ماهواره ظفر
ماهواره ظفر
تهران - ایرنا - مشاور رییس سازمان فضایی ایران، گفت: اکنون برخی جادههای کشور، آبادیها و روستاها به شبکه پر سرعت ارتباطی وصل نیستند. ماهوارهها با توجه به مشخصات ذاتی خود میتوانند ارتباطات پایدارتری را در گستره جغرافیایی وسیعتر برقرار کنند.
مجموعه ماهواره های مختلف کشور - که تعدادی از آنها در ادامه معرفی شده اند - با اهداف دستیابی به فناوری های لازم برای ماهواره های کاربردی و عملیاتی با طول عمر بالا که امکان هیچ گونه خطایی در عملکرد آنها قابل قبول نیست طراحی شده و توسعه یافته اند.
ماهوارهبر سیمرغ گام نخست ایران برای انتقال ماهوارهها به مدار برگشت ناپذیر بیش از 1000 کیلومتری از سطح زمین است که علاوه بر تأمین عمرهای بسیار بالاتر برای آنها، زمان پوشش دهی ماهواره ها بر کشور را نیز به نحو چشمگیری میافزاید.
ایران پس از پرتاب ناموفق ماهواره "ظفر -1" دانشگاه علم و صنعت درصدد است پرتاب 6 ماهواره را در دستور کار خود قرار دهد که از این تعداد، 3 ماهواره "ناهید -1"، "ناهید -2" و "پارس -1" در پژوهشگاه فضایی ایران ساخته میشود، ضمن آنکه به گفته وزیر ارتباطات ماهواره "ظفر -2" نیز در خرداد ماه سال جاری پرتاب خواهد شد.
اقتصاد نیوز: با یک نگاه کلی به اتفاقاتی که در طول سال 98 در ایران رخ داد، باید گفت اعتراضات بنزینی آبان ماه، شهادت سردار سلیمانی و حمله موشکی ایران به پایگاه نظامیان آمریکایی در عراق، سقوط هواپیمای اوکراینی و نیز شیوع ویروس کرونا در بسیاری از استانهای کشور از مهمترین رویدادهای خبری بود که ایران را در صدر اخبار جهان قرار داد و واکنشهای زیادی در شبکههای اجتماعی برانگیخت.
شیراز - ایرنا - مدیر کل حوزه ریاست سازمان فضایی و دبیر شورای عالی فضایی ایران گفت: 92 کشور در حوزه فناوری و خدمات فضا پایه ورود کرده و عضو باشگاه فضایی جهان هستند که از این تعداد 58 کشور قادر به طراحی و ساخت ماهوارهاند و از این میان 10 کشور توانایی پرتاب ماهواره دارند که ایران جزو آنهاست.
اقتصادنیوز: وزیر خارجه آمریکا که به زودی به ریاض سفر میکند، گفت که آمریکا آماده است در هر زمانی با ایران مذاکره کند اما این کشور باید رفتارش را به طور اساسی تغییر دهد.
وزیر دفاع گفت: نقش راهبردی نیروهای مسلح در بستر سازی امنیت ملی زمینه ساز پیشرفت در سایه حوزه های اقتصادی، علمی، فرهنگی، اجتماعی است که از این حیث تولید، استقرار امنیت توسط نیروهای مسلح از اهمیت دوچندان برخوردار است.
موشک ماهوارهبر جدید کشورمان نیز برای قرار دادن محمولههای فضایی با ماموریت مشابه سیمرغ (در همان وزن و ابعاد و در همان ارتفاع مداری) طراحی شده و بر اساس برنامه ریزیهای جسورانه و توام با ریسک، قرار است به جای بار آزمایشی، ماهواره «ناهید 1» را به فضا ببرد؛ پرتابی که مقدمه رونمایی عملی از دیگر دستاورد فضایی کشورمان است.
سخنگوی گروه فضایی وزارت دفاع با بیان اینکه 90 درصد اهداف تحقیقاتی در پرتاب ظفر محقق شد، گفت: زمان پیشبینیشده برای پرتاب عملیاتی ظفر خرداد سال آینده بود، با توجه به این شرایط پیشنهاد دادهایم تا وقتی که پرتابگر به تثبیت نرسیده، ظفر 2 بهعنوان ماهواره اصلی نصب نشود و به همین دلیل پرتاب بعدی هنوز به قطعیت نرسیده است.
حسینی گفت: 90 درصد اهداف تحقیقاتی در پرتاب ظفر محقق شده است.
عدم موفقیت ماهواره ظفر باعث توقف این تلاشها نشد و ظفر 2 در راه است چرا که دست یابی به ارتفاع بالای 540 کیلومتر با سرعت بیش از 6500 متر بر ثانیه برای نخستین بار در پرتابهای فضایی کشور در ماهواره ظفر اتفاق افتاد.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، در این برنامه محمدحسینجهانپناه بهعنوان مجری - کارشناس میز فناوری «چرخ» با مهندس سیداحمد حسینی، سخنگوی فضایی سازمان هوافضا دربارهی ماهوارهی ظفر گفتگو خواهد کرد. ماهوارهی ظفر ساعت 19:15 یکشنبه 20 بهمن با ماهوارهبر سیمرغ از پایگاه پرتاب فضایی امام خمینی (ره) استان سمنان پرتاب شد. ماهوارهی ظفر به مدت هشت دقیقه اطلاعات موقعیت خود و سرعت حرکت...