دوشنبه 5 آذر 1403

قرنطینه‌های خانگی، پاتوقی برای کتاب و ورزش

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
قرنطینه‌های خانگی، پاتوقی برای کتاب و ورزش

بجنورد - ایرنا - بازی‌ها و سرگرمی‌های قدیمی، کتاب، موسیقی و ورزش، این روزها در قرنطینه‌های خانگی مردم خراسان شمالی رونقی دوباره گرفته است و باید گفت که کرونا علاوه بر خانه‌نشین کردن مردم، آنان را کتابخوان هم کرده است.

می گفت سال ها بود که کتاب خواندن را فراموش کرده بودم، کتاب های بسیاری خریده و نخوانده در کمد جا داده بودم تا در فرصتی مناسب آنها را بخوانم و اکنون قرنطینه خانگی کرونا مرا به یاد آنها انداخته و این روزها کارم شده است خواندن کتاب هایی که فراموششان کرده بودم و چه لذتی هم دارد.

کرونا اگرچه مردم را خانه نشین کرد اما در این خانه نشینی ها مردم راه های جدیدی برای شادی و سرگرمی پیدا کردند که نگاهی به آنها می تواند تنوع ده ها سرگرمی خانگی را نشان دهد.

چرا قرنطینه؟

نباید خودتان را در دنیای کوچک قرنطینگی تنها بگذارید چرا که بار روانی سنگینی در پی خواهد داشت و در این روزها اگر با اعضای خانوده هستید می توانید سرگرمی های فکری را به دنیای خود اضافه کنید

نه تنها اکنون بلکه در هر زمان که شیوع ویروس ها به کابوسی در دنیا بدل شده است بهترین کار ممکن، از سر راه ویروس کنار رفتن و قرنطینه است.

این که چرا باید در خانه ماند و چرا باید قرنطینه شد بر همگان واضح و روشن است اما برای آن هایی که هنوز در این زمینه توجیه نیستند و کرونا را جدی نگرفته اند باید توصیه هایی از پزشکان را یادآور شد.

یک پزشک متخصص بیماری های عفونی با تایید این راهکار می گوید: یکی از ویژگی های ویروس کرونا ماندگاری طولانی آن در محیط است و همین امر موجب شیوع گسترده کرونا شده است.

دکتر نیما سلیمانی می افزاید: هر چه از محیط های پررفت و آمد دور بمانید بهتر می توانید این ویروس را از چرخه گسترش دور کنید.

وی تاکید می کند: مدت زمان ماندگاری این ویروس از 2 ساعت تا 20 روز و حتی بیش از این نیز شده است و این ارقام از پژوهش هایی به دست آمده که بعد از شیوع کرونا صورت گرفته است.

وی در ادامه می گوید: هر یک از افرادی که به این بیماری مبتلا می شوند می توانند 4 نفر دیگر را هم گرفتار کنند بنا بر این قرار نگرفتن در چرخه ابتلا و قرنطینه شدن بهترین روش برای مبارزه است زیرا این چرخه برای تکمیل، نیاز به دیگران دارد و زمانی که کسی نباشد نمی تواند شیوع پیدا کرده و انسانها را بیمار کند.

وی به این موضوع نیز اشاره می کند که پیشگیری همیشه بهتر از درمان است و می افزاید: تاثیر کرونا بر بدن به عنوان یک ویروس جدید هنوز شناخته شده نیست و آنچه می دانیم در مدت کمی به دست آمده و ممکن است هر چه بگذرد نتایجی به دست آید که اوضاع را بهتر کند اما احتمال عکس آن نیز هست.

دکتر سلیمانی می افزاید: بنابراین باید با اقداماتی مانند قرنطینه خانگی از بیمار شدن جلوگیری کرد آن هم بیماریی که در مدت کم تلفات زیادی ایجاد کرده است و از سوی دیگر اگر بیمار شویم در این وضعیت بحرانی ممکن است از مراقبت های لازم بهره مند نشویم.

وی در عین حال انگشت خود را بر مهمترین بخش بیماری که شیوع و همه گیری سریع آن است گذاشته و می گوید: بیمار شدن مترادف است با آلوده کردن دیگران و در حالی که هر فرد می تواند افراد بی شماری را آلوده کند و بر همین اساس باید در قرنطینه خانگی ماند.

وی می گوید: در شرایطی این گونه، نه تنها باید مردم خود را قرنطینه کنند بلکه باید شهرها هم قرنطینه شوند.

این متخصص بیماری های عفونی با بیان اینکه قرنطینه خانگی می تواند تاثیر بسیار زیادی بر کاهش همه گیری کرونا داشته باشد، می افزاید: دوران قرنطینه احتمالا دوران پر استرسی خواهد بود و لارم است تدابیر خاصی در این دوران دیده شود تا روح و روان مردم آسیب نبیند.

