پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

لیست واحد نیروهای انقلاب / جزئیات قانون شفافیت فعالیت‌های انتخاباتی

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
لیست واحد نیروهای انقلاب / جزئیات قانون شفافیت فعالیت‌های انتخاباتی

ارائه یک لیست واحد در بین نیروهای انقلاب، انصراف شهردار سابق تهران از عرصه رقابت انتخابات و جزئیات قانون شفافیت منابع مالی فعالیت‌های انتخاباتی، مهمترین رویدادهای امروز انتخابات بود.

ارائه یک لیست واحد در بین نیروهای انقلاب، انصراف شهردار سابق تهران از عرصه رقابت انتخابات و جزئیات قانون شفافیت منابع مالی فعالیت‌های انتخاباتی، مهمترین رویدادهای امروز انتخابات بود.

خبرگزاری مهر، گروه سیاست؛ رصد فضای رسانه ای و بررسی تحرکات سیاسیون در عرصه سیاسی نشان می دهد انتخابات مجلس دهم که 2 اسفند ماه برگزار می شود، رقابتی خواهد بود چنانچه مسئولان وزارت کشور و شورای نگهبان به شکل گیری این فضای رقابتی در ایستگاه دهم بهارستان اشاره می کنند.

جمال عرف رئیس ستاد انتخابات کشوردر گفتگو با خبرنگار مهر، چشم انداز حضور مردم در انتخابات را مثبت ترسیم کرد و گفته بود: در 36 دوره انتخابات اعم از مجلس شورای اسلامی، ریاست جمهوری، همه پرسی، خبرگان رهبری و شوراهای اسلامی، در مجموع بیش از 866 میلیون برگه رأی در صندوق های اخذ رأی ریخته اند و با انتخابات پیش رو انتظار است به رکورد 900 میلیون رأی برسیم.

آیت الله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان نیز که نهاد متبوع او مسئولیت نظارت بر انتخابات را برعهده دارد با اشاره به شکل گیری فضای رقابتی در انتخابات 2 اسفند ماه، می گوید: «برخلاف برخی اظهارات نادرست، انتخابات آتی کاملا رقابتی است و نمایندگان همه جناح‌ها در انتخابات حضور دارند و بنابر گزارش‌های رسیده رقابت مناسبی میان داوطلبان شکل می گیرد.»

با توجه به آنکه 10 روز دیگر تا انتخابات مجلس یازدهم باقی مانده است، مهمترین اخبار انتخابات در روز چهارشنبه (امروز) را مرور می کنیم.

جزئیات قانون شفافیت منابع مالی فعالیت‌های انتخاباتی

جمال عرف رئیس ستاد انتخابات کشور که این روزها پرخبر ظاهر می شود در تشریح جزئیات قانون شفافیت منابع مالی فعالیت‌های انتخاباتی، گفت ماده اول این قانون در خصوص اصلاحات است و در ماده دو آن اعلام شده است که هیچ نامزدی نمی‌تواند خارج از این قانون دریافتی‌ای اعم از مادی و غیر مادی داشته باشد.

رئیس ستاد انتخابات کشور بیان کرد: ماده سوم این قانون منابع قانونی را معرفی کرده است که اموال و دارایی شخص نامزد، کمک‌های احزاب و گروه‌های سیاسی و کمک‌های اشخاص حقیقی ایران و بعد منابع و امکانات عمومی است که می‌تواند در اختیار نامزد قرار گیرد مانند سالن‌های اجتماعات و جایگاه‌های نصب تبلیغات.

عرف تصریح کرد: ماده چهارم دریافت‌ها و پرداخت‌ها را مشخص کرده است که هم فرد پرداخت کننده و شخص حقوقی و گروه‌ها مشخص باشد. نام و نام خانوادگی دریافت کننده نیز باید مشخص باشد. حداکثر هزینه هر نامزد را وزارت کشور باید پیشنهاد بدهد و در هیئت مرکزی نظارت تصویب شود.

وی افزود: در ماده بعدی اینکه هزینه‌ها در چه جایی باید صورت گیرد مطرح شده است؛ اول هزینه‌های مربوط به دایر کردن محل ستاد انتخابات است دوم هزینه‌های برپایی تجمعات عمومی و سوم هزینه‌های تبلیغات مجاز و حق الزحمه ای که می‌شود در ستادها به افراد پرداخته شود.

رئیس ستاد انتخابات کشور خاطرنشان کرد: در ماده هفتم این قانون مشخص می‌کند هر نامزد باید حسابی را برای واریز و برداشت در یکی از بانک‌های معتبر که مجوز بانک مرکزی دارد افتتاح و آن را اعلام کند. در ماده هشتم هر یک از نامزدها باید فردی را به عنوان مسئول مالی مشخص کنند که بر اساس تبصره یک خود داوطلب می‌تواند مسئول مالی خودش باشد که البته باید گزارش‌های لازم را بدهد.

عرف گفت: ماده نهم بحث سامانه مالی است که به این انتخابات نمی‌رسد و در تبصره خود قانون اشاره شده است که برای دوره بعد باید این سامانه شکل بگیرد. در ماده دهم اسناد مالی باید مشخص شود و حداکثر بیست روز پس از رأی‌گیری توسط نامزد به فرمانداری و از آن طریق به وزارت کشور و هیئت مرکزی ارسال شود.

