جمعه 5 بهمن 1403

قیمت سرسام‌آور برای خوشمزه‌ترین ماهی دریای خزر / اوزون برون چقدر چوب خورد؟

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
قیمت سرسام‌آور برای خوشمزه‌ترین ماهی دریای خزر / اوزون برون چقدر چوب خورد؟

تجارت نیوز نوشت: سیل حدود سه هزار تن ماهی را تلف کرد. حال بیم آن می‌رود که قیمت ماهی مجدد در آستانه گرانی قرار بگیرد؛ چرا که هر کمبودی در بازار به منزله گرانی است. این در حالی است که چندی پیش یک مقام صنفی از افزایش قیمت ماهی در مهر یا آبان ماه سال جاری خبر داد.

در حالی قیمت ماهی به شکل عجیب و غریبی گران شد که در سیل اخیر حدود دو تا سه هزار تن ماهی تلف شدند. مدیرعامل اتحادیه تعاونی ماهیان سردآبی در این خصوص به ایلنا گفت: ماهی پایین‌تر از نرخ تمام شده در بازار عرضه می‌شد. به همین جهت تولیدکنندگان نیز از فروش آن اجتناب کردند. از این رو دپو ماهی در مزارع افزایش پیدا کرد و سیل، گل‌آلودگی آب و تراکم ماهی در مزارع میزان تلفات ماهیان در سیل اخیر را تشدید کرد.

آن‌طور که این فعال صنفی اظهار کرد، بیشترین خسارت و تلفات ماهی در مناطق فیروزکوه، تنکابن، یاسوج، لرستان و تهران گزارش شده است.

در حالی این احتمال می‌رود که تلفات این حجم از ماهی در نهایت منجر به افزایش قیمت ماهی در آینده نزدیک شود، که از ابتدای سال تاکنون، قیمت ماهی به دلایلی همچون خشکسالی، کمبود خوارک و سیاست‌های غلط دولت بیشتر شده است.

قیمت ماهی در بازار چند؟

در حال حاضر هر کیلو فیله ماهی ازون برون 700 هزار تومان، فیله ماهی هامور منجمد کیلویی 470 هزار تومان، فیله ماهی حلوا منجمد کیلویی 450 هزار تومان، فیله ماهی راشکو تازه کیلویی 450 هزار تومان، فیله ماهی سرخو تازه کیلویی 400 هزار تومان، فیله ماهی شوریده کیلویی 370 هزار تومان، قیمت هر کیلو قزل‌آلا پاک شده 140 هزار تومان توسط یک سامانه فروش اینترنتی محصولات شیلات، در حال فروش است.

البته این افزایش قیمت به تن ماهی نیز رسیده است. تن ماهی که تا همین یکی دو سال گذشته جزو غذاهای ارزان محسوب می‌شد، امروز حتی از سبد غذایی بسیاری از خانواده‌ها حذف شده است. هم‌اکنون قیمت کنسرو ماهی تن ساحل 180 گرمی 42 هزار و 620 تومان، کنسرو ماهی لادن 180 گرمی 41 هزار تومان، کنسرو ماهی تون مکنزی با شوید 180 گرمی 38 هزار تومان در فروشگاه‌ها در حال عرضه است.

حال این سوال مطرح می‌شود که دپوی ماهی توسط تولیدکنندگان چقدر واقعیت دارد و آیا تولیدکنندگان به دنبال افزایش قیمت ماهی بوده‌اند؟

قیمت ماهی افزایش پیدا می‌کند؟

سیامک یوسفی کارشناس شیلات در گفتگو با تجارت‌نیوز موضوع افزایش تلفات ماهی بر اثر دپو را رد کرد و افزود: دپوی ماهی توسط تولیدکنندگان نمی‌تواند منطقی باشد. تولیدکنندگان ناچار هستند برای خرید بچه ماهی و خوراک اقدام به فروش ماهی کنند. از طرف دیگر دپو ماهی با گرم شدن هوا توجیهی ندارد.

وی در ادامه اعلام کرد که تلفات این حجم از ماهی بر اثر سیل، قطعاً در افزایشقیمت ماهی تأثیرگذار خواهد بود.

کم آبی دغدغه بسیاری از تولیدکنندگان

استاد تمام دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران به مشکلات حوزه تولید شیلات پرداخت و گفت: یکی از مشکلات تولید، قیمت بالا و کیفیت پایین بچه ماهی است. از سوی دیگر نرخ بالای خوراک ماهی پرورش‌دهندگان ماهی را با مشکلات جدی روبه‌رو کرد. نرخ خوراک ماهی از زمان اصلاح یارانه‌ها حدود دو برابر افزایش پیدا کرد.

او اضافه کرد: حدود یک ماهه گذشته بازدیدی از مزرعه پرورش ماهی در اصفهان داشتیم. بسیاری از تولیدکنندگان از مسئله کم‌آبی به عنوان دغدغه اصلی خود یاد می‌کنند. پرورش‌دهندگان داخلی که در رودخانه و چشمه‌ها فعالیت می‌کنند این افراد به‌شدت مشکل کمبود آب دارند. از طرف دیگر سازمان آب روی آن‌ها دست گذاشت و اقدام به افزایش تعرفه‌ها کرد.

یوسفی به افزایش هزینه حقوق و دستمزد اشاره کرد که منجر به افزایش هزینه تولید ماهی شد. این در حالی است که قیمت ماهی‌های پرورشی نسبت به مرغ و گوشت قرمز افزایش زیادی نداشت.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر هزینه تولید ماهی با نرخ عرضه برابری نمی‌کند. از سوی دیگر تولیدکنندگان امکان افزایش قیمت ماهی را ندارند.

احتمال انفجار قیمت ماهی

گفتنی است، اخیرا مدیرعامل مدیرعامل اتحادیه ماهیان سردآبی از احتمال افزایش نرخ ماهی خبر داد. بنا به اعلام او مشکلات تولید این احتمال را تقویت کرد که در مهر و آبان سال جاری شاهد کاهش تولید و در نتیجه انفجارقیمت ماهی باشیم. این در حالیس ت که در گذشته با گرانی گوشت و مرغ، خوردن ماهی پیشنهاد می‌شد.

بیشتر بخوانید:

  • مصرف سرانه گوشت کارگران ایران به سه کیلو در سال رسیده چین به 53 کیلو!
  • آیا پس از حذف ارز ترجیحی فقط 4 قلم کالا گران شد یا 50 قلم؟

217 256

کد خبر 1659880
قیمت سرسام‌آور برای خوشمزه‌ترین ماهی دریای خزر / اوزون برون چقدر چوب خورد؟ 2