یک‌شنبه 4 آذر 1403

مجلس یازدهم به جای ارائه طرح جدید، لایحه جامع انتخابات را بررسی کند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
مجلس یازدهم به جای ارائه طرح جدید، لایحه جامع انتخابات را بررسی کند

تهران - ایرنا - معاون سیاسی وزارت کشوربا بیان اینکه زمان زیادی برای تدوین و کار کارشناسی لایحه جامع انتخابات بدون نتیجه در مجلس دهم صرف شد، گفت: انتظار می‌رود مجلس یازدهم بجای ارائه طرح جدید، لایحه قبلی را بررسی ونواقص آنرا رفع کند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، «جمال عرف» در نشست هم اندیشی دبیران کل احزاب و گروه‌های سیاسی در وزارت کشور افزود: دولت دوازدهم در یک مسیر سنگلاخی کار خود را شروع کرد و امسال نیز با شیوع بیماری کرونا در کنار همه مسائل کشور، سال ویژه و خاصی را رقم زده و مجموعه‌ای از تهدیدات بیرونی و آسیب‌پذیری‌های داخلی شکل گرفته است.

معاون سیاسی وزارت کشور با اشاره به اینکه در ادبیات راهبردی، وقتی تهدیدات و آسیب‌ها ترکیب شود، وارد منطقه خطر می‌شویم، گفت: در شرایط کنونی تقویت انسجام و همبستگی درون خانواده انقلاب که آموزه‌های حضرت امام (ره) و رهبری است، می‌تواند بسیار کمک کننده باشد که این میان نقش احزاب سیاسی، نقشی بسیار مهم و سازنده است.

عرف به موضوع به نتیجه نرسیدن لایحه جامع انتخابات در مجلس دهم اشاره کرد و گفت: این لایحه کارشناسی و زمان زیادی صرف تدوین آن شده است و انتظار می‌رود مجلس جدید ضمن بررسی و ویرایش این لایحه، نواقص آن را رفع کند تا اینکه مجددا طرح جدیدی را آماده کنند.

وی با اشاره به لزوم وجود قانون جامع انتخابات در کشور، تصریح کرد: سال آینده 2 انتخابات اصلی و 2میان دوره‌ای داریم که تقویم این انتخابات با هم هماهنگی ندارد و مکانیسم اجرایی و ساماندهی برگزاری این چند انتخابات هم باهم متفاوت است. در بحث انتخابات، مباحث محتوایی و تفسیر واژگانی چون رجل سیاسی و شاخص‌های رجل سیاسی نیز که مبنای ابهامات و سوالات جدیدی می‌شود، از موضوعاتی است که نیاز به جمع‌بندی و قانون مشخص دارد.

رییس کمیسیون ماده 10 قانون نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی در باره انتخابات دوم اسفند سال گذشته، گفت: آنچه در اختیار دولت و وزارت کشور بود این بود که 4 رکن سلامت، امنیت، مشارکت و رقابت را پیگیری کند که در تحقق برخی از این‌ها توفیق داشتیم و در برخی نه. شیوع بیماری کرونا، شرایط اقتصادی، تحریم‌ها و سایر متغیرها بر جامعه و مشارکت مردم در انتخابات تاثیرگذار بود.

اقتدار رییس جمهوری متکی به پشتوانه مشارکت بالای مردم است

عرف با بیان اینکه وظیفه داریم منفعت ملی، امنیت ملی و مصلحت عمومی را در نظر بگیریم، گفت: در این شرایط هر کسی که علاقه‌مند به کشور و انقلاب اسلامی است باید کمک کند تا از این مرحله نیز عبور کنیم تا در آینده نزدیک براساس وعده الهی، آسانی پس از سختی حاصل شود. وی ادامه داد: همه کسانی که دغدغه کشور را دارند بر این باورند که باید بکوشیم تا مشارکت در انتخابات به ویژه انتخابات ریاست جمهوری بالا باشد، چون اقتدار و نفوذ رییس جمهوری متکی به پشتوانه مشارکت بالای مردم است. عرف، امید را سوخت کشتی ایران که در دریای مواج و پرتلاطم دانست و خاطرنشان کرد: همه کمک کنیم که امید مردم حفظ شود چراکه اگر امید از بین رود، شرایط سخت خواهد شد؛ لذا باید تلاش کنیم به‌رغم وجود همه ناملایمات، امید مردم را حفظ و حتی تقویت کنیم تا بتوانیم از این دریای پرتلاطم به سلامت عبور کنیم.

براساس این گزارش، در این نشست شهاب الدین صدر رییس خانه احزاب ایران، قدرتعلی حشمتیان نماینده احزاب ملی در کمیسیون ماده 10 قانون نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی و دبیرکل حزب مستقل و اعتدال ایران، اسماعیلی قائم مقام جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی، کاظمی قائم مقام جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی، عبدخدایی دبیرکل جمعیت فدائیان اسلام، سید کمال سجادی دبیرکل جامعه اسلامی کارمندان، سیدنظام الدین موسوی دبیرکل انجمن اسلامی روزنامه‌نگاران مسلمان، جواد امام دبیرکل مجمع ایثارگران، علی صوفی دبیرکل حزب پیشرو اصلاحات، حیدرنژاد قائم مقام جمعیت توسعه و آزادی استان کرمان، احمدحکیمی پور حزب اراده ملت، حجت السلام علی بنایی دبیرکل مجمع هماهنگی پیروان امام و رهبری استان قم، فهیمه خان محمدزاده دبیرکل جمعیت پیروان حضرت زینب (س)، محمود صادقی دبیرکل انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه ها و مرادی قائم مقام انجمن اسلامی مهندسان ایران حضور داشتند.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*