دوشنبه 23 تیر 1404

لزوم حرکت در مسیر دیپلماسی

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
لزوم حرکت در مسیر دیپلماسی

رئیس‌جمهور در بازدید سرزده از وزارت نفت ضمن تشریح راهبرد دولت برای جلوگیری از تکرار جنگ، بر لزوم حرکت در مسیر دیپلماسی تاکید کرد. پزشکیان همچنین سامان‌دهی تولید و مصرف انرژی در کشور را نیازمند در اختیار داشتن دادههای دقیق، بهروز و کامل دانست.

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری روز گذشته راهبرد دولت برای جلوگیری از تکرار جنگ و درگیری را تشریح کرد. او که دیروز برای بازدیدی سرزده به وزارت نفت رفته بود، با بیان اینکه در تلاش هستیم با پیشبرد مسیر دیپلماسی از تکرار جنگ و درگیری جلوگیری شود، گفت: جنگ به نفع هیچ‌کس نیست و هرگز برنده‌ای ندارد. تلاش می‌کنیم بر مبنای شعار و رویکرد دولت وفاق ملی، با انسجام داخلی و دوستی با همسایگان و دیگر کشورهای جهان، مسیر صلح، آرامش و ثبات را به پیش ببریم؛ ما هرگز قلدری نکرده و نمی‌کنیم، اما به هیچ‌وجه زیر بار زور و قلدری هم نمی‌رویم.

رژیم صهیونیستی از 23 خرداد تا بامداد سوم تیرماه به مدت 12روز، تاسیسات هسته‌ای، پایگاه‌های نظامی، مناطق مسکونی و منازل مقامات ارشد نظامی را هدف قرار داد. در این حملات بیش از هزار نفر به شهادت رسیدند و بسیاری از خانه‌ها ویران شد. با این حال مقامات ارشد کشور به دنبال راهی برای توقف این درگیری‌ها هستند، همچنان‌که طی روزهای گذشته دستگاه دیپلماسی کشور از بررسی پیشنهادها و پیام‌های آمریکا برای ازسرگیری مذاکرات خبر داده است.

در همین ارتباط علی لاریجانی، مشاور مقام معظم رهبری اعلام کرده تهران در حال بررسی پیام‌های آمریکا درخصوص از سرگیری مذاکرات است، محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهوری از مذاکره با اقتدار به عنوان نظر حاکمیت خبر داده و عباس عراقچی، وزیر امور خارجه نیز بهترین زمان مذاکره را زمانی توصیف کرده که با موفقیت حمله نظامی را پشت‌سر گذاشته‌اید. در همین حال روز گذشته نیز رئیس‌جمهوری یک بار دیگر بر لزوم حرکت در مسیر دیپلماسی تاکید کرده است.

موفقیت با وحدت مردم ممکن شد 

مسعود پزشکیان در بخش دیگری از سخنانش در جمع وزیر و مدیران وزارت نفت از تلاش‌های مجموعه کارکنان و مدیران این وزارتخانه در مسیر تداوم خدمت‌رسانی در دوران جنگ و جلوگیری از بروز کمبود و چالش در عرضه حامل‌های انرژی صمیمانه قدردانی و اظهار کرد: این شما بودید که در کنار دیگر قشرهای مردم با درک صحیح و درایت بهنگام، نقشه‌های دشمن را برای به‌هم ریختن کشور نقش بر آب کردید؛ اگر در کنار توانمندی‌ها و موشک‌های نیروهای مسلح که ابهت رژیم صهیونیستی را درهم شکستند، مردم با وحدت و انسجام پای کار و در میدان نبودند، موفقیت و پیروزی ما ممکن نبود.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، رئیس‌جمهور در ادامه با بیان اینکه شما در وزارت نفت ماموریت و مسوولیت سنگین و مهمی در زمینه سامان‌دهی عرصه تولید و مصرف انرژی در کشور بر عهده دارید، افزود: مهم‌ترین مولفه و نیاز موفقیت هر طرح، برنامه و اقدامی برای سامان‌دهی تولید و مصرف انرژی، در اختیار داشتن داده‌های دقیق، به‌روز و کامل است و برای تهیه این داده‌ها، ارتباطات بین بخشی، باید ناظر به اهمیت موضوع سامان‌دهی بخش انرژی بیش از پیش تقویت شود. رئیس‌جمهور با تشکر از گزارش‌های ارائه شده درباره اقدامات موفق انجام شده در زمینه کنترل قاچاق سوخت، مدیریت مصرف و ارتقای بهره‌وری اظهار کرد: شریک شدن مجریان در سود حاصل از کنترل هدر رفت منابع از مسیر قاچاق، مصرف بی‌رویه و بهره‌وری پایین و نیز تعیین نظام پرداخت حقوق بر اساس عملکرد، دو اقدام مهمی هستند که می‌توانند باعث افزایش کیفیت و بهره‌وری نظام مدیریت و عملکرد مجموعه شوند. به گزارش «ایسنا»، در بازدید رئیس‌جمهوری از وزارت نفت، گزارشی از اقدامات اضطراری، روند تامین سوخت، پایداری شبکه توزیع فرآورده‌ها و آمادگی واحدهای عملیاتی ارائه شد.

مردم را به خودی و غیرخودی تقسیم نکنیم 

او همچنین روز گذشته با حضور از پیش اعلام نشده در جمع مسوولان معاونت امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری و نیز ستاد ملی جمعیت با اشاره به حضور مردم در جنگ 12روزه، تاکید کرد: نباید مردم را به خودی و غیرخودی تقسیم کنیم، نباید دکان و جریان درست کنیم، این کشور متعلق به همه ایرانیان است. به گزارش «ایسنا»، پزشکیان افزود: اگر کسی با ما مخالف بود، لزوما به معنای آن نیست که دشمن ماست! حق نداریم نظر خود را به زور به دیگران تحمیل کنیم. در همین دوران جنگ تحمیلی 12 روزه شاهد بودیم که حتی افرادی که مخالف ما بودند یا زنانی که به خاطر حجاب‌شان مورد انتقاد بودند، علیه رژیم صهیونیستی موضع‌گیری کردند و با حضور در اجتماعات به آن تو دهنی زدند، چرا که ایران را وطن و ماوای خودشان می‌دانند. رئیس‌جمهور تاکید کرد: یقین دارم که تنها راه ساختن کشور پذیرش سلایق مختلف، وفاق، همدلی و انسجام است.

عملکرد رضایت‌بخش وزارت نفت