مجلس در هفته گذشته | از کارت زرد به عیناللهی تا وزیر شدن بذرپاش
نمایندگان مجلس در این هفته جلسه علنی داشتند که اخذ کارت زرد وزیر بهداشت از مجلس و رأی اعتماد به مهرداد بذرپاش به عنوان وزیر راه و شهرسازی مهمترین اتفاقات مجلس در این هفته بود.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز یکشنبه (13 آذر ماه) جلسه داشتند که در ابتدا به مناسبت روز مجلس در یک جلسه غیرعلنی 2 ساعته میزبان آیتالله رئیسی، رئیسجمهور و اعضای کابینه دولت سیزدهم بودند.
* توضیحات موسوی درباره جلسه غیر علنی مشترک مجلس و دولت
سیدنظام الدین موسوی سخنگوی هیات رئیسه مجلس، درباره جزئیات جلسه مشترک مجلس و دولت، گفت: دراین نشست نحوه تدوین و بررسی برنامه هفتم و لایحه بودجه 1402 بررسی و مباحث مختلفی در رابطه با موضوعات مهم کشور به ویژه مسائل اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی مطرح شد.
موسوی همچنین گفت: یکی از نکات محوری در این جلسه تحلیل مسائل روز بود و در مورد اعتراضات و اغتشاشاتی که در این مدت شاهد بودیم، نمایندگان دولت و مجلس بر ضرورت بکارگیری بهترین راه مقابله با این مسئله و رسیدن به ثبات در کشور و توجه به مطالبات واقعی و اساسی مردم به ویژه در حوزه معیشت و اقتصاد تأکید کردند.
*موافقت نمایندگان با طرح اعطای وام به یک میلیون زوج جوان
پس از پایان جلسه غیر علنی و آغاز جلسه علنی بررسی کلیات گزارش کمیسیون اقتصادی درباره طرح دوفوریتی الحاق یک ماده به قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت اولین دستورکار وکلایملت در این جلسه بود.
در نهایت بهارستان نشینان پس از انجام بررسیها از مجموع 229 نماینده حاضر در جلسه علنی با 185 رأی موافق، 15 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع، با کلیات طرح مذکور موافقت کردند.
*نطقهای میان دستور
در ادامه نشست صبح امروز رضا آریان پور نماینده مینودشت، فرهاد بشیری نماینده پاکدشت و حسن لطفی نماینده رزن و درگزین به بیان نطق میان دستور خود پرداختند و در اظهاراتشان به ناآرامیهای اخیر و وضعیت اجاره بهای مسکن اشاره کردند.
**نوبت عصر
جلسه نوبت عصر امروز مجلس به ریاست قالیباف رئیس قوه مقننه آغاز شد.
*اعلام وصول نامه معرفی مهرداد بذرپاش به عنوان وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی
احمد امیرآبادی فراهانی عضو هیئت رئیسه مجلس در جلسه عصر امروز قوه مقننه نامه رئیسجمهور به رئیس مجلس شورای اسلامی مبنی بر معرفی مهرداد بذرپاش به عنوان وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی را اعلام وصول کرد.
*اعلام آمادگی مجلس برای اجرای داوطلبانه شفافیت
در پایان این جلسه مالک شریعتی نماینده تهران نیز در تذکری شفاهی به مطالبات مردم درباره موضوع شفافیت اشاره کرد و رئیس مجلس در پاسخ به این تذکر با اشاره به پیگیریهای طرح موضوع شفافیت در مجمع تشخیص، گفت: با توجه به اینکه مجلس موضوع شفافیت را به تصویب رسانده، آن دسته از نمایندگانی که داوطلب هستند آرایشان اعلام شود، سیستم میتواند این کار را انجام دهد و انفورماتیک آمادگی آن را دارد.(اینجا بخوانید)
**جلسه روز سهشنبه | رسیدگی به سوالات از وزرای اقتصاد و بهداشت
جلسه روز سهشنبه (15 آذرماه) به ریاست علی نیکزاد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی آغاز شد که وی در نطق پیش از دستور خود به مناسبت روز دانشجو، جنبش دانشجویی را ذاتا یک جنبش ضداستعماری برای مقابله با استکبار جهانی به ویژه آمریکای جهانخوار دانست و گفت: دانشجویان عزیز ما و جامعه دانشگاهی و فرهیخته ما امروز هم بیدار است و با بصیرتی که دارد دستهای پشت پرده و طراحیهای کلان استکبار را به خوبی میفهمد.
