محمدی: نیاز به مربیای داریم که استاندارد بازیکنان تیم ملی را سازماندهی کند
رئیس کمیته جوانان فدراسیون فوتبال گفت: بازیکنان تیم ملی ایران استاندارد بالایی دارند و سرمربی جدید این تیم باید آن را سازماندهی کند.
به گزارش خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، اکبر محمدی رئیس کمیته جوانان فدراسیون فوتبال درباره آخرین وضعیت انتخاب سرمربی تیم ملی فوتبال ایران بیان کرد: بحث معرفی سرمربی از حوزه ماموریت و رسالت کمیته فنی که من هم عضوی از آن هستم خارج و بهتر است درباره اش سخنگو و سرپرست فدراسیون توضیح بدهند. کمیته فنی، تصمیم ساز و مشورت ده است و در این کمیته درباره بهترین کسی که میتواند در شرایط فعلی، سکاندار تیم ملی باشد تصمیم سازی میشود. این تیم 2 دوره متوالی به جام جهانی رفته و انتظارات از آن بالا است.
*س_سرمربی جدید تیم ملی باید مورد حمایت کمیته فنی فدراسیون، رسانهها و علاقهمندان به فوتبال باشد_س*او افزود: ما چهار بازی بسیار مهم پیش رو داریم و مسئله انتخاب سرمربی تیم ملی باید با تدبیر حل شود. به نظر من در این هفته بحث انتخاب سرمربی قطعی میشود. مدیران ارشد فدراسیون مذاکرات شان را با گزینههای مدنظر انجام داده اند و رایزنیهای لازم صورت گرفته است. هر مربیای هم انتخاب شود مورد حمایت کمیته فنی خواهد بود و البته باید از سوی رسانهها و علاقهمندان به فوتبال هم حمایت شود.
عضو کمیته فنی و توسعه فدراسیون فوتبال تصریح کرد: ما قرار است پس از حدود یک دهه به بحث استفاده از مربی ایرانی روی نیمکت سرمربیگری تیم ملی برگردیم و یک حلقه متصل شامل بازیکنان تیم ملی، مربیان لیگ برتری، مردم و رسانهها باید انرژی مثبتی نسبت به این انتخاب داشته باشند. در برهه حساسی هستیم و باید در فضای مثبتی از سرمربی جدید تیم ملی حمایت کنیم. در آن شرایط میتوانیم دور اول انتخابی جام جهانی را به خوبی پشت سر گذاشته و در دور نهایی هم عملکرد خوبی داشته باشیم.
*س_کی روش در تیم ملی استاندارد سازی انجام داد_س*او درباره ملاکهای فدراسیون برای انتخاب سرمربی جدید تیم ملی گفت: اگر بخواهیم خلاصه وار درباره کارلوس کی روش صحبت کنیم با توجه به موفقیت نسبی او و صعود تیم ملی به جامهای جهانی برزیل و روسیه، توانست در حوزههای مختلف استاندارد سازی کرده و همین موضوع توقعات را از تیم ملی بالا برد.
*س_کی روش به تیم ملی دیسیپلین وارد کرد_س*محمدی افزود: کی روش به تیم ملی دیسیپلین وارد کرد که البته این موضوع مورد اقبال برخیها نبود. تعدادی که همیشه منتقد بودند به هر دلیلی تصمیمهای این مربی را نمیپذیرفتند، اما با توجه به رویکرد نتیجه محوری که در فوتبال ایران وجود دارد، همه مردم دنبال نتیجه هستند. بخشی از این موضوع هم رساندن تیم ملی به جام جهانی بود که در 2 دوره از سوی کی روش انجام شد و ما در دوره دوم به راحتی راهی این رقابتها شدیم.
*س_شخصیت ایجاد شده برای تیم ملی از سوی کی روش باید مورد تاکید سر مربی جدید تیم ملی هم باشد_س*او افزود: توقعی که از تیم ملی ایجاد شد کار را به جایی رساند که ما میگفتیم باید از گروه اسپانیا، پرتغال و مراکش به دور دوم جام جهانی برویم. این موضوع نشان دهنده کیفیت فنی تیم ملی ایران بود که از سوی کی روش ارتقا یافت. او با برقراری دیسیپلین و انضباط به تیم ملی شخصیت داد و به همین دلیل موفق شد. شخصیت تیمی باید مورد تاکید مربی بعدی تیم ملی هم قرار بگیرد.
