مبنای مشروعیت جمهوری اسلامی براساس فرموده امام راحل «رای ملت» است
همدان - ایرنا - رییس خانه احزاب استان همدان گفت: افزایش مشارکت مردم در پای صندوق های رای به عنوان یکی از مهمترین مولفههای اقتدار و مشروعیت برای نظامهای مردمسالار با تکیه بر فرموده بنیادین و کلیدی بنیانگذار فقید جمهوری اسلامی مبنی بر اینکه «میزان رای ملت است» محقق می شود.
«حمید خاورزمینی» روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: بنیانگذار انقلاب اسلامی در ارائه مدل جدید حکومت به دنیای بشریت بر مبنای دین و شریعت، همواره انتخابات را امری بسیار مهم در تعیین سرنوشت یک کشور می دانستند و بر حضور همگانی مردم در این رویداد مهم تاکید و فراهم کردن شرایط انتخابات آزاد را به عنوان مهمترین وظیفه دولت ها قلمداد میکردند.
وی با اشاره به اینکه برای نیل به این هدف باید به جمله اساسی بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی توجه ویژه ای شود که ایشان از عبارت ملت استفاده کردند، اظهار داشت: ایشان عبارت مردم را با قیدی محدود کننده در جمله نیاورده و نگفته که رای مردم یا حتی مردم مسلمان و یا هر قید دیگری که به مردم قابل الصاق است، بلکه صراحتا و به طور شفاف و دقیق از عبارت ملت استفاده کرده اند، یعنی همه کسانی که دارای شناسنامه ایرانی هستند بدون در نظر گرفتن گرایش های سیاسی، مذهبی، قومی و یا هر چیز دیگر که آنرا محدود کند.
خاورزمینی تصریح کرد: لذا برای افزایش مشارکت عمومی بازگشت به این جمله میتواند در افزایش مشارکت مردم نقش بسزایی داشته باشد و برهمین اساس لازم است نهادهای دستاندرکار انتخابات صلاحیت نامزدها را منطبق بر قانون اساسی بررسی کنند تا زمینه حضور همه افراد با دیدگاه و سلایق سیاسی مختلف و متنوع در پای صندوق های رای فراهم شود.
رییس خانه احزاب استان همدان تاکید کرد: آنچه در قانون اساسی آمده باید ملاک کار در روند برگزاری انتخابات قرار گیرد و از هر گونه اقدام محدودکننده که منجر به محرومیت بخشی از جامعه در عرصه انتخابات شود، پرهیز کرد.
وی افزود: از عواملی که موجب کاهش مشارکت مردم در فعالیت های سیاسی و از جمله انتخابات میشود، نخست احساس بی قدرتی مردم که به علت توزیع نابرابر قدرت در جامعه واقع می شود و دوم کاهش سهم قدرت در نهادهای انتخابی است.
خاورزمینی تاکید کرد: برای افزایش میزان مشارکت و حضور مردم در پای صندوق های رای باید نخست این احساس در مردم تقویت شود که آنها از طریق صندوق ها در حال اعمال و استفاده از قدرتی هستند که قانون به آنها داده است و حق انتخاب براساس خواسته خود را داشته اند و در دایره تنگی مجبور به انتخاب نیستند و دیگر اینکه شرکت در انتخابات برای آنها هزینه های سیاسی، اجتماعی و روانی به دنبال نخواهد داشت و این گام مهم بر عهده نهادهای نظارتی است.
رییس خانه احزاب استان همدان تصریح کرد: نکته مهم دیگر اینکه اگر احزاب در بازی های سیاسی جدی گرفته نشوند و عضویت در احزاب منتقد و قانونی دارای هزینه و بی هیچ عایدی باشد و لابی های پنهان و غیر شفاف فصلی و دایمی همچنان ایفاگر نقش احزاب در انتخابات شوند به طور طبیعی احزاب نمی توانند مشوق مردم برای حضور در انتخابات باشند چرا که بدون حضور در قدرت و موقعیت های تصمیم گیری و اجرا، قادر به تحقق خواسته های مردم نیستند.
به گزارش ایرنا، «عیسی جعفری» نماینده مردم شهرستان های بهار و کبودرآهنگ در مجلس شورای اسلامی تیرماه سال 99 به دلیل ابتلا به ویروس کرونا درگذشت و انتخابات میان دورای مجلس برای انتخاب نماینده مردم دراین حوزه انتخابیه 28 خرداد برگزار می شود.
استان همدان با 10 شهرستان، هفت حوزه اصلی و 19 حوزه فرعی (شامل سه شهرستان و 16 بخشداری) دارای 9 کرسی در مجلس شورای اسلامی است.
ششمین دوره انتخابات شورای اسلامی روستا در 917 روستای استان همدان و 2 تیره عشایری «جمور» و «ترکاشوند» برگزار میشود.
در این دوره از انتخابات 2 هزار و 966 نفر به عنوان اعضای شورای روستاها و 174 نیز به عنوان عضو شورای شهر و در مجموع سه هزار و 140 نفر به عنوان منتخبان ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در استان همدان برگزیده خواهند شد.
سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری، ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، انتخابات میاندورهای مجلس یازدهم شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری 28 خرداد امسال برگزار می شود.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*