پنج‌شنبه 17 آبان 1403

مجلس در هفته‌ای که گذشت

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
مجلس در هفته‌ای که گذشت

تهران - ایرنا - حضور محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه در مجلس شورای اسلامی و عدم تصویب اعتبارنامه منتخب مردم گچساران و باشت از مهمترین رویدادهای هفته گذشته مجلس شورای اسلامی بود.

هفته گذشته نمایندگان مجلس روزهای یکشنبه و چهارشنبه در جلسات علنی مجلس شورای اسلامی حضور یافتند تا فعالیت‌های تقنینی و نظارتی خود را پی بگیرند. نشست علنی روزیکشنبه 15 تیرماه مجلس شورای اسلامی به ریاست محمدباقر قالیباف و با حضور 195 نفر از نمایندگان و نشست روز چهارشنبه 18 تیرماه با حضور 251 نفر از نمایندگان برگزار شد.

گزارش وزیر امورخارجه و سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت در مورد عملکرد وزارت خانه‌های تحت امر خود، تصویب نشدن اعتبار نامه منتخب مردم گچساران و باشت و مخالفت نمایندگان با تشکیل کمیسیون ویژه کسب و کار از مهمترین اتفاقات هفته گذشته بهارستان بود.

چرا ظریف را به مجلس فرا می‌خوانند؟

«محمدجواد ظریف» وزیر امورخارجه روز یکشنبه به دعوت نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی حاضر شد و به سوالات آنان پاسخ گفت. در این جلسه نمایندگان انتقادات تندی علیه وزیر امورخارجه مطرح کردند. ظریف به اتهامات پاسخ گفت، و از نمایندگان خواست که منافع ملی را قربانی دعواهای سیاسی و جناحی نکنند و تاکید کرد که برای آمریکا هیچ تفاوتی میان اصولگرا و اصلاح طلب وجود ندارد و همه مسوولان سه قوه در یک کشتی نشسته‌اند.

در این جلسه برخی نمایندگان برای دقایقی اجازه ندادند ظریف صحبت کند؛ این افراد وزیر امور خارجه کشورمان را با فریادهایشان «دروغگو» خواندند وزیر امور خارجه در پاسخ به فریادهای دروغگو دروغگو نمایندگان مجلس، به تاییدهای بی‌شمار رهبر انقلاب درباره صداقت و شجاعت خود تکیه کرد، و گفت: «من اگر دروغ گفتم رهبر شنیدند و اگر صادقانه حرف زدم رهبر نیز شنیدند، ایشان به من صادق گفتند، اما شما به من دروغگو گفتید.

موضوع توافقنامه همکاری 25 ساله با چین از دیگر سوالات نمایندگان از ظریف بود. وی در پاسخ با تاکید بر اینکه در قرارداد با چین هیچ موضوع مخفی وجود ندارد، گفت: زمانی که در ملاقات رییس جمهوری خلق چین با مقام معظم رهبری درباره این قرارداد صحبت کرد، موضوع را به مردم اعلام کردیم، زمانی که در سفر سال گذشته این قرارداد را به چین بردم باز هم اعلام شد. هر موقع که توافق محقق شود آن را اعلام خواهیم کرد.

بعد از پایان سخنان وزیر امور خارجه شماری از نمایندگان به بیان دیدگاه‌های خود در حوزه دیپلماسی پرداختند. عمده مسائل مطرح شده در این اظهارات انتقاد از انفعال دستگاه دیپلماسی، ضعف دیپلماسی اقتصادی، لزوم تجدید نظر در برجام بود. موسی غضنفر آبادی نماینده مردم بم و ریگان، ابوالفضل عمویی نماینده مردم تهران و مهرداد ویس کرمی نماینده خرم آباد از جمله نمایندگانی بودند که به انتقاد از ظریف پرداختند.