بیشتر بخوانید: عزیزی: ویلموتس برای فوتبال ایران تخم 2 زرده نکرد / انتخاب از بین دایی و قلعه نویی آپولو هوا کردن نیست
*س_نیاز به مربیای داریم که استاندارد بازیکنان تیم ملی را سازماندهی کند_س*محمدی تصریح کرد: ملی پوشان لیگ برتری و لژیونرهای ما اکنون استاندارد خوبی پیدا کرده اند. دلیل آن هم کار کردن با کی روش و مربیان بین المللی در لیگهای مختلف اروپایی و حاشیه خلیج فارس است. ما نیاز به فردی داریم که این استانداردها را سازماندهی کند. چنین کاری بسیار سخت است و در فوتبال حرفهای امروز بخش زیادی از کار مربیگری مربوط به مدیریت است.
*س_بازیکن در 2 حالت میتواند در اختیار سرمربی جدید تیم ملی قرار بگیرد_س*او افزود: باید مربیای انتخاب شود که بازیکنان تیم ملی از لحاظ دانش فنی او را قبول داشته باشند و البته همچنان به تیم دیسیپلین و انضباط تزریق کند. باید سرمربی جدید تیم ملی استانداردی را برای خودش مشخص کند و همه را مجبور کند در آن چارچوب قرار بگیرند. اگر بازیکن بداند با یک مربی به لحاظ فنی پیشرفت میکند و میتواند با او به نتیجه برسد، در اختیار مربی قرار میگیرد.
*س_داشتن دانش فنی و مدیریتی مهمترین اصل در انتخاب سرمربی تیم ملی است_س*محمدی ادامه داد: در دورههای قبلی شاهد بودیم برخی مربیان داخلی کمتر بازیکنان را با خود همراه میکردند و نتوانستند مانند کی روش یکسویه سازی و همگان کردن تیم را انجام بدهند. مهمترین اصل در انتخاب سرمربی تیم ملی این است که او دانش فنی و مدیریتی داشته باشد تا بتواند بازیکنانی که در استانداردهای بالای فوتبال اروپا و لیگ خودمان بازی میکنند، سازماندهی کند.
*س_زمان برای انتخاب سرمربی مهم است، اما تصمیم اشتباه تبعات و هزینه دارد_س*رئیس کمیته جوانان فدراسیون فوتبال درباره معطلی فدراسیون برای انتخاب سرمربی تیم ملی گفت: همیشه برای انتخاب مربیان ملاحظاتی وجود دارد. زمان برای ما مهم است، اما نباید کار اشتباهی هم انجام بدهیم چراکه همیشه تصمیمهای اشتباه، تبعات و هزینههای زیادی برای ما داشته است. هیچکس فکر نمیکرد ویلموتس به ایران بیاید و چنین اتفاقهایی بیفتد.
*س_مربیان موفق خارجی به دلیل معذوریتهای ایجاد شده از ایران رفتند_س*او افزود: حتی مربیان موفقی مانند برانکو، استراماچونی و کالدرون که برای تیمهای شان دست آورد هم داشته اند با توجه به معذوریتهایی که به کشور و فوتبال ما تحمیل شده از کشورمان رفته اند و به همین دلیل به نقطه فعلی رسیدیم. همه شرایط فدراسیون فوتبال را میدانیم. باید از زحمات مهدی تاج در دوران فعالیتش در فدراسیون تشکر کنم.
*س_اعضای کمیته فنی فدراسیون تصمیم ساز هستند و برای انتخاب سرمربی تصمیم گیرنده نیستند_س*محمدی تصریح کرد: کمیته فنی شامل افراد فوتبالی، مدیر و تحصیلکرده است. اعضای این کمیته شامل من، مرتضی محصص، حسین کلانی، حمید استیلی، ابراهیم شکوری، میرشاد ماجدی، محمود شیعی و عباس صوفی تصمیم ساز هستند و تصمیم گیری نمیکنند. رئیس و اعضای هیئت رئیسه تصمیم میگیرند، اما انتخاب سرمربی تیم ملی تنها در اختیار فدراسیون نیست.
*س_باید وزارت ورزش سرمربی جدید تیم ملی را تائید کند، اما وزیر ورزش هم نتوانست کی روش را کنار بگذارد_س*او افزود: برای این امر ملاحظات و معذوریتهایی وجود دارد و حتما باید وزارت ورزش و جوانان این مربی را تائید کند. یادمان نمیرود که هم علی کفاشیان و هم مهدی تاج برخی مواقع با کی روش به چالش میرسیدند، اما به دلیل اینکه کی روش از جای بالاتر از فدراسیون حمایت میشد در تیم ملی ماندگار شد. حتی تصمیمهای او میتوانست جلوتر از رئیس فدراسیون یا وزیر ورزش باشد. محمود گودرزی مخالف کی روش بود، اما به همین دلیل در جایگاه یک وزیر نتوانست این مربی را کنار بگذارد.
