قرنطینه ووهان چین بخاطر کرونا واقعی بود یا بازی سیاسی؟/ هشدار نسبت به بازگشایی مدارس در نیمه فروردین / دردسر تحریمهای آمریکا برای کنترل کرونا
ایسنا نوشت: نماینده مردم تهران در مجلس با انتقاد از اینکه چرا دولت با قاطعیت جلوی ترددها و سفرهای غیر ضروری مردم را نمیگیرد، خواستار تعطیلی ادارات و جلوگیری از ترددها و سفرهای غیر ضروری شد.
حجت الاسلام احمد مازنی با تاکید بر پرهیز از هرگونه مسافرت و تردد غیر ضرور در شرایط امروز کشور گفت: باید مسائل را در چنین شرایطی اولویت بندی کنیم، در این شرایط که ویروس به جان مردم و کشور افتاده است اولویت اول حفظ جان مردم است، اینگونه نیست که مثلا حفظ جان مردم به این باشد که موشک هایی را در جایی مستقر کنیم که اگر دشمن خواست حمله کند از خود دفاع کرده و مرزهای هوایی و دریایی را کنترل کنیم.
وی با بیان اینکه «شیوع این ویروس تمام زوایای زندگی مردم را تهدید می کند» اظهار کرد: از مراکز نظامی و اداری، مراکز خصوصی و کارخانجات تا در منازل، آشپزخانه ها و اتاق های خانه ها و به طور کلی محل زندگی و جان مردم اکنون با این ویروس ناشناخته و یا کم شناخته تهدید میشود؛ پس در هر تصمیمی که گرفته میشود چه تصمیم سیاسی، چه تصمیم اقتصادی و چه تصمیم فرهنگی و هنری و یا تصمیم امنیتی اولویت باید حفظ جان مردم باشد.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار کرد: در فرایند حفظ جان مردم هم اولویت این است که از اجتماع مردم و ارتباط آن ها با یکدیگر به شدت جلوگیری شود، اگر فردی که به صورت آشکار یا نهفته ناقل این ویروس باشد در خانه بماند، درصورتی هم که نتواند شیوع را کنترل کند حداکثر افراد خانواده خود را درگیر می کند؛ اما اگر همان فرد به مغازه برود، در ادارات و محل کار حضور پیدا کند و به عنوان یک شهروند در تمام شهر با وسیله نقلیه عمومی تردد کند در نتیجه یک شهر را درگیر میکند، اگر این تردد از شهری به شهری دیگر باشد و کنترلی صورت نگیرد همین وضعیت پیش می آید.
بازگشایی مدارس از نیمه فروردین تبعات بسیار زیادی دارد
فاطمه سعیدی نماینده تهران نیز با بیان اینکه «ویروس کرونا تمام شئون زندگی ما ایرانیان را دستخوش تغییر کرده است»، اظهار داشت: با گسترش ویروس کرونا کسب و کارهای زیادی متاثر از این بحران شده و اکنون زندگی به گونه جدیدی جریان دارد.
بنابر گزارش ایسنا، این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با یادآوری تعطیلات اجباری مدارس و دانشگاه ها برای پیشگیری از ابتلای دانش آموزان و دانشجویان به کرونا گفت: حوزه آموزش اولین حوزهای بود که این تغییرات را به چشم دید و مجبور شد خود را با آن وفق دهد لذا مدارس و دانشگاه ها اولین مکانهایی بودند که تعطیل شدند.
سخنگوی فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی در ادامه تاکید کرد: در شرایط فعلی نیز تا زمانی که از روند نزولی شیوع بیماری و کنترل آن اطمینان نداشته باشیم نباید اقدام به بازگشایی محیطهای آموزشی کرد. عدهای قصد دارند مدارس را از نیمه فروردین دوباره به حالت عادی بازگردانند اما مطمئنا این تصمیم غلط، تبعات بسیاری زیادی داشته و میتواند شیوع بیماری را مجددا شدت دهد.
قرنطینه خوب است اما توانش را نداریم
حیدرعلی عابدی هم، درباره وضعیت شیوع ویروس کرونا در پهنه کشور گفت: آمار و ارقام مرتب از طریق تلویزیون پخش میشود و آقای جهانپور به عنوان مسئول روابط عمومی وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی آمار و ارقام را گزارش میدهد. بنده نقطه نظری که دارم و میخواهم آن را با مردم مطرح کنم این است که مردم احساس میکنند این آمارها واقعی نیست و پنهان کاری صورت میگیرد؛ به مردم میگویم کسی نمیتواند قصد پنهان کاری داشته باشد و ندارد؛ اما آنچه مهم است ماهیت بیماریهای واگیردار است که معمولا بیماری واگیردار خودش را پنهان میکند.
بنابر گزارش ایلنا، این عضو کمیسیون بهداشت و درمان گفت: در دروس اپیدمیولوژیک بیماریهایی که واگیردار هستند و در جامعه منتشر میشوند را به کوه یخ تشبیه میکنند به این معنا که از بخشی از یک کوه یخ که بیرون است و دیده میشود، چنین حدس میزنند که یک جسم وسیع تر و بزرگتری در آب قرار دارد. ما هم وقتی تعدادی بیمار میبینیم، میتوانیم حدس بزنیم بیماران بیشتری در سطح جامعه وجود دارد.