جنبش دانشجویی ما به درستی فهمیده است آنچه که در دو ماه گذشته اتفاق افتاده صرفاً اعتراض به یک واقعا تأسفآور نبوده بلکه یک طراحی پیچیده جنگ ترکیبی است که با آتش تهیه اختاپوس رسانهای که از دلارهای آمریکایی و سعودی و انگلیسی تغذیه میکند، پشتیبانی میشود و با عاملیت دستههای اندک گروهکهای ضد انقلاب و تجزیهطلب که به صورت آموزش دیده آماده انجام عملیاتهای تروریستی هستند، سازماندهی و اجرا شده است.
وی در ادامه افزود: مجلس شورای اسلامی خود را متعهد به ولایتمداری و عمل به منویات رهبر حکیم انقلاب اسلامی میداند و تا روز آخر فعالیت خود تلاش خواهد کرد تا خادمی خالص و نوکری وظیفهشناس برای مردم عزیز ایران باشد. مجلس از تمام ابزارهای قانونگذاری و نظارت خود برای این مهم استفاده میکند و خواهد کرد.
* ایزدخواه از پاسخ خاندوزی قانع شد
رسیدگی به سوالات روح اله ایزدخواه و تعداد دیگری از نمایندگان از وزیر اموراقتصادی و دارایی و همچنین سوال فتحاله توسلی و تعداد دیگری از نمایندگان از وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دستورکار نشست امروز وکلایملت قرار داشت.
نخستین دستور کار وکلایملت در این جلسه بررسی سوال روح الله ایزدخواه نماینده تهران از سید احسن خاندوزی وزیر امور اقتصاد و دارایی درباره وضعیت اجرای حکم قانونی مالیات مضاعف بر بنگاه داری بانک ها با توجه به آنکه وزیر وعده ارائه لایحه اصلاحی به مجلس را داد و همچنین اینکه عملکرد سال 1401 به اندازه تمام 5 سال از دست رفته باشد، بود.
بر اساس اعلام رئیس جلسه، ایزدخواه پس از طرح سوال به عنوان نماینده سوال کننده از پاسخ های وزیر قانع شد و رای گیری انجام نشد.
*ایزدخواه: اموال بانکها به صورت قارچی رشد کرده است
نماینده تهران در توضیح سوال خود گفت: اگرچه ماموریت اصلی بانک ها حوزه اعتباری است نه ورود به حوزه واقعی اقتصاد و دخالت در سرمایه گذاری ها و رقابت با بخش خصوصی و مردمی اما امروز به جز املاک داری و انباشت اموالی که برای بانک ها به صورت قارچی رشد کرده شاهد حضور پررنگ بانک ها در شرکت های سرمایه گذاری، تجاری، بیمه، کشت و صنعت، دارویی و... هستیم.
وی در ادامه عنوان کرد: طبق گزارش های دیوان 431 شرکت تابع ذیل بانک ها داریم که در این شرکت ها بانک بیش از 50 درصد سهام دارد یا اینکه هیات مدیره اکثریت آن ها را تعیین میکند.
*توضیحات خاندوزی درباره محورهای سوال مطروحه
سید احسان خاندوزی در پاسخ به سوال طرح شده 90 درصد از 7 و نیم هزار میلیارد تومان اموال مازاد فروش رفته بانکها را پس از استقرار دولت سیزدهم اعلام کرد و آن را نشان از اراده عملی دولت سیزدهم در این موضوع دانست.
وزیر امور اقتصادی و دارایی، افزود: موضوع فروش اموال مازاد بانک ها را از زمانی که در مرکز پژوهش ها بودم، تاکنون که مسئولیت وزارت امور اقتصادی و دارایی را برعهده دارم پیگیری کردم، چرا که این موضوع سه تاثیر مهم اقتصادی یعنی؛ کنترل رشد نقدینگی، افزایش توان تسهیلات دهی بانک ها و رفع کسری های شبکه بانکی را دارد.
*کارت زرد مجلس به عیناللهی
دستورکار بعدی رسیدگی به سوال فتحالله توسلی نماینده کبودرآهنگ از بهرام عیناللهی وزیر بهداشت و درمان درباره علت عدم توجه وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی به وضعیت بهداشت و درمان شهرستانها و روستاها، چرا دستورات وزیر در زیرمجموعه وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی اجرا نمیشوند؟ اغلب در مانگاهها و خانههای بهداشت در شهرستانها فاقد پزشک و پرستار هستند، برنامه وزارت برای تامین کادر پزشکی در کشور بویژه شهرستانها ومناطق محروم چیست دستورکار بعدی نشست صحن علنی مجلس شورای اسلامی بود.