*س_در آخرین جلسه کمیته فنی قرار شد برانکو سرمربی شود_س*عضو کمیته فنی فدراسیون فوتبال ادامه داد: در آخرین جلسه کمیته فنی با حضور مهدی تاج قرار شد یک مربی آشنا به فوتبال ایران، مجهز به دانش روز که مورد قبول جامعه فوتبال هم باشد برای تیم ملی انتخاب شود که همه روی برانکو به اجماع رسیدیم، اما این موضوع با جدایی تاج از فدراسیون مصادف شد و برای این مربی هم اتفاق دیگری افتاد.
*س_نتایج حمید استیلی با تیم امید قابل دفاع بود_س*محمدی در ادامه خاطرنشان کرد: پس از این اتفاقها نظر کمیته فنی این بود که یک مربی ایرانی برای تیم ملی انتخاب شود. تیم ملی امید ایران با حمید استیلی در رقابتهای انتخابی المپیک نتیجه قابل دفاعی کسب کرده و در رنکینگ کلی مسابقات نهم شد. اگر کمی خوش شانس بودیم میتوانستیم به جمع هشت تیم و سپس چهار تیم هم برسیم. همانگونه که کره جنوبی و ازبکستان که هم گروه ایران بودند در این مسابقات اول و چهارم شدند. باید از سرمایههای تاثیرگذار فوتبال مان مثل حمید استیلی، خداداد عزیزی و حمید درخشان دفاع کنیم.
*س_بازیکنان تیم ملی برخلاف ویلموتس پشت کی روش بودند_س*او افزود: بازیکن باید پشت مربی باشد. کاری که درباره کی روش برخلاف ویلموتس انجام شد و ما نتیجه اش را هم دیدیم. در سالهای اخیر رفتار خوبی با مربی ایرانی نشد و باید ببینیم اقبال عمومی نسبت به مربیان داخلی چگونه است. افرادی بودند که کنار کی روش قرار داشتند و پس از جدایی او میتوانستند به دنبال ایران کمک کنند، اما به هر دلیلی چنین اتفاقی نیفتاد.
*س_چرا باید فضا به سمتی برود که مربی ایرانی از پذیرفتن مسئولیت در تیم ملی شانه خالی کند؟_س*محمدی ادامه داد: چرا باید فضا به سمتی برود که مربیان داخلی ما از پذیرش مسئولیت تیمهای ملی فراری باشند. پس از جدایی کرانچار از تیم ملی امید با مربیان زیادی مانند یحیی گل محمدی، امیر قلعه نویی و دوستان دیگر صحبت کردیم، اما به دلایلی که همه میدانند از پذیرفتن این مسئولیت شانه خالی کردند. اکنون همه وظیفه داریم که شرایط و فضا را برای مربی جدید تیم ملی فراهم کنیم تا او بدون دغدغه و نگرانی از فشار نتایج کارش را شروع کند.
*س_امکانات مرکز ملی فوتبال جاده را برای سرمربی جدید تیم ملی صاف کرده است_س*او افزود: اگر قرار باشد بلافاصله پس از اولین نتیجه بد همه مسائل سر مریی آوار شود طبیعی است که این مربی 6 دانگ حاضر نمیشود چنین ریسکی بکند. از طرفی ما باید باشگاه سپاهان را که طرف قرارداد امیر قلعه نویی است در نظر بگیریم. سپس با جمع بندی تمام مسائل ببینیم که آیا این گزینه میتواند در شرایط فعلی به ما کمک کند. البته اکنون امکانات خوبی در اختیار تیم ملی قرار دارد. مرکز ملی فوتبال فوتبال با مدیریت محمدرضا ساکت جاده را برای سرمربی جدید صاف کرده است. تمام امکانات مدرن در آن مرکز وجود دارد و البته این استانداردسازی به لطف مدیریت فدراسیون و تفکرات کی روش شکل گرفته است. حیدر بهاروند و اعضای هیئت رئیسه فدراسیون تمام تلاش خود را به کار گرفته اند تا سرمربی هرچه سریعتر انتخاب شود.
انتهای پیام /