عابدی در پاسخ به این سوال که به نظر شما این بیماری چقدر جدی است که برای کنترل آن نیاز به قرنطینه داشته باشیم؟ گفت: حقیقت این است که سیستم سلامت جامعهمان ضعیف است. مثلا اگر خواستیم قرنطینه کنیم مفهومش این است که مرکز تلفن داشته باشیم و مردم به این مرکز تلفن زنگ بزنند و نیروها و تیمها را برای این که به داخل منازل اعزام کنیم. سیستم بهداشت و درمان ما طوری طراحی شده که متاسفانه سیستم سلامت جامعه نداریم. مثلا پرستاران بهداشت جامعه باید یک مرکز داشته باشد و در این مرکز آماده بنشینند و به محض این که به آنها تلفن زدند تیم مورد نظر اعزام شود و به منازل بروند که اینها را نداریم. قرنطینه تعدادی ابزار میخواهد که ما آنها را نداریم. مثلا در نیروی انتظامی به اندازه کافی نیرو نداریم که اگر اعلام قرنطینه کردیم کسی از خانه بیرون نیاید و اگر کسی بیرون آمد جلوی او را بگیرند؟
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس خاطرنشان کرد: مثلا نمیتوانیم قرنطینه کنیم و مدام شروع به انتقاد کنیم، درست نیست یا مثلا توجیهات علمی بیاوریم و بگوییم قرنطینه لازم نیست و مربوط به گذشته است، خیر؛ ما اگر بتوانیم قرنطینه کنیم (خوب است) ولی تواناییاش را نداریم، نه تنها ما بلکه در چین هم باور نکنید که توانسته باشند شهر را قرنطینه کنند. در چین هم یک بازی سیاسی راه انداختند و شهر ووهان را بر سر زبانها انداختند و بقیه کشورشان را آزاد کردند. مثلا ما هم اگر شهری را قرنطینه اعلام میکردیم تردد بقیه شهرهایمان به سایر نقاط راحتتر بود. بارها در صحبتهایم گفتم کشور ایران نه قابل تحریم است، نه قابل محاصره و نه قابل قرنطینهسازی؛ چراکه مرزهای بسیار متعددی در اطراف کشور و همسایههای زیادی داریم و روشها و راههای مختلفی برای تعامل و تردد با دنیا داریم. خیلی سخت است بتوانند مرزها را کنترل کنند، اینها همهاش شعار است.
با ماندن در منازل، به کنترل کرونا کمک کنیم
جلال جلالی زاده، یک فعال سیاسی با اشاره به ضرورت و اهمیت توجه به توصیههای پزشکان برای مقابله با ویروس کرونا، گفت: مردم با ماندن در منازل خود به کنترل ویروس کرونا کمک کنند.
بنابر گزارش ایسنا، وی با اشاره به اهمیت نقش مردم در مقابله با ویروس کرونا، اظهار کرد: مردم همیشه در همه کارها اصل و اساس موفقیت بوده اند مخصوصا در مسائلی که مستقیم متوجه خود مردم باشد. در این مسائل هم به توصیه یا دستور از سوی دولت نیازی نیست.
وی ادامه داد: در زمینه مقابله با کرونا هم مردم باید مراقب خود و خانوادهایشان باشند. در این روزها باید احساس مسئولیت اجتماعی افراد بیشتر شود و توصیه های پزشکی را رعایت کنند. دولت و ملت باید با همکاری یکدیگر با این ویروس مقابله کنند. دولت به عنوان مسئول حفظ جان مردم باید همه امکانات بیمارستانی و پزشکی را فراهم کند و مردم هم باید با رعایت اصول بهداشتی، مراقب سلامت خود باشند.
کشورها به رفع تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه ایران کمک کنند
جلیل رحیمی جهان آبادی، با تاکید بر لزوم مداخله جهانی برای لغو تحریم های ضد انسانی در بحران امروز کشورمان در موضوع کرونا به نامه رییس مجلس به رییس اتحادیه بینالمجالس و روسای مجالس کشورهای مختلف در این زمینه اشاره و اظهار کرد: تحریمهای ظالمانهای که علیه دولت و ملت ما امروز در حال اجراست متاسفانه منابع مالی ما را به شدت محدود کرده است، اگر کشور در یک شرایط عادی بود این منابع محدود مالی را به نحوی جبران می کردیم اگرچه در این سال ها هم به مردم فشار وارد شده و شاهد مشکلات عدیده ای در این حوزه بودیم.
بنابر گزارش ایسنا، نماینده مردم تربت جام و تایباد افزود: اکنون این تحریم های ظالمانه چه در عرصه دارویی و چه در عرصه محدودیت سازی منابع مالی در این بحران کرونا با وجود مسائل پزشکی حادی که در کشور ایجاد شده خودش را به شدت نشان داده و در حال تبدیل شدن به یک خطر خیلی بزرگ علیه سلامت مردم ماست.
رییس کمیته بین الملل کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با بیان اینکه «نامه رییس مجلس شورای اسلامی به اتحادیه بینالمجالس و روسای مجالس کشورهای مختلف در باره لزوم مداخله جهانی برای لغو تحریمهای ضدانسانی علیه کشور ما در بحران کرونا، مباحثی کاملا منطقی و صحیح را مطرح می کند» اظهار کرد: امروز کشورها در عرصه جهانی باید کمک کنند که این تحریم های ظالمانه رفع شود تا ایران بتواند با در اختیار داشتن منابع مالی هم در جهت خرید در حوزه پزشکی همچون دارو و تجهیزات و هم برای بهبود شرایط امروز کشور اقداماتی را انجام دهد.
27215
کد خبر 1364981