پس از طرح سوال، وزیر بهداشت توضیحاتی پیرامون محورهای سوال مطرح کرد که قانع کننده نبود و وزیر بهداشت از مجلس کارت زرد گرفت.
*بررسی فوریتی طرح رفع تبعیض در پرداخت حقوقها در مجلس
در ادامه نمایندگان با بررسی طرح اصلاح ماده 117 قانون مدیریت خدمات کشوری درباره رفع تبعیض در پرداختیها به صورت یک فوریت موافقت کردند
*نمایندگان در نطق میان دستور خطاب به رئیس جمهور؛ در پالایش نیروهای ضعیف موجود در کابینه تجدید نظر کنید
وکلای ملت در نطق میان دستور خود در جلسه علنی روز سهشنبه مجلس به موضوع ناآرامیهای اخیر و انتصابات در دولت پرداختند.
*تذکرات شفاهی نمایندگان | مردم قادر به تهیه گوشت کیلویی 260 و 280 هزار تومان نیستند
در پایان جلسه نوبت صبح روز سهشنبه مجلس نمایندگان در تذکرات شفاهی خود به موضوعاتی همچون افزایش قیمت گوشت، اجرای قانون حمایت از معلولان، وضعیت کشاورزان و... پرداختند.
**جلسه نوبت عصر سهشنبه
جلسه نوبت عصر به ریاست عبدالرضا مصری نایب رئیس مجلس آغاز شد.
* تذکر به رئیس جمهور درباره لزوم اجرایی شدن قانون خدماترسانی به ایثارگران معسر
در ابتدا این جلسه سیدمحسن دهنوی عضو هیات رییسه مجلس تذکر کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی را قرائت کرد که در ادامه بخشی از آن را میخوانید:
- تذکر منصورعلی زارعی کیاپی به وزیر بهداشت و درمان: لزوم رسیدگی به مشکلات تأمین دارو و هزینههای بالای آن برای بیماران خاص و مردم محروم.
- تذکر علی اکبر علیزاده برمی و جمعی از نمایندگان به وزیر بهداشت و درمان: ضرورت مدیریت صحیح و افزایش نظارت بر توزیع دارو.
- تذکر حسینعلی حاجی دلیگانی و جمعی از نمایندگان به رئیس جمهور: لزوم اجرایی شدن ماده 24 قانون خدماترسانی به ایثارگران معسر در خصوص بازنشستگی پیش از موعد همسران جانبازان واجد شرایط.
- تذکر حسن نوروزی و جمعی از نمایندگان به وزیر جهاد کشاورزی: لزوم تفکیک ادارات وزارت جهاد از ادارات پخش کالاهای اساسی.
- تذکر عبدالناصر درخشان و جمعی از نمایندگان به وزیر نفت: لزوم گازرسانی به شهرستانهای حوزه انتخابیه.
- تذکر علی آذری و جمعی از نمایندگان به رئیس جمهور: لزوم رعایت حقوق اساسی شهروندان بر اساس قانون اساسی و آیین دادرسی کیفری.
- تذکر محمدرضا پور ابراهیمی داورانی به وزیر جهاد کشاورزی: لزوم توجه ویژه به قنوات سطح استان کرمان به خصوص شهرستان های کرمان و راور.
*لایحه موافقتنامه همکاری اقتصادی دولتهای ساحلی خزر اصلاح شد
در ادامه این نشست وکلای ملت برای تامین نظر شورای نگهبان به رفع ایرادات لایحه موافقتنامه همکاری اقتصادی دولت های ساحلی خزر نیز پرداختند.
**جلسه روز چهارشنبه | مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی شد
مهمترین دستورکار جلسه این روز رسیدگی به صلاحیت و برنامههای مهرداد بذرپاش وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی بود که در نهایت پس از قرائت گزارش کمیسیون عمران و کشاورزی و اظهار نظر موافقان و مخالفان درباره سوابق و برنامههای وی، آقای بذرپاش به عنوان وزیر راه و شهرسازی از مجلس رأی گرفت.
*مخالفت نمایندگان با کلیات «اصلاح قانون انتخابات مجلس»
دستورکار بعدی نمایندگان در این جلسه رسیدگی به کلیات طرح یک فوریتی اصلاح قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی بود که وکلایملت در نهایت با کلیات طرح مذکور با 89 رأی موافق، 91 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع از مجموع 199 نماینده حاضر در جلسه مخالفت کردند.
انتهایپیام /