگاه قرارداد 15 میلیاردی بسته شده است، گفت: صد درصد این خبر کذب است. ما باید حواسمان باشد بازیکنانمان و خانواده آنها را اینطور تخریب نکنیم. آن چیزی که در سازمان لیگ ثبت شده این رقم نیست و این خبر کذب است. در والیبال هم ما اشرافی نداریم. چنین اتفاقی رخ نداده است و آن بازیکن هم حق پیگیری از مقامات قضایی را دارد. این دستورالعمل نباید چماقی روی سر باشد. به هر حال بازیکنان هم زحمت میکشند و نباید تحتالشعاع این اتفاقات قرار بگیرند. نباید هجمهای روی بازیکنان باشد.
«آیا باشگاهها مجوز این را دارند که قراردادهای امسال خود را با سال بعد تهاتر کنند؟»، نایب رئیس دوم فدراسیون فوتبال در پاسخ به طرح این سؤال تصریح کرد: اصلاً فلسفه وجود کارگروه، ساماندهی میزان بودجه با هزینهها بوده است. یکی از دلایل تشکیل کارگروه گزارشی بود که کمیته مجوز حرفهای به فدراسیون داد و اعلام کرد اگر اینطور ادامه دهیم حتی لیگ حرفهای ما هم تحتالشعاع قرار میگیرد. یکی از دلایل ورود این بود که آیتم مجوز حرفهای رعایت شود. بنابراین اینکه باشگاهی یک چهارم قرارداد بازیکنش را برای سال اول در نظر بگیرد و سه چهارم را برای فصل بعد ثبت کند هدف کلی کارگروه را از بین میبرد و تعهداتی برای سال بعد ایجاد میکند که تحقق پیدا نمیکند. مثلاً بهعنوان نمونه اتفاقی که برای استقلال افتاد. برخی از مدیران عامل باشگاهها هم گفتند که اگر کنترل نمیشد امسال چهار پنج باشگاه تعهد بیش از هزار میلیارد تومان ایجاد میکردند. تهاتر مغایر با قانون کارگروه است، چون در قانون گفتهایم سال بعد 25 درصد میتوانیم افزایش قرارداد داشته باشیم. پس این اتفاق مغایر قانون است. این اتفاق را هم سازمان بازرسی بهعنوان یک گزارش به ما ارسال کرده است. تمام این موارد صورتجلسه و به کمیته انضباطی ارسال شد. سازمان بازرسی هم از ما مدارک خواست چون باشگاه موردنظر از منابع دولتی استفاده میکرد. اخلاقاً صحیح نیست اسم باشگاهی را بیاوریم.
قنبرزاده در مورد اینکه استقلال و پرسپولیس نسبت به تخلف رخ داده از سوی یک باشگاه اعتراض داشتند و بهصورت رسمی این موضوع را اعلام کردند، گفت: نامه استقلال به دست ما رسیده است، اما پرسپولیس نه! شکایت استقلال ثبت و به کمیته انضباطی ارجاع شده است و در پروندهای که ما تشکیل دادیم شکایت باشگاه استقلال هم وجود دارد.
وی در پاسخ به این پرسش که «آیا گزارشات فقط علیه یک باشگاه بوده است؟»، تصریح کرد: به طور مثال یک باشگاه بازیکن خارجی داشته و مالیاتش را به حساب باشگاه نوشته است. آن باشگاه هم اتفاقاً از منابع دولتی استفاده میکرد. فرصت دادیم تا اصلاح کنند. در این مورد هم سازمان بازرسی ورود کرده و زمان دادیم تا قرارداد را اصلاح کنند؛ اگر اصلاح نکنند پرونده را به ارکان قضایی ارجاع میدهیم. همانطور که میدانید بحث قرارداد ارزی ابلاغیه ما نبود و از نهادهای نظارتی این ابلاغیه صورت گرفت. باشگاه مورد نظر مدعی است قبل از این ابلاغیه قرارداد را بسته است.
«شما و مهدی تاج بیش از این اعلام کرده بودید هر باشگاهی از قانون تخطی کند در بازیهایش 3 بر صفر بازنده اعلام خواهد شد.»، نایب رئیس فدراسیون فوتبال در واکنش به طرح این موضوع گفت: کمیته های قضایی ما کاملاً مستقل هستند. در جاهایی برای رئیس فدراسیون هم محرومیت در نظر میگیرند. ما این اتفاقات را ارجاع میدهیم و ارکان انضباطی باید رأی بدهند.
