چهارشنبه 7 آذر 1403

ماجرای اختلاف مجلس و دولت بر سر لایحه افزایش حقوق چیست؟

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
ماجرای اختلاف مجلس و دولت بر سر لایحه افزایش حقوق چیست؟

امروز رئیس سازمان برنامه و بودجه در حاشیه جلسه هیات دولت به خبرنگاران اعلام کرد که دولت با بخش هایی از لایحه افزایش حقوق کارمندان و بازنشستگان که در مجلس تصویب شد، مخالف است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه از مخالفت دولت با بخش هایی از لایحه مصوب مجلس برای افزایش حقوق خبر داد.

امروز رئیس سازمان برنامه و بودجه در حاشیه جلسه هیات دولت به خبرنگاران اعلام کرد که دولت با بخش هایی از لایحه افزایش حقوق کارمندان و بازنشستگان که در مجلس تصویب شد، مخالف است.

شاسی بلند جدید هایما که به بازار ایران می‌آید + عکس ها

مسعود میرکاظمی این درباره افزوده، در مجلس در مواردی هزینه ها را افزایش و در مواردی هزینه را کاهش دادند. دولت از اول شهریور گفته بود حقوق ها افزایش یابد که در مجلس قرار بر اول مهر شد. بخش‌هایی در صحن اضافه شد که مورد مخالفت ما و کمیسیون برنامه و بودجه بود و درخواست دولت این بود که حذف شود زیرا مازاد بودجه مورد موافقت دولت و کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با اظهار امیدواری نسبت به رسیدگی شورای نگهبان به این لایحه گفته، در حد توان دولت مشکلی برای اجرای این لایحه نداریم.

صحبت‌های امروز میرکاظمی در حالی مطرح شد که مجلس جزئیات لایحه پیشنهادی افزایش حقوق کارکنان و بازنشستگان روز 8 آبان در مجلس را تصویب کرد.

براساس مصوبه مجلس در تاریخ 8 آبان، مقرر شد که حقوق کارکنان تا سقف یک میلیون و 500 هزار تومان و حقوق بازنشستگان 900 هزار تومان افزایش یابد.

به نظر می‌آید موارد اختلاف بین دولت و مجلس درباره لایحه افزایش حقوق، ناشی از تصویب افزایش مستمری مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور در صحن علنی مجلس باشد؛ مجلس مستمری مددجویان کمیته امداد و سازمان بهزیستی را از میزان 10 و 5 درصد در لایحه دولت به 30 درصد افزایش داده است.

همچنین مجلس کمک معیشت جانبازان 25 درصد و بالاتر فاقد شغل و درآمد و مشمولین ماده (38) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران را 5 میلیون و 600 هزار تومان و کمک معیشت جانبازان زیر 25 درصد و رزمندگان معسر فاقد شغل و درآمد را 4 میلیون و 500 هزار تومان در نظر گرفته است که دولتی ها با آن مخالفند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه در روزهای گذشته نیز با اعلام اینکه بالغ بر 150 هزار میلیارد سررسید اوراق است، گفته بود از نمایندگان خواهش می‌کنیم تحت هیچ عنوانی سقف پیش بینی شده از سوی دولت را افزایش ندهند. این مبلغ در اختیار مجلس است و هر طور که می‌خواهد در خصوص آن تصمیم گیری کنند اما نباید سقف دولت افزایش یابد. بر اساس آنچه که نوشته شده بین 20 تا 30 هزار میلیارد تومان سقف بالا رفته است. ما انتظار داریم این باز گردد و اصلاحات انجام شده در آن صورت گیرد.

اختلاف مجلس و دولت با گفتمان حل می‌شود

حمیدرضا حاجی بابایی، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: براساس گفته‌های کنونی حق مطلب ادا نشده به این معنا که لایحه‌ای که دولت به مجلس ارائه کرده و مجلس نیز آن را بررسی می‌کند با آنچه گفته می‌شود، متفاوت است زیرا طبق این لایحه درصد فوق‌العاده ویژه برای شاغلان تغییر می‌کند از سوی دیگر برای بازنشستگان نیز مبلغ 900 هزار تومان، عائله مندی و مصوبه قانون بودجه 1401 مطرح است باید این موضوعات جمع‌بندی شود و با گفتمان واحد مطرح شود.

رفع مشکل حقوق بگیران شدنی نیست

جعفر قادری، عضو کمیسیون برنامه و بودجه نیز در 18 مهر به خبرگزاری خانه ملت گفته بود، رفع مشکل حقوق‌بگیران با افزایش 2 تا 20 درصدی حقوق، با وجود تورم کنونی شدنی نیست اما باید به این نکته نیز توجه کرد که منابع دولتی محدود بوده و دولت حتی نتوانسته اعتبارات عمرانی و خسارات خشکسالی و سیل را پرداخت کند. هرچند ممکن است دولت از طریق چاپ پول و استقراض از بانک مرکزی، مشکلات را رفع کند اما این موضوع قدرت خرید مردم را کم کرده و نرخ تورم را افزایش می‌دهد که روش منطقی نیست. اعداد و ارقامی که دولت می‌تواند برای افزایش حقوق تامین کند، در لایحه درج شده است.

باتوجه به این شرایط باید دید دولت چگونه می‌تواند اعتبار لازم برای لایحه افزایش حقوق را فراهم کند.

--> اخبار مرتبط

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.