قیمت نفت به بالای 80 دلار رسید
به گزارش گروه اقتصاد بینالملل فارس به نقل از رویترز، با اتفاقات دریای سرخ و خروج آنگولا از اوپک، قیمت نفت در معاملات امروز بازارهای جهانی یک درصد افزایش یافت و به بالای 80 دلار هم رسید.
هر بشکه نفت برنت در حال حاضر با 55 سنت افزایش 79.94 دلار معامله شد و هر بشکه نفت خام آمریکا با 65 سنت افزایش 74.54 دلار فروخته شد.
یمنیها از 19 نوامبر حملات خود به کشتیهای رژیم صهیونیستی و کشتیهای به مقصد سرزمینهای اشغالی را در حمایت از مردم غزه آغاز کردهاند.
ارتش یمن اعلام کرده است، تا زمانی که غذا و دارو به غزه نرسد، هیچی کشتی اسرائیلی یا کشتی که مقصدش سرزمینهای اشغالی است از حملات یمنیها در امان نیست.
محمد عبدالسلام، سخنگوی جنبش انصارالله یمن روز چهارشنبه گفت، ارتش یمن تنها کشتیهایی را هدف حمله قرار میدهد که مقصد آنها سرزمینهای اشغالی فلسطین است و باید اسرائیل تحت فشار قرار گیرد و تجاوزات خود علیه غزه را متوقف کند.
هر دو شاخص نفتی به علت ترک مسیر کشتیرانی دریای سرخ از سوی بسیاری از شرکتهای حملونقل دریایی، در مسیر ثبت رشد 5 درصدی قیمت نفت قرار دارند.
نزدیک به 15 درصد ترافیک کشتیرانی از طریق کانال سوئز که دریای سرخ را به دریای مدیترانه متصل میکند، انجام میشود. این مسیر کوتاهترین مسیر میان اروپا و آسیا را به خود اختصاص داده است.
حدود 35 هزار کشتی سالانه در منطقه دریای سرخ تردد میکنند و کالاها را میان اروپا، خاورمیانه و آسیا جابجا میکنند که حدود 10 درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی را تشکیل میدهد.
آمریکا در روز سهشنبه مدعی شد که ائتلاف دریایی برای حفاظت از کشتیها در دریای سرخ به راه میاندازد اما شرکتهای کشتیرانی در مورد ائتلاف دریایی آمریکا در دریای سرخ در سرگردانی به سر میبرند. این شرکتها اطمینان ندارند که این ائتلاف امنیت برایشان تامین کند.
جان ایوانز، تحلیلگر بازار نفت میگوید، طول عمر تاثیر بر قیمتها کاملا به مدت زمانی بستگی دارد که شرکتهای حملونقل از دریای سرخ دوری میکنند. آنچه چنین تاثیری را اغراقآمیز کرده است عدم شفافیت در مورد چگونگی، مکان و زمان این به اصطلاح ائتلاف دریاییست.
ییپ جان رانگ، تحلیلگر بازار نفت در بانک ING هم معتقد است، ماموریت دریایی به رهبری آمریکا برای کاهش حملات یمنیها و کم کردن نگرانیهای گسترده برای عبور ایمن کشتیهای نفت از دریای سرخ شکست خورده است، زیرا ناوگانهای بزرگ دریایی هنوز دوری از تنشها را انتخاب میکنند.
با وجود افزایش قیمت نفت در اثر این بیثباتیها، پس از اینکه آنگولا خروج از اوپک را اعلام کرد، در روز پنجشنبه قیمتها کاهش یافت.
آنگولا که حدود 1.1 میلیون بشکه در روز نفت تولید میکند، اعلام کرد، عضویت در این سازمان منافعش را تامین نمیکند و نسبت به کاهش سهمیه تولید این کشور در سال 2024 توسط اوپک پلاس اعتراض کرد.
ایوانز در این رابطه گفت، با توجه به نوع رفتار آنگولا در آخرین نشست اوپک، این اقدام نسبتا قابل پیشبینی بود، با این حال، (این اقدام) اختلافات گستردهای را به ذهن متبادر میکند که ممکن است وحدت (این گروه) را در آینده تحت تأثیر قرار دهد.
بابالمندب یکی از مهمترین مسیرهای حملونقل کالا در جهان از طریق دریا به ویژه نفت خام و سوخت از خلیج فارس به سمت غرب و به سمت دریای مدیترانه از طریق کانال سوئز یا خط لوله سومد در نزدیکی آن استِ در عین حال کالاهایی که به سمت شرق و به سمت آسیا میروند نظیر نفت روسیه از این مسیر عبور میکنند.
پایان پیام /