محبوبترین شبکههای اجتماعی ایرانیان
یک گزارش جدید آماری نشاندهنده این است که واتساپ، تلگرام و اینستاگرام سه پلتفرم اول محبوب ایرانیان هستند. این در حالی است که پلتفرم بومی روبیکا با وجود بهرهگرفتن از حمایتهای دولتی و الزام دانشآموزان به استفاده از آن در دوران کرونا در رتبه چهارم شبکههای اجتماعی محبوب ایرانیان قرار دارد. سروش پلاس، فیسبوک، بله، گپ، ایتا، لینکدین و توییتر به ترتیب در رتبههای بعدی قرار دارند.
بر اساس گزارشی که اخیرا پلتفرم نوین «هاب» منتشر کرده است، واتساپ با داشتن بیش از 50 میلیون کاربر ایرانی در رتبه نخست محبوبترین پیامرسانها قرار دارد. واتساپ بهدلیل راحتی و سادگی استفاده بعد از فیلترینگ تلگرام رشد کرد؛ هرچند هیچگاه کاربران به اندازه تلگرام از آن رضایت نداشتند، اما تا اندازهای در نبود پیامرسان بهتر مجبور به استفاده از آن بودند.
به گزارش دنیای اقتصاد؛ تلگرام شبکه اجتماعی محبوب دوم ایرانیان، سالهاست فیلتر شده، اما فیلترینگ از محبوبیت و استفاده از آن نکاسته است. تلگرام هماکنون بیش از 49 میلیون کاربر در ایران دارد.
اینستاگرام سومین پلتفرم محبوب ایرانیان است که حدود 47 میلیون کاربر در ایران دارد. روبیکا با 26 میلیون و سروشپلاس با 23 میلیون دو پیامرسان ایرانی بالای لیست پیامرسانهای محبوب قرار دارند. فیسبوک با 2/ 17 میلیون کاربر، بله با 7 میلیون، گپ با 5 میلیون، ایتا با 3 میلیون، لینکدین با 7/ 2 میلیون و توییتر با بیش از 2 میلیون کاربر دیگر شبکههای محبوب ایرانیان به شمار میروند.
*س_محبوبترین شبکههای اجتماعی برای کسبوکارها_س*اینستاگرام شبکهای است که این روزها مجلسیان بر اساس طرح صیانت به دنبال ایجاد جایگزینی برای آن هستند. بر اساس این گزارش حدود 49 درصد ایرانیان عضو اینستاگرام هستند و در این میان یکی از پلتفرمهای محبوب کسبوکارهاست؛ بهطوریکه 90 درصد کاربران اینستاگرام حداقل یک پیج تجاری را دنبال میکنند.
همچنین این گزارش معتقد است که 60 درصد کاربران اینستاگرام اعلام کردهاند که در این شبکه با محصولات جدید آشنا شدهاند. اینستاگرام در دنیا هم چنین نقشی را دارد. بر اساس گزارشی که Socialmediatoday در فوریه سال 2020 منتشر کرده فیسبوک، اینستاگرام و تیکتاک سه شبکه اصلی مورد استفاده کسب وکارها در جهان هستند. بعد از آنها پینترست، ردیت، توییتر و لینکدین قرار دارند.
در ایران بعد از اینستاگرام، تلگرام، فیسبوک و توییتر بیشترین محبوبیت را در زمینه استفاده توسط کسبوکارها دارند. آپارات تنها شبکه اجتماعی محبوب در لیست کسبوکارهای محبوب ایرانیان است که در جایگاه پنجم قرار دارد. بعد از آپارات، لینکدین و یوتیوب هم از نظر کسبوکارهای ایرانی محبوب هستند. در این میان حضور چهار شبکه فیلترشده (تلگرام، فیسبوک، توییتر و یوتیوب) در لیست محبوبترینهای کسبوکار جالب توجه است.
