یک‌شنبه 4 آذر 1403

قهرمان سازی شورای شهر تهران از سیاستمداری که فریب آمریکایی‌ها را خورد

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
قهرمان سازی شورای شهر تهران از سیاستمداری که فریب آمریکایی‌ها را خورد

نژاد بهرام با چشم پوشی از اعتماد مصدق به آمریکایی‌ها که موجب کودتای 28 مرداد شد، او را قهرمان ملی خواند.

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، شورای شهر تهران طی 3 سال اخیر، سیاسی کاری را چاشنی اقدامات بی‌رمق خود برای توسعه شهری کرده است.

از روزی که محمد علی نجفی به عنوان شهردار تهران انتخاب شد، سیاست بازی با تعطیلی خطوط 6 و 7 مترو آغاز شد. بعد‌ها هم با وجود اعتراف مدیران شهری مبنی بر اینکه کاهش آلودگی هوا و ترافیک در صدر مشکلات مردم هستند، تغییر نام معابری که سال‌ها است مردم با آن‌ها خو گرفته‌اند، در صدر دغدغه‌های اعضای شورای شهر تهران قرار گرفت.

اخیرا هم شورای شهر اصلاح طلب با نامگذاری دو خیابان به نام مصدق و بازرگان تلاش کرد، ضمن زنده نگه داشتن نام و یاد شیفتگان آمریکا موضع پنهان خود در برابر آمریکا را به صورت رمز مخابره کند.

بعد از آن هم در آستانه سالگرد کودتای 28 مرداد، به حذف نام کوچه بن بستی اقدام کردند که به نام قائم مقام فراهانی یا همان امیرکبیر بود. بر کسی پوشیده نیست که انگلیسی‌ها از امیرکبیر کینه‌ای عمیق به دل داشتند و در نهایت با طراحی قتل او، از صحنه سیاست حذفش کردند.

بر همه روشن است که مصدق در پی اعتماد به آمریکایی‌ها، دولت خود را در معرض یک کودتا قرار داد و چگونه در برابر این توطئه شکست خورد و اگر توصیه‌های آیت الله کاشانی را جدی گرفته بود، هرگز در این دام گرفتار نمی‌شد.

اعضای شورای شهر پنجم تلاش می‌کنند، از این سیاستمدار فریب خورده که اعتمادش به آمریکایی‌ها سبب سقوط دولت قانونی و به روی کارآمدن محمد رضا شاه شد، چهره‌ای قهرمان بسازند و از سوی دیگر قهرمانان واقعی مانند امیرکبیر را به صورت قطره چکانی حذف کنند.

زهرا نژاد بهرام عضو شورای شهر تهران با انتشار توئیتی نوشت: دکتر مصدق مصداقی از ایستادگی در برابر فشار، مداخله و تهدید خارجی است. سیاستمداری که عشق به آزادی و استقلال ایران را به یادگار گذاشت.

ایران امروز محصول مقاومت‌ها در برابر کودتا، جنگ تحمیلی و فشار‌ها بر انقلاب اسلامی است.

این عضو شورای شهر تهران که وظیفه اصلی خود مبنی بر اظهار نظر در حوزه شهری را تحت الشعاع اظهار نظر در مورد تاریخ و سیاست کرده است، معلوم نیست بر چه اساسی مصدق را مصداق ایستادگی در برابر مداخله خارجی خوانده است.

مصدق برای اینکه بتواند با انگلیسی‌ها مبارزه کند، به سراغ آمریکایی‌ها رفت، با آن‌ها ملاقات، مذاکره و به آن‌ها اعتماد کرد. در نهایت کودتای بیست و هشتم مرداد نه به وسیله انگلیس، بلکه به وسیله آمریکا در ایران انجام گرفت.

رهبر انقلاب در تاریخ 12 آبان 94 در دیدار با دانش‌آموزان و دانشجویان در خصوص مصدق گفتند: دولت مصدق که توانست نفت را از چنگ انگلیسی‌ها خارج کند، یک اشتباه تاریخی انجام داد و آن تکیه به آمریکا بود. در مقابل دشمنی انگلیسی‌ها، فکر کرد باید یک پشتیبانی در عرصه بین المللی داشته باشد، این پشتیبان آن روز از نظر او آمریکا بود؛ به آمریکایی‌ها اعتماد کرد؛ امید او به آمریکایی‌ها بود. آمریکایی‌ها از این خوشبینی و ساده اندیشی، استفاده کردند و کودتای بیست و هشتم مرداد را به راه انداختند.

با وجود اینکه مقام معظم رهبری مصدق را فردی ساده اندیش توصیف کرده‌اند، اعضای شورای پنجم شهر تهران یک روز خیابانی به نام او نامگذاری می‌کنند و روز دیگر هم به جای اینکه در سالگرد 28 مرداد عزای ساده اندیشی مصدق را بگیرند، جشن قهرمان سازی او را می‌گیرند. قهرمانی که با تکیه گاه قرار دادن آمریکا موجب شد تا محمدرضا پهلوی به ایران حکمرانی کند و کشورمان 25 سال وابستگی با اجنبی‌ها را در تاریخ خود ثبت کند.

بیشتر بخوانید

انتهای پیام /