وی در پایان تاکید کرد: در ماده یازدهم تخلفات مورد بحث قرار می‌گیرد که اگر تخلفی صورت گیرد مجازات‌های تعزیری درجه 6 اطلاق خواهد شد و فرد را مشمول یک و دو دوره محرومیت می‌کند. ماده دوازدهم نیز ماده 57 قانون را اصلاح کرده است که قاعدتا به بحث تبلیغات باز می‌گردد.

شنبه؛ نشست خبری میرسلیم در خبرگزاری مهر برگزار می‌شود

نشست خبری مصطفی میرسلیم رئیس شورای مرکزی حزب موتلفه و عضو فهرست ائتلاف نیروهای انقلاب با موضوع انتخابات 98، صبح شنبه (26 بهمن) از ساعت 10 صبح در محل خبرگزاری مهر برگزار می‌شود.

مسئولان اجرایی و عوامل نظارتی از هیچ داوطلبی جانبداری نکنند

آیت الله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان در جلسه امروز این شورا، با بیان اینکه گزارش‌های تخلفات انتخاباتی توسط ناظران شورای نگهبان تنظیم می‌شود و توسط نهادهای ذی‌ربط با این تخلفات برخورد می‌شود، تاکید کرد: مسئولان اجرایی و عوامل نظارتی باید دقت داشته باشند که در طول زمان برگزاری انتخابات از هیچ یک از داوطلبان و جناح‌های سیاسی جانبداری نکنند و دستگاه‌های دولتی از بیت المال به نفع آنان سوء استفاده نکنند.

آنها که می‌گویند انتصابات است نه انتخابات، کاسبی سیاسی می‌کنند

حجت الاسلام محمد محمدیان در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره تلاش برخی که می‌خواهند انتخابات را زیر سوال ببرند، گفت: کسانی که به جای انتخابات از لفظ انتصابات استفاده و آن را مطرح می‌کنند کسانی هستند که خودشان با سازوکار انتخاباتی در مسند امور نشسته اند.

وی افزود: این افراد کم لطفی می‌کنند چرا که انتخابات ایران جز سالم‌ترین انتخابات دنیاست.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه عده‌ای کاسب سیاسی هستند، افزود: برای این افراد مهم این است که کسب و کار سیاسی آنها رونق داشته باشد.

انصراف شهردار سابق تهران از انتخابات مجلس

محمدعلی افشانی شهردار سابق تهران و عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی طی نامه ای به فرمانداری تهران از نامزدی در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی استعفا کرد.

او در نامه خود خطاب به فرماندار تهران، آورده است: تأیید دیرهنگام شورای محترم نگهبان امکان برنامه ریزی، سازماندهی در این دوره از انتخابات را از اینجانب سلب کرد، بنابراین مستند به ماده 46 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی انصراف خود را از داوطلبی نمایندگی دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی اعلام می دارم.

هیئت نظارت بر نمایندگان ناکارآمد است / لابی‌گری؛ شاهراه فساد در مجلس

محمد اسماعیل سعیدی نماینده مردم تبریز و عضو شورای فراکسیون نمایندگان ولایی در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان عملا بر گزارش‌های واصله رسیدگی می‌کنند، اظهار داشت: به اعتقاد بنده نوع شکل‌گیری این هیئت معیوب است و نمی‌تواند کارآمدی لازم را داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه قطعا وقتی نماینده‌ای به وظایف غیرقانونی خود ورود کند دقیقا رانت و لابی‌گری آغاز می‌شود، بیان کرد: ما در طول دوره نمایندگی حتی می‌شنویم که به نماینده‌ای گفته می‌شود که برود و در سرمایه گذاری سهیم شود تا امتیاز بگیرد و یا فلانی سفر خارجی برود و به نوعی نمک گیرش کنند، لذا اینها همگی زمینه ساز مفاسد است.

زمان آغاز تبلیغات نامزدهای انتخابات مجلس مشخص شد

ستاد انتخابات کشور اطلاعیه شماره 12 خود را درباره زمان آغاز تبلیغات انتخاباتی نامزدهای دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی صادر کرد.

متن این اطلاعیه به این شرح است:

در اجرای ماده 56 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی و ماده 40 آئین نامه اجرایی آن، در خصوص زمان شروع و پایان فعالیت‌های تبلیغاتی نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی، به آگاهی ملت شریف ایران و تمامی نامزدهای نمایندگی انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی می‌رساند، فعالیت‌های تبلیغاتی کلیه نامزدهای تأیید صلاحیت شده از بامداد روز پنجشنبه 24 بهمن آغاز و در ساعت 8 صبح روز پنجشنبه اول اسفند یعنی 24 ساعت قبل از شروع اخذ رأی پایان می‌یابد.

نادران: منتظر یک لیست مقبول و کارآمد باشید

الیاس نادران عضو شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در توئیتی از ارائه فهرست کارآمد در جریان متبوعش خبر داد و نوشت: «بعد از نوسانات سیاسی روزهای اخیر از اردوگاه اصولگرایان خبرهای خوشی می رسد. منتظر یک لیست واحد مقبول و البته کار آمد باشید.»

تکمیل می شود...