واتساپ پیامرسان اول ایرانیان است و طبق گزارش ایسپا 65 درصد افراد بالای 18 سال در ایران از واتساپ استفاده میکنند. واتساپ همچنین برای ارتباط بین کسبوکارها هم بسیار محبوب است.
*س_استوری؛ محبوبترین محتوا برای کسبوکارها_س*بر اساس این گزارش، استوری محبوبترین محتوای منتشرشده توسط کسبوکارهاست. آلبوم، ویدئو و تصویر در ردههای بعدی محبوبیت قرا ردارند و محتوای متنی در رده پنجم قرار دارد.
این گزارش همچنین با انتشار جدولی هفتگی، پرترافیکترین زمانهای انتشار محتوا در شبکههای اجتماعی را منتشر کرده است. بر این اساس تقریبا در تمام طول هفته ساعتهای 16 تا 20 پرترافیکترین و ساعات ابتدایی روز کمترافیکترین را تشکیل میدهند.
این گزارش نشان میدهد که اینستاگرام با 6/ 61 درصد بیشترین درصد پستهای منتشرشده کاربران ایرانی را در نوینهاب تشکیل میدهد و تلگرام با 8/ 22 درصد، فیسبوک 9/ 4 درصد، توییتر 3/ 4 رصد، لینکدین 2 درصد، آپارات 1/ 1 درصد و بله یکدرصد در ردههای بعدی قرار دارند. پیامرسانهای بومی گپ، سروش پلاس وایتا با 2 دهم درصد در رتبههای آخر قرار دارند.
همچنین بر اساس این گزارش حسن ریوندی با 9/ 16 میلیون فالوور بیشترین دنبالکننده را در اینستاگرام دارد مهناز افشار با 2/ 14 میلیون، رامبد جوان با 6/ 11 میلیون، گلشیفته فراهانی با 3/ 11 میلیون و محمدرضا گلزار با 8/ 10 میلیون بیشترین دنبالکننده را دارند. در خارج از ایران، اما فاصله دنبالکنندههای مشهور بسیار زیاد است. اکانت رسمی اینستاگرام 410 میلیون فالوور، کریستیانو رونالدو 321 میلیون، دواین جانسون 258 میلیون و لئو مسی 240 میلیون فالوور دارد.
*س_تاثیر کرونا بر استفاده از شبکههای اجتماعی_س*کرونا بهطور کلی باعث رشد شبکههای اجتماعی در جهان شد. فیسبوک در ماه مارس 2020 اعلام کرد که در دوران پاندمی 50 درصد افزایش و رشد در پیامرسانی داشته است. واتساپ نیز از افزایش 40 درصدی رشد کاربرانش از زمان شیوع ویروس کرونا خبر داد.42 درصد مردم اعلام کردهاند که بعدا از شیوع این پاندمی دیگر اهمیتی به اینکه در شبکههای اجتماعی چگونه به نظر میرسند نمیدهند و 46 درصد از مردان و 31 درصد زنان نیز اعلام کردهاند که از زمان شیوع ویروس کرونا نسبت به انتشار مشکلات فردی و شخصیشان درشبکههای اجتماعی احساس راحتی بیشتری میکنند.
بر اساس گزارشی که دیتاریپورتال در اوایل سال 2021 منتشر کرده است، شبکههای اجتماعی در سراسر دنیا حدود 33/ 4 میلیارد کاربر فعال دارند (55 درصد مردم). در این میان فیسبوک با 85/ 2 میلیارد و یوتیوب با 29/ 2 میلیارد دو رتبه نخست محبوبیت را در اختیار دارند. اینستاگرام با 1.074 میلیارد و تیک تاک با یکمیلیارد و لینکدین با 722 میلیارد کاربر در رتبههای بعدی قرار دارند. تلگرام با 550 میلیون، ردیت با 430 میلیون و توییتر با 199 میلیون کاربر هم در انتهای لیست قرار گرفتهاند.