مدرس خیابانی؛ معدن بهترین جایگزین نفت در اقتصاد ایران است

«حسین مدرس خیابانی» در نشست علنی روز یکشنبه، 15 تیرماه مجلس شورای اسلامی در گزارش عملکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: همه آنچه وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال 99 در چارت ماموریت اصلی 7 محور برنامه و 40 پروژه دارد ذیل اقتصاد مقاومتی تعریف می شود و اینکه دنبال تولید و اتکا به توان داخلی هستیم مفهوم اقتصاد مقاومتی است، ضمن اینکه کشور بعد از 2 سال که از تحریم می گذرد هنوز چرخه تولیدش فعال است که نشان دهنده اقتصاد مقاومتی و تاب آوری بخش اقتصادی است.

وی یادآور شد: از نیمه دوم سال گذشته اقتصاد ما از نفتی جدا شده و معدن بهترین جایگزین آن بوده که مقام معظم رهبری بر آن تاکید فرمودند.

مشخص شدن کاندیدای ریاست کمیسیون اصل 90

«محمدحسین فرهنگی» سخنگوی هیات رییسه مجلس روز دوشنبه 16 تیر ماه با اشاره به مشخص شدن کاندیدای ریاست کمیسیون اصل 90 مجلس یازدهم بیان داشت: براساس آئین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی هر کدام از اعضای ثابت کمیسیون اصل 90 می‌توانند برای ریاست این کمیسیون کاندیدا شوند. بر این اساس نصرالله پژمان‌فر، حسن شجاعی علی‌آبادی، سیدمصطفی آقامیرسلیم، محمود نبویان و سیدنظام‌الدین موسوی برای ریاست کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی نامزد شدند. رییس این کمیسیون طبق نظر اکثریت اعضا و با پیشنهاد هیات رییسه پارلمان با رأی نمایندگان برای مدت یک سال انتخاب می‌شود.

اعتبار نامه تاجگردون تصویب نشد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز چهارشنبه 18 تیرماه با 102 رای موافق، 128 رای مخالف، 21 رای ممتنع از مجموع 251 نماینده حاضر با اعتبارنامه غلامرضا تاجگردون مخالفت کردند. این رای گیری به صورت مخفی و با برگه صورت گرفت. نمایندگان در جلسه غیرعلنی اعتبارنامه غلامرضا تاجگردون را بررسی کردند.

رای گیری اعتبارنامه تاجگردون خلاف قانون بود

غلامرضا نوری قزلجه در حاشیه نشست علنی روز چهارشنبه در توضیح بررسی گزارش کمیسیون تحقیق درباره اعتراض تعدادی از نمایندگان به اعتبارنامه منتخب مردم گچساران، گفت: در نشست امروز مجلس اتفاقی بر خلاف قانون آیین نامه داخلی افتاد، اعتبارنامه آقای تاجگردون در حالی به رای گذاشته شد که شعبه و کمیسیون تحقیق آن را تایید کرده بودند.

وی افزود: به استناد مواد 28 تا 32 آیین نامه داخلی مجلس گزارش شعبه و کمیسیون تحقیق درباره اعتراض به اعتبارنامه منتخبی برای تصمیم مجلس در دستور کار قرار می‌گیرد. در صورت رد اعتبارنامه در شعبه یا کمیسیون تحقیق، روالی که امروز طی شد، باید انجام می‌گرفت.

نمایندگان با تشکیل کمیسیون ویژه کسب و کار مخالفت کردند

در جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس، بررسی تقاضای عده‌ای از نمایندگان در مورد تشکیل کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و بهبود فضای کسب و به رای گذشته شد و نمایندگان مجلس پس از استماع سخنان رحیم زارع عضو کمیسیون برنامه و بودجه و طراح کمیسیون ویژه و تذکر تعدادی از نمایندگان، با 111 رای مخالف، 90 رای موافق و 13 رای ممتنع با تشکیل آن مخالفت کردند.

رحیم زارع به عنوان نماینده متقاضیان تشکیل کمیسیون ویژه جهش تولید و بهبود فضای کسب و کار بیان کرد: این کمیسیون در دوره نهم و دهم مجلس شورای اسلامی نیز تشکیل شده و در مجلس دهم و تحت عنوان کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل 44 قانون اساسی فعالیت داشته است و تمام تلاش خود را برای حمایت از کالای ایرانی، نظارت بر اجرای قانون بهبود فضای کسب و کار به کار گرفته است.

*س_برچسب‌ها_س*