یک‌شنبه 4 آذر 1403

ماجرای گم شدن 36 هزار میلیارد پول در هلدینگ خلیج فارس چیست؟

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
ماجرای گم شدن 36 هزار میلیارد پول در هلدینگ خلیج فارس چیست؟

دیوان محاسبات کشور نیز بر مصرف این اعتبارات در راستای اصل 55 قانون اساسی نظارت کامل خواهد داشت و هر گونه تخلفی در این خصوص از طریق هیات‌های مستشاری قابل رسیدگی است.

در پی انتشار خبر گم شدن 36 هزار میلیارد تومان قسط اول معامله بلوک 12 درصدی شرکت پتروشیمی خلیج فارس خزانه داری کل کشور این موضوع را تکذیب کرد.

روابط عمومی وزارت امور اقتصادی و دارایی اعلام کرد: بر اساس اعلام خزانه‌داری کل کشور حصه نقدی معامله بلوک 12 درصدی شرکت پتروشیمی خلیج فارس به عنوان بزرگترین مزایده تاریخ به مبلغ حدود 32.5 هزار میلیارد تومان به صورت کامل به خزانه واریز شده و ادعای دروغ گم شدن این مبلغ از سوی برخی روزنامه‌ها کذب محض است.

در همین حال وزارت امور اقتصادی و دارایی به ابهامات مطرح شده پاسخ داد. این گزارش بر اساس نامه سازمان بازرسی کل کشور و ابهام و ایراد مذکور در نحوه واریز و هزینه کرد حصه نقدی واگذاری بلوک 12 درصدی سهام شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس (هلدینگ) مدعی گم شدن این مبلغ شد و وزارت اقتصاد اسناد مربوط به واریز این مبلغ به خزانه را منتشر کرد؛ در گزارش آن روزنامه عنوان شده بود که مبلغ به خزانه واریز شده اما مشخص نیست که چه شده است.

متن کامل پاسخ وزارت امور اقتصادی و دارایی به شرح زیر است:

مبلغ واگذار شده به میزان 32.5 هزار میلیارد تومان در تاریخ 1401/9/8 در ساعت 15 به حساب شماره 241 خزانه نزد بانک مرکزی تحت عنوان تمرکز وجوه حاصل از فروش سهام و حقوق مالی واریز و در همان تاریخ در ساعت 15:01 به صورت آنی طی حواله الکترونیک در حساب شماره 8001 به نام خزانه کل تحت عنوان تمرکز وجوه درآمد عمومی (حساب واحد خزانه) طبق صورت حساب بانک مرکزی کارسازی شده است.

این اقدام وزارت امور اقتصادی و دارایی در راستای اصل 53 قانون اساسی بوده و کلیه دریافت‌های دولت بایستی به حساب واحد خزانه در اجرای بند الف تبصره 7 قانون بودجه کل کشور و بند ب ماده 17 قانون برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و بند الف ماده 20 قانون احکام دائمی برنامه های توسعه، کلیه پرداخت های دولت نیز بر اساس اصل 53 قانون اساسی و بند ب و د قانون الحاق برخی از مواد به قانون تنظیم بخشی به مقررات مالی دولت با اخذ تخصیص اعتبار از سوی سازمان برنامه و بودجه توزیع می‌گردد.

توزیع اعتبارات متناسب با قانون بودجه بر اساس ماده 19 قانون برنامه و بودجه و دستورالعمل ماده 30 قانون برنامه بودجه از وظایف قانونی متولیان نظام بودجه بوده و مصرف آن بر اساس مواد 17 تا 21 قانون محاسبات عمومی بر عهده بالاترین مقام دستگاه اجرایی است.

دیوان محاسبات کشور نیز بر مصرف این اعتبارات در راستای اصل 55 قانون اساسی نظارت کامل خواهد داشت و هر گونه تخلفی در این خصوص از طریق هیات‌های مستشاری قابل رسیدگی است.

لذا موجودی درآمد واریزی در خزانه کل به حساب واحد خزانه نزد بانک مرکزی واریز شده و در راستای ماده 125 قانون محاسبات عمومی کشور نیز به خزانه کل اختیار قانونی برای استفاده از موجودی منابع عمومی داده شده است لذا به محض صدور تخصیص اعتبار از سوی سازمان برنامه و بودجه این وجوه قابل توزیع در راستای ساز و کار پرداخت مستقیم به ذینفع (آیین نامه اجرایی بند ه تبصره 19) خواهد بود.

لذا وجوه عمومی مورد نظر کاملاً قابل رصد و کنترل بوده و ذکر عناوینی نادرست همچون «گم شدن» و «غیر شفاف بودن» در نظام مدیریت مالی خزانه داری کل غیر اصولی بوده و فاقد وجاهت قانونی است.

شرکتهای دولتی نظیر سازمان خصوصی سازی در اجرای تبصره ذیل ماده 40 قانون محاسبات عمومی مکلفند نسبت به تاییدیه از خزانه داری کل و اعمال حساب این وجوه در دفاتر مالی خود اقدام کنند. تمام این وجوه در عملکرد دریافت و پرداخت خزانه در راستای ماده 101 قانون محاسبات عمومی وجود دارد و در اجرای ماده 103 قانون محاسبات عمومی کشور نیز در صورتحساب عملکرد بودجه کل کشور منظور می‌گردد.

هم اکنون دیگران می خوانند 7 دی 1401 - 21:25

بیشتر بخوانید

ماجرای گم شدن 36 هزار میلیارد پول در هلدینگ خلیج فارس چیست؟ 2