ماجرای مقابله شهید سلیمانی با تجزیه عراق / ایران یک شهید هم نداد
یک کارشناس مسائل منطقه با بیان اینکه سردار سلیمانی برای عدم تجزیه عراق خیلی تلاش کرد در حالیکه بعضی دستگاهها در ایران در این عقیده ضعیف بودند، گفت: در این ماجرا ایران یک شهید هم نداد.
یک کارشناس مسائل منطقه با بیان اینکه سردار سلیمانی برای عدم تجزیه عراق خیلی تلاش کرد در حالیکه بعضی دستگاهها در ایران در این عقیده ضعیف بودند، گفت: در این ماجرا ایران یک شهید هم نداد.
به گزارش خبرگزاری مهر، سعدالله زارعی کارشناس ارشد مسائل سیاسی در مراسم تبیین شهادت سپهبد حاج قاسم سلیمانی و وقایع اخیر در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب، حاج قاسم سلیمانی را دارای مکتب میدانستند، اظهار داشت: مکتب به معنای جمع جهانبینی و ایدئولوژی است. برخی ایدئولوژی دارند؛ اما جهانبینی ندارند. برخی نیز جهانبین هستند اما ایدئولوژی ندارند.
وی با تأکید بر اینکه یکی از ویژگیهای شهید سلیمانی شناسایی مسئله و نکته اصلی در هر موضوع بود، ادامه داد: برخی 30 مسئله را مورد هدف قرار میدهند؛ اما هیچ دستاوردی ندارند. اما این شهید بزرگوار یک نقطه را انتخاب میکرد و برای رسیدن به آن تلاش میکرد.
این کارشناس سیاسی گفت: ماجرای انفصال کردستان عراق از این کشور آغاز تجزیهطلبی کردها در منطقه بود.
زارعی افزود: رهبر معظم انقلاب بر این باور بودند که عراق نباید تجزیه شود. سردار سلیمانی برای عدم تجزیه عراق خیلی تلاش کرد در حالیکه در داخل عراق و حتی بعضی از دستگاهها در داخل ایران، این عقیده ضعیف بود.
وی بیان کرد: در ماجرای جلوگیری از تجزیه عراق، ایران یک شهید نداد! حاج قاسم سلیمانی وقتی به یک جمعبندی میرسید و رهبر معظم انقلاب اسلامی موافق آن بودند؛ هیچ قدرتی جلودار این شهید بزرگوار نبود.
تحلیلگر سیاسی اضافه کرد: شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی در درستی هیچکدام از فرمایشات رهبری شک نکرد و همواره بر این باور بود صلاح جامعه در این است که فرمایشات ایشان باید اجرا شود. این شهید بزرگوار در اجرای فرمایشات رهبری میرفت و با کلید فتح باز میگشت.
زارعی بابیان اینکه شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی برای برگزاری یک عملیات خود درصحنه حاضر میشد، تصریح کرد: این شهید بزرگوار همواره اهل مشورت بود اما خود دارای دقت نظر بود و وقتی نظر میداد، نظر ایشان حاکم بر نظر مشاورین بود.
وی با اشاره به اینکه حاج قاسم سلیمانی حضرت آقا را حکیم مینامید، گفت: این شهید بزرگوار تمامی دستاوردهای خود را از حکمت رهبر معظم انقلاب میدانست.
این تحلیلگر سیاسی با اشاره به شکوه مراسم تشییع شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی ادامه داد: در این مراسم در تهران تنها پنج میلیون نفر شرکت کردند و همزمان مراسم تشییع تهران در دیگر شهرهای بزرگ نیز مردم به عزاداری پرداختند.
زارعی اظهار داشت: شهید حاج قاسم سلیمانی برای آرامگاه خود حتی یک قبر معمولی در نظر نگرفت و ما بین دو قبر انتخاب کرده بود و در پاسخ به اینکه شما مابین این دو قبر جا نمیشوید، بیان کرده بود که من یکطوری میام که جا شوم.
وی با اشاره به تحولات منطقه و نگرانی آمریکا از این تحولات افزود: هیچ نقطهای در دنیا اهمیت این منطقهای که ما در آن زندگی میکنیم ندارد، نداشته و نخواهد داشت.
این تحلیلگر مسائل منطقه بابیان اینکه مقرهای نظامی فرماندهی مهم آمریکا در همین منطقه است، عنوان کرد: طراحیهای آمریکا در منطقه شکست خورد. از همین رو آمریکا عناصر خود را تغییر داد و به این نتیجه رسید که بهصورت مستقیم وارد صحنه شود و سطحی از درگیری و ریسک آن را بپذیرد و پس از هر عملیات با بررسی و جمعبندی به عملیات بعدی بپردازد.
زارعی اضافه کرد: ابتدا آمریکا عملیات خود را در عراق و پساز آن در سوریه آغاز کرد و 30 نفر از افراد حشد الشعبی را به شهادت رساندند.
وی با تأکید بر اینکه ترور سپهبد قاسم سلیمانی جمعبندی آمریکا است نه ترامپ، تشریح کرد: ما پاسخ خوبی به آمریکا دادهایم و با این پاسخ استراتژی آمریکا تغییر نکرده است. آمریکا میخواهد حملاتی انجام دهد که قدرت ایران را کاهش دهد.
این کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به اینکه آمریکا فشار اقتصادی را به همراه اقدامات نظامی برای ایران دنبال میکند، گفت: این مسائل پیروزی را برای آمریکا به ارمغان نمیآورد؛ اما برای ایران هزینههایی ایجاد میکند.
زارعی خاطرنشان کرد: آمریکا در بحث اقتصادی آخرین حرفها را زده است و امید به مذاکره با ایران را از دست داده است. قدرت آمریکا در منطقه بر روی شن بنا شده است؛ اما ما در خانه خود استوار هستیم. این دوره هوشیاری بیشتری از ما طلب میکند و ما باید جای خالی سردار سلیمانی را پر کنیم.
وی با تأکید بر اینکه سید حسن نصرالله توانایی خوبی در اداره مسائل لبنان دارد، ادامه داد: جبهه مقاومت درصحنه تحولات منطقهای از طرف لبنان ضعفی ندارد.
این تحلیلگر مسائل خاورمیانه گفت: در عراق مشکلاتی ازجمله عدم انسجام شیعیان وجود دارد. اما اخراج نیروهای آمریکا در عراق برای آنان اولویت دارد و برای ما اصل در حفظ پیوستگی بین ایران و عراق است. رودررویی ما و آمریکا نیز استمرار خواهد داشت.