قرنطینه و سرگرمی های مختلف 

این روزها بسیاری از مردم خراسان شمالی همچون دیگر هموطنان با شعار در خانه بمانیم و کرونا را شکست دهیم در قرنطینه خانگی هستند.

یک شهروند بجنوردی در این خصوص به نکات قابل توجهی اشاره کرده و می گوید: در این دوران به خاطر قطع ارتباط نسبی با دنیای روزمره خود، دوستان و آشنایان، احتمال کلافگی بسیار زیاد است و از همین رو بهتر است که اسباب و وسایلی که بتواند وقت ما را پر کند و آن را به بطالت تبدیل نکند همراه داشته باشیم.

جواد احمدیان می افزاید: این روزها تمام داستان هایی که مادر و مادر بزرگم به زبان ترکی برای ما نقل می کردند را جمع آوری می کنم و هر شب با یکی از این قصه ها همراه شده ام و آن ها را با همان لهجه شیرین ضبط می کنم تا پس از این قرنطینه به عنوان کتاب صوتی و یا کتاب داستان منتشر کنم.

او می افزاید: این روزها فرصت شنیدن موسیقی را دارم و فیلم هایی که مدت ها بود کنار گذشته بودم را می بینم و از همه مهمتر در کنار خانواده وقت می گذرانم و قرنطینه فرصت در کنار خانواده بودن را به من داده است.

یکی از بانوی بجنوردی هم می گوید: رسیدگی به خانه و زندگی از خوبی های قرنطینه است و هم چنین در این مدت با دوستانم کانالی در واتساپ ایجاد کرده ایم که هر روز یک چالش را انتخاب می کرده و آن را درخانه انجام می دهیم و نتایج آن را هم در کانال اعلام می کنیم، به عنوان مثال برای روز پدر همه در خانه کیک پختیم و تزیین آن چالشی بود که انجام شد و سرگرمی خوبی بود.

ورزش در خانه

باید با اقداماتی مانند قرنطینه خانگی از بیمار شدن جلوگیری کرد آن هم بیماریی که در مدت کم تلفات زیادی ایجاد کرده است

لیلا زاهدی ادامه می دهد: گاهی با بچه ها و همسرم اسم فامیل بازی می کنیم و منچ و بازی های دیگر از سرگرمی هایی است که به آن می پردازیم.

او می افزاید: ورزش های سبک را هم در کنار خانواده انجام می دهم تا به سلامت خود کمک کنم.

وی با بیان اینکه پختن غذاهای محلی هم از چالش هایی بود که در گروه واتساپی خود اجرا کرده است می گوید: پختن غذاهایی مانند کچی ترک ها که مخلوطی از آرد گندم و برنج است و با کشک و شیره انگور خورده می شود و همچنین نان و فطیر خانگی از برنامه هایی بود که انجام داده ایم.

وی می افزاید: سختی این روزها بسیاری از مردم را به فکر انداخته است و با توجه به روحیه انسان دوستی که در بین بانوان وجود دارد بسیاری از وسایل مازاد خود را جدا کرده ایم تا در اختیار نیازمندان قرار بگیرد.

وی می گوید: همراهی و همدلی که بین اعضای خانواده ها ایجاد شده و در کنار هم بودن هدیه خدا بود و امیدواریم این بیماری با همت همه مردم شکست بخورد و بهار زیبایی داشته باشیم.

یکی دیگر از افرادی که در قرنطینه خانگی قرار گرفته است، می گوید: گوشی موبایل، دسترسی به اینترنت، کتاب و فیلم جزو ضروریاتی است که کمتر به چشم می‌آید اما در دوران قرنطینه لازم است.

سرگرمی های فکری

وی با بیان این که قرنطینه الزاما به معنای قطع ارتباط کلی با دنیای خارج نیست می گوید: نباید خودتان را در دنیای کوچک قرنطینگی تنها بگذارید چرا که بار روانی سنگینی در پی خواهد داشت و در این روزها اگر با اعضای خانواده هستید، می توانید سرگرمی های فکری را به دنیای خود اضافه کنید.

محمد رحمانی می افزاید: این روزها بازی های قدیمی منسوخ شده را مانند گل و پوچ، اسم و فامیل و منچ دوباره احیا کرده ایم و علاوه بر آن کتاب های خوبی هم به شکل کتاب صوتی و قصه های رادیویی را گوش می دهیم که تجربه تازه ای است.

او می گوید: کتاب های صوتی تجربه تازه ای است که روحیه خوبی در انسان ایجاد می کند.

شهروند بجنوردی: این روزها برخی بازی های قدیمی منسوخ شده مانند گل یا پوچ، اسم و فامیل و منچ بازی را دوباره احیا کرده ایم

وی تاکید می کند: در دوران قرنطینه سعی می کنیم اخبار کذب و شایعات را پیگیری نکنیم و استرس را از خود و کسانی که با ما زندگی می کنند دور کنیم و در هر حال امیدواریم این دوران تمام شود و زندگی به روال عادی بازگردد.