قنبرزاده در واکنش به طرح این موضوع که ارکان قضایی فدراسیون از طریق مجمع فدراسیون انتخاب نشدهاند، توضیح داد: قبل از مجمع 28 اسفند کمیتههای قضایی ما مصوبه مجمع را نداشتند، ولی نمیتوانستیم کار را متوقف کنیم. در مجمع 28 اسفند این اتفاق افتاد و ما رأی مجمع را گرفتیم که کمیتهها فعلاً تا برگزاری مجمع انتخاباتی بعدی به کار خود ادامه دهند. البته مجوز این موضوع از مجمع گرفته شده است و کمیتههای قضایی کاملاً قانونی به کار خود ادامه میدهند.
وی ادامه داد: کمیته انضباطی پیش از این یک نامهای به سازمان لیگ و باشگاهها دادند که چون دستورالعمل کارگروه نظارت بر سقف بودجه باشگاهها مجوز هیئت رئیسه را دارد، قانون است و تخطی از آن تخلف محسوب میشود. اینکه میگویم تخلف است یا نه به خاطر این است که کمیته انضباطی باید تصمیم بگیرد و آنها مرجع هستند.
نایب رئیس فدراسیون فوتبال درباره اینکه باشگاههای خصوصی مانند تراکتور معتقد هستند نباید به سازمان بازرسی پاسخگو باشند و از جیب خودشان هزینه میکنند، گفت: باشگاههای خصوصی ما خیلی اندک هستند. اگرچه سازمان بازرسی به این باشگاهها ورود ندارد، ولی این دستورالمعل یک قانون شده است. حتی باشگاههای خصوصی اگر از قانون تخطی کنند با دولتیها هیچ تفاوتی ندارند.
قنبرزاده در مورد قرارداد بازیکنانی مانند عیسیآل کثیر که ثبت نشده است و آیا قابلیت رسیدگی در مراجع قانونی دارد یا خیر، یادآور شد: در دستورالعمل گفته شده اگر قراردادی امضا شد مسئولیت آن با افرادی است که حق امضا دارند. بله ممکن است فرد به فیفا برود و ضرر و زیانی متوجه باشگاه شود که باید مدیرعامل پاسخگو باشد. قطعاً اگر دولتی باشد نهادهای نظارتی ورود خواهند کرد. اگر یک بازیکن حرفهای باشد به خودش اجازه نمیدهد قبل از اینکه قراردادش ثبت شود حتی یک جلسه تمرین برود. من خلاصه بگویم مدیرعامل باید پاسخگو باشد.
وی در مورد آخرین وضعیت میزبانی تیمهای ایرانی از تیم های عربستانی تصریح کرد: کمیتههای اجرایی AFC تا اطلاع ثانوی بازی طرفین را در کشورهای ثالث تعیین کرده بودند، اما ریاست فدراسیون فوتبال با ریاست عربستان یک دیپلماسی را در پی گرفتند که تا وزارت امور خارجه دو کشور هم پیش رفت و یکی از دستورهای کارشان در دیدار اخیر درباره مسابقات ورزشی بود. تفاهمنامهای به زودی امضا میشود تا این مشکل حل شود. اطلاعی که دارم این است که براساس این تفاهمنامه ممنوعیتی که در کمیته اجرایی AFC بود لغود شود. این تفاهم در شرف انجام است. یکی از هدفهای حضور تاج در استرالیا هم همین بود.
نایب رئیس فدراسیون فوتبال در مورد آخرین وضعیت ورود VAR به ایران نیز گفت: اتفاقاتی خوبی در حال افتادن بود ولی یک شیطنتهای از کشور خودمان رخ داد که باعث شد این اتفاق نیفتاد. یک قرارداد پنج ساله امضا کردند و تقریباً کار تمام شده بود و حتی متن را آماده کردیم تا باشگاهها قرارداد ببندند اما متأسفانه از داخل کشور اطلاعاتی دادند که بیش از 10 درصد قطعات این شرکت آمریکایی است و به همین دلیل اجازه ورود آن به داخل را ندادند. تا همینجا میگویم. در واقع این شیطنت خیانت به کشور بود. اگر آن اتفاق نمی افتاد الان VAR در کشور بود. آن یک کشور مورد تأیید فیفا بود.
قنبرزاده گفت: خوشبختانه تاج تجربه خوبی از اتفاق قبلی به دست آورد و کارهای خوبی انجام دادند. پیگیریهایی انجام دادند و از طریق وزارت ورزش مکاتباتی انجام شد. اولین اقدام بعد از حضور کیومرث هاشمی در ورزات ورزش هم این بود که موافقت کرد تا 2 میلیون و 700 هزار یورو برای نصب VAR در هفت ورزشگاه دولتی تخصیص داده شود. این پول برای فدراسیون نیست و این پول به ورزشگاه ها داده میشود. برای ورزشگاههایی که دولتی هستند و دیگر از باشگاهها پولی گرفته نمیشود. بعضی ورزشگاهها هم که مشکل مالی نداشتند و فقط باید یک شرکت که مجوز داشته باشد.
وی ادامه داد: تاج با فیفا رایزنی کرده تا شرکتی که مورد تأیید فیفا باشد را خود فیفا به ایران بیاورد. از کانال فیفا هم این اتفاق بیفتد. مثل اتفاقی که در جام جهانی افتاد. در جام جهانی بسیاری از هزینههای ما از طریق پولی که در فیفا بلوکه بود انجام شد.
نایب رئیس فدراسیون فوتبال در مورد الزام VAR برای لیگ قهرمانان آسیا نیز توضیح داد: ورزشگاه آزادی دست شرکت تجهیز و توسعه است و فدراسیون یک هماهنگ کننده است. تاج هم مکرر پیگیری میکند و با این رویهای که من دیدم انشاءالله این اتفاق خواهد افتاد. بازدیدی هم مسئولان AFC خواهند داشت و ظاهراً تجهیزاتی که دارند نیاز به امکانات زیادی ندارد.
«گفته میشود باشگاه استقلال 15 روز با فدراسیون فوتبال نامهنگاری انجام داده که باشگاه شاهین اصلاً فعالیتی ندارد و تعلل در همین نامهنگاری باعث بسته شده پنجره نقلوانتقالاتی این باشگاه شده است». قنبرزاده در پاسخ به این موضوع عنوان کرد: فرآیند بسته شدن پنجره نقلوانتقالاتی کاملاً مشخص شد. تا جایی که میدانم 45 روز قبل مکاتبه شده و درباره حق رشد توضیح خواستند. این نامه که 15 روز قبل آمده را من هم دیدم. بله این اتفاق افتاده و کمیته وضعیت نظری داده است ولی از آنطرف کمیته بینالملل ما با این نظر اختلاف داشته است. من اشراف زیادی روی قوانین ندارم، اما همان روزی که پنجره بسته شد، تاج دستوری داد و نامهای به فیفا زده شد که این باشگاه از سال 95 غیر فعال بوده است. حالا قوانینی وجود دارد که باید فیفا در مورد آن نظر بدهد. هیچ جای نگرانی نیست و این باشگاه در سهمیه فیفا جا دارد و این مشکل به راحتی حل میشود.
وی درباره تیم فوتبال امید و همکاری باشگاهها با این تیم توضیح داد: ما یک قوانین بیرونی داریم که باشگاهها در فیفادی حتما باید به تیم ملی بازیکن بدهند، ولی یک قوانین داخلی هم داریم. ما مصوباتی در هیئت رئیسه داریم که اگر تعداد بازیکنان یک تیم در تیمهای ملی بیشتر از سه بازیکن باشد ما میتوانیم بازیهای تیم مورد نظر را به تعویق بیندازیم. باید این موضوعات را دوستانه حل کنیم. ما باید با تفاهم بنشینیم و صحبت کنیم. میدانم تاج هم رایزنی کرده و نظر مثبت باشگاهها را گرفته است.
نایب رئیس فدراسیون فوتبال در پاسخ به این پرسش که به نظرش دربی تهران حدوداً در چه تاریخی برگزار خواهد شد، گفت: حدود 21 روز که قطعاً نخواهیم داشت. تقریباً همان اواسط مهر خواهد بود.