مالیات خودروها در سال آینده به چه صورت است؟
ساز و کار محاسبه مالیات انواع خودرو مشخص شد.
ساز و کار محاسبه مالیات انواع خودرو مشخص شد.
اخذ مالیات از خودروها در سال 1402 بر اساس قیمت روز خودرو با توجه به تاریخ ساخت یا واردات آن و صرفاً براساس مشخصات سند مالک خودرو است.
ایرنا نوشت: نمایندگان در نوبت عصر جلسه علنی روز شنبه مجلس شورای اسلامی و در ادامه رسیدگی به بخش هزینهای لایحه بودجه سال 1402 کل کشور، با بندهای (س)، (ع)، (خ) تبصره 6 موافقت کردند که بر اساس آن؛ انواع خودروی سواری و وانت دو اتاق (کابین) دارای شماره انتظامی شخصی در اختیار مالکین اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی که قیمت روز خودروی آنها بیش از 30 میلیارد ریال است نسبت به مازاد بر این مبلغ مشمول مالیات سالانه خودرو به نرخ یک درصد (1%) میشوند.
1- مأخذ محاسبه مالیات خودرو موضوع این بند قیمت روز انواع خودرو با توجه به تاریخ ساخت یا واردات آن و صرفاً براساس مشخصات مالک خودرو مندرج در شناسنامه خودرو صادره توسط نیروی انتظامی (برگ سبز) بهعنوان سند رسمی خودرو است که توسط سازمان امور مالیاتی کشور هر ساله تا پایان فروردینماه تعیین و اعلام میگردد. مأخذ مزبور برای انواع خودرو که بعد از اعلام سازمان تولید یا وارد میشوند، بلافاصله پس از تولید یا واردات آن توسط سازمان مزبور تعیین و اعلام خواهد شد. سازمان امور مالیاتی کشور مکلف است مراتب را به نحو مقتضی به اطلاع اشخاص مشمول برساند. کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی مکلفند مالیات سالانه مربوط به خودروهای تحت تملک خود و فرزندان کمتر از 18 سال و محجور تحت تکفل را حداکثر تا پایان بهمنماه هر سال پرداخت کند. ثبت نقل و انتقال خودروهایی که بهموجب این بند برای آنها مالیات وضع گردیده است قبل از پرداخت بدهی مالیاتی مورد انتقال شامل مالیات بر دارایی، نقل و انتقال قطعی و اجاره ممنوع است. متخلفان از حکم این بند در پرداخت مالیات متعلقه مسؤولیت تضامنی دارند.
همچنین نمایندگان با پیشنهاد محمد مهدی مفتح نماینده مردم تویسرکان مبنی بر حذف جز 2 این بند موافقت کردند. بر اساس این بند که حذف شده به دولت اجازه داده میشد براساس پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه کشور و متناسب با شرایط اقتصادی کشور، هر سه سال یکبار نسبت به کاهش یا افزایش قیمت پایه تعیین شده فوقالذکر اقدام و مراتب را ابلاغ کند.
همچنین نمایندگان با بند (س) این تبصره بدین شرح موافقت کردند: متن زیر به انتهای جزء (1) بند (پ) ماده (32) قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور اضافه میشود. «شاخصهای مناطق و شهرستانهای غیربرخوردار از اشتغال موضوع این جزء با پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه کشور بهتصویب هیأت وزیران میرسد.»
بر اساس بند (ع) تبصره 6: مالیات و عوارض ارزشافزوده دریافتی از واحدهای تولیدی و پیمانکاران طرح (پروژه) های واقع در استان به حساب استان محل استقرار واحد تولیدی با رعایت جزء (2) ماده (38) و ماده (39) قانون مالیات بر ارزشافزوده مصوب 2/ 3/ 1400منظور میشود.
سازمان امور مالیاتی مکلف است پروندههای واحدهای تولیدی و خدماتی با شخصیت حقیقی یا حقوقی دارای یک محل فعالیت را که محل استقرار واحد تولیدی یا خدماتی آنها در استان محل استقرار دفتر مرکزی آنها نیست به اداره کل امور مالیاتی استان محل استقرار واحد تولیدی و خدماتی ارسال کند. مالیات و عوارض بر ارزشافزوده واحدهای خدماتی ملی به نسبت سهم هر استان از جمعیت کشور، به حساب خزانه استان ذیربط واریز میشود.
سازمان امور مالیاتی مکلف است گزارش عملکرد این بند را هر سهماه یک بار به کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی و دیوان محاسبات کشور ارائه نماید.
عوارض ارزشافزوده موضوع بند «الف» ماده (39) قانون مالیات بر ارزشافزوده در شهرستانهای تهران و اسلامشهر به نسبت هشتاد و هشت درصد (88%) در نقاط شهری تهران و شهر اسلامشهر و دوازدهدرصد (12%) در نقاط روستایی و عشایری آنها توزیع میشود.
منبع: ایرنا هم اکنون دیگران می خوانند-
اطلاعیه پلیس اصفهان درباره قتل یک کودک خردسال بر اثر تیراندازی پلیس
-
ماجرای جنجالی انتشار بوی گاز سمی در شهر املش چیست؟
-
هشدار مراجع تقلید درباره مسمومیت زنجیرهای دانشآموزان و دانشجویان | سازمان ملل به موضوع مسمومیتهای سریالی در ایران ورود کرد
-
ماجرای آتش زدن یک مدرسه در تهرانسر چه بود؟ + عکس
-
سخنان تند مولوی عبدالحمید در نماز جمعه زاهدان
-
روایت تکاندهنده یک دانشآموز دختر از مسمومیت در مدرسه نور
-
حال میرحسین موسوی مساعد نیست