او می گوید: در خانه ماندن فرصتی را فراهم کرد که کارهایی مانند باغبانی و تمیز و تعویض کردن گلدان ها و رسیدگی به باغچه ها را در هوای خوب این روزها با اعضای خانواده انجام دهیم و برای بهار و تابستان سبزی و گل بکاریم که فرصتی عالی بود.

یک بانوی بجنوردی نیز می گوید: مصادف شدن قرنطینه خانگی با خانه تکانی فرصت خوبی را در اختیار من قرار داد تا تمام خانه را با کمک اعضای خانه تمیز و ضد عفونی کنم و بتوانم بعد از مدت ها به امور خانه برسم و از دیگر سو بسیاری از وسایل قدیمی و مازادم را از خانه خارج و خانه را خلوت کنم.

وی اظهار می کند: این روزها تمام کامواهای قدیمی ام را جمع کرده ام و هر شب به دخترانم قلاب بافی و بافتن کاموا را می آموزم که سرگرمی خوبی است.

او می گوید: امیدوارم که وضعیت به زودی عادی شود اما تصمیم گرفته ام حتما شیرینی پزی و خیاطی را هم از طریق اینترنت و کانال های فضای مجازی دنبال کنم و بیاموزم.

مردم در خانه بمانند

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی خراسان شمالی، با اشاره به افزایش شمار مبتلایان کووید 19 در استان، یکی از عوامل افزایش تعداد بیماران کرونا در خراسان شمالی را افزایش ترددهای برون استانی به استان در روزهای گذشته خوانده و می گوید: تاکنون شمار بیماران کرونایی خراسان شمالی به 97 نفر رسیده است.

دکتر سیداحمد هاشمی، بهترین کار در شرایط کنونی را ماندن در خانه دانسته و از شهروندان می خواهد تا جایی که ضرورت ایجاب نمی کند از منزل خارج نشوند و از تجمع در فضاهای شلوغ پرهیز کرده و شستن مکرر دست‌ها و دست نزدن به دهان بینی و چشم را فراموش نکنند. وی با تاکید بر لزوم رعایت بهداشت فردی، از مردم درخواست می کند که در صورت مشاهده موارد و رفتارهای غیربهداشتی در بخش‌های مختلف، به افراد متذکر شوند و به سهم خود از انتقال و انتشار این بیماری جلوگیری کنند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان: اگر همه مردم دغدغه کنترل و کاهش بیماری را نداشته باشند، با بسیج همه نهادها و دستگاهها هم نمی‌توان این بیماری را مهار کرد

وی با اشاره به تعطیلی مدارس و دانشگاهها و متعاقب آن تعطیلی نوروزی، خاطرنشان می کند: متاسفانه برخی افراد این وضعیت را فرصت مناسبی برای مسافرت تلقی کرده و اقدام به بستن بار سفر می کنند در حالیکه از آنها تقاضا داریم در خانه بمانند و از مسافرت های غیرضروری پرهیز کنند تا خود و خانواده خود را گرفتار این ویروس نکنند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، یکی از معضلات موجود را حضور بسیاری از مردم در بازارها با توجه به قرار گرفتن در آستانه نوروز دانست و گفت: وقتی به بازار سرکشی می کنیم گاهی احساس می شود کسی خبری از این ویروس و خطرات آن ندارد. دکتر هاشمی از کسانی که قصد خرید دارند خواست خریدهای خود را به تاخیر انداخته و یا از طریق نرم افزار طراحی شده «سروینا» اقدام به خرید اینترنتی اقلام مورد نیاز خود کنند.

وی می گوید: اگر همه مردم دغدغه کنترل و کاهش این بیماری را نداشته باشند، حتی با بسیج همه نهادها و دستگاهها هم نمی‌توان این بیماری را مهار کرده و شکست داد، بنابراین از مردم می خواهیم کمک کنند تا با رعایت بهداشت فردی و مسائل بهداشت عمومی، به زودی شاهد از بین رفتن این بیماری در استان و کشور باشیم.

ویروس کرونا از اوایل دی ماه در «ووهان» واقع در استان «هوبی» چین پدیدار شد و تاکنون بسیاری از کشورها در پنج قاره را درنوردیده و علاوه بر گرفتار کردن هزاران نفر، جان بسیای را گرفته است.

بر اساس آمار دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تا دیروز - دوشنبه - 97 نفر در این استان به بیماری کرونا مبتلا شده و 6 تن نیز بر اثر آن جان باخته اند.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*
قرنطینه‌های خانگی، پاتوقی برای کتاب و ورزش 2
قرنطینه‌های خانگی، پاتوقی برای کتاب